Travel + Trips

Het geocaching-virus: zeer besmettelijk!

Daar is weer een geocaching blogpost. Tja, wat zal ik zeggen: je praat (of schrijft) nou eenmaal makkelijk en graag over datgeen wat je leuk vind. En inmiddels ben ik niet de enige in mijn nabije omgeving die dit leuk vind. Ik heb inmiddels al een aantal mensen besmet met het geocaching-virus.

geocaching

Het begon natuurlijk allemaal al bij Sylvia. Nog voordat ik daadwerkelijk begonnen was met geocachen, had mijn enthousiasme haar al meegetrokken in dit spelletje van caches zoeken en vinden. Samen met haar vond ik mijn eerste caches en nu nog steeds gaan we er af en toe samen op uit om een paar caches te vinden.

Daarna ging ik een weekendje weg met Kevin en wilde ik graag gaan geocachen. Kevin wilde wel met me mee gaan en de tweede besmetting was een feit. Tijdens het wandelen en het beantwoorden van de vragen, werd hij steeds enthousiaster. Toen we uiteindelijk de cache vonden, was hij ook om. Dit wilde hij vaker gaan doen.

geocaching

En nu heb ik de derde persoon besmet, namelijk mijn moeder. Toen ik pasgeleden weer wat foto’s op Facebook zette en ze zag in wat voor mooie gebieden we tijdens zulke geocache-uitjes terecht komen, zei ze dat ze ook wel een keer meewilde. Ik had haar daarvoor natuurlijk al eens verteld wat het ongeveer inhield, dat geocachen. Dat vond ze ook wel interessant. Dus stelde ik voor om de volgende dag een route te doen in een stukje natuurgebied vlak bij huis: De Avelingen.

geocaching

Zo gezegd, zo gedaan. Begin van de middag begonnen we aan de route van 3,5 kilometer. Al snel waren we bij de plek waar de eerste cache zou moeten liggen en gingen we opzoek. Ik zag hem als eerste, maar liet hem nog even liggen om ook door mijn moeder gevonden te worden. Op die manier had ze gelijk een idee van waar ze naar moest zoeken en op moest letten. We gingen verder naar de volgende punten en één voor één vonden we ze alle elf. Mijn moeder had de smaak al snel te pakken en vond het ook erg leuk om te doen. Voor herhaling vatbaar dus!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

9 Reacties

 • Reageer Fleur 23 oktober 2014 op 23:19

  Elke keer als ik er iets over hoor kriebelt het ook bij mij. Wat leuk om een soort van grote mensen speurtocht te maken. Hmmmm… Wie weet probeer ik het ook. De foto’s zijn in ieder geval prachtig!

 • Reageer Nicky 26 oktober 2014 op 10:01

  Hé,

  Wat leuk! Ik doe al 2 jaar aan geocaching. Ik vind het geweldig leuk om te doen. Even genieten van de rust en de natuur. Ik ben er destijds mee begonnen omdat ik niet meer wist waar ik alweer naartoe zou fietsen/wandelen.. En het is gebleven..
  Nicky heeft onlangs geplaatst..TAG: Disney

 • Reageer Rowdy 26 oktober 2014 op 11:47

  Leuk artikel en sowieso een waardevolle website op het gebied van coaching, leuk!

  • Reageer Wendy 26 oktober 2014 op 13:58

   Coaching? Daar heb ik het volgens mij heel weinig over op mijn blog. 😉

 • Reageer Melissa 26 oktober 2014 op 12:56

  Haha grappig! Ik heb dit laatst ook gedaan in Amsterdam. Eerst dacht ik dat we voor de gek gehouden werden door onze telefoons, maar na lang grazen in de bosjes vonden we dan toch waar we naar zochten. Super grappig!
  Melissa heeft onlangs geplaatst..Je moet niet zitten aan m’n Nikes

 • Reageer LNNK 26 oktober 2014 op 18:34

  Het lijkt me zo leuk. Ik ben er tot nu toe nog niet echt aan toegekomen, maar ik wil het zo graag nog eens een keertje doen.
  Mooie foto’s trouwens Wendy!

 • Reageer Northflix 26 oktober 2014 op 19:27

  Ik ben 1 keer wezen geocachen, maar kon de cash niet vinden.
  Een paar weken later kwam 2 diehard geo cachers op bezoek en die gingen mee zoeken.
  Weer niets gevonden.
  Daarna heb ik het nooit meer gedaan.
  Northflix heeft onlangs geplaatst..Tip: Maybelline Baby Lips Electro 1 + 1 gratis!

 • Reageer Monique | WritingMonique 27 oktober 2014 op 10:35

  Ik hoor wel meer mensen over dit spel ja 🙂
  Het klinkt onwijs leuk!
  Monique | WritingMonique heeft onlangs geplaatst..Site | Waar koop ik mijn DIY materiaal?

 • Reageer PS by Dila 29 oktober 2014 op 00:38

  Ik heb het nog nooit gedaan, maar ben stiekem wel benieuwd!
  PS by Dila heeft onlangs geplaatst..Diary #4 // Foodhallen + & Other Stories

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge