Challenges + Tags

Happy Herfst #7 – Herfstrecept

De herfst is begonnen en ik maakte, geïnspireerd door de Fabulous Fall Blog Challenge van Amber en Neely, een Happy Herfst Blog Challenge. De Happy Herfst Blog Challenge bestaat uit tien onderwerpen waarover geblogd gaat worden. Meer weten hierover en/of wil je mee doen? Kijk dan even hier!

happy herfst blog challenge

“Kouder, donker weer, dus tijd voor warme chocomel: ik ga ‘mijn’ warme chocolademelk recept delen!” Dat was het eerste wat ik dacht bij het zien van de ‘opdracht’ van vandaag. Maar toen bedacht ik me dat ik dat vorig jaar tijdens de Kerst Challenge al had gedaan. Dus verzon ik wat anders. Iets wat ik vorige week weer eens maakte en eigenlijk heel de zomer niet aan gedacht heb: Muffin in een Mok.

happy herfst blog challenge
Bron foto: sjkitchen.nl

Het recept van deze ‘Muffin in een Mok’ ligt standaard in het keukenkastje met bakspullen en is super makkelijk even snel tussendoor te maken. Mijn vriend vind het smerig en ik vind het lekker, dus de meningen schijnen nogal verdeeld te zijn.

Wat heb je nodig?

 • 1 grote mok
 • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 eetlepel cacao
 • 1 ei
 • 3 eetlepels melk
 • 3 eetlepels boter of olie
 • 1/4 theelepel vanille extract

En dan?

Ik begin altijd met de droge ingrediënten en deze gaan in de mok. Even door elkaar roeren tot het goed vermengt is en dan gaat het eitje er bij. Dit meng ik dan weer goed door elkaar. En ja, dat gaat niet even makkelijk, want het wordt een dikke, kleverige substantie. Maar ik heb ook ervaren dat het niet goed mengt als je de rest er in één keer ingooit. Er blijft dan nog wel eens wat in de hoekjes zitten.

Maar goed, als de droge ingrediënten en het ei goed met elkaar vermengt zijn, kunnen de melk, boter/olie en vanille er bij. En dan natuurlijk opnieuw goed roeren.

Als alles goed vermengt is, dan kan de mok met inhoud in de magnetron. Ik verwarm het drie minuten op maximaal vermogen (ong. 1000 watt). Daarna kan je het gelijk eten vanuit de mok (pas op! heet!) of je snijdt de zijkanten los en legt het op een bordje.

Eet smakelijk!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Manon 3 oktober 2014 op 09:47

  Oeh dat ziet er lekker uit
  Manon heeft onlangs geplaatst..Shoplog Primark Arnhem

 • Reageer Simone 3 oktober 2014 op 10:23

  Oh dat klinkt echt heerlijk zeg! Ik ga het toch maar eens proberen te maken! 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..What Happened in September?

 • Reageer Miss Happinez 4 oktober 2014 op 16:18

  Hmmm…heerlijk!
  Miss Happinez heeft onlangs geplaatst..Happy Week #4: Waar ik blij van word!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge