girly
Overige

Bibberende Koukleum

De temperaturen zakken en het wordt langzaam steeds een stukje kouder in Nederland. En ondanks dat de temperaturen op dit moment nog steeds boven het normale gemiddelde zitten, heb ik het soms alweer enorm koud. Maar goed, ik ben dan ook echt een koukleum. Ik heb het soms in de zomer gewoon nog koud. Als het overdag 30 graden is geweest, dan zit ik gewoon te bibberen als de zon onder gaat. Alsof ik een koudbloedig beestje ben, die zichzelf alleen kan warm houden door het zonlicht op zijn huid. Zodra die zon onder gaat, verander ik in een bibberend persoontje en ga ik snel opzoek naar warmere kleding. En dat is dus in de zomer. Kan je nagaan hoe ik me soms in de herfst en winter voel, als het overdag ook onder de 10 graden blijft.

Mijn must have in zulke situaties zijn vesten. Dan hoef ik me niet helemaal om te kleden, maar trek ik gewoon een vest aan over een de outfit die ik al aan heb. En mocht ik het nou toch weer warm krijgen, bijvoorbeeld op mijn werk als we druk aan het schoonmaken zijn, dan kan ik het ook makkelijk weer uittrekken. Ik heb op zich een redelijke collectie vesten: dikke vesten, dunne vesten. Vesten met knopen of met een rits. Of vesten die niet dicht kunnen. Lange en korte vesten. In allerlei verschillende kleuren.

Maar stiekem kunnen er altijd wel wat vesten bij. En momenteel kan ik eigenlijk nog wel één of twee lekkere dikke vesten gebruiken. Bij de webshop van Esprit zag ik een paar leuke exemplaren.

Zien ze er niet lekker warm uit? De eerste is heel geschikt voor de aankomende feestdagen. Stel je even voor: jij in je mooie kerstige outfit, helemaal sparkly en dan krijg je het toch een beetje fris en wordt alles verstopt onder een boring vest. Niet met dit vest, want deze heeft minipailletjes over het hele vest zitten, zodat jij gewoon kan blijven schitteren.

De tweede vind ik leuk om het printje. Dat maakt het vest toch weer wat minder saai en simpel. En door de kleuren die er in voor komen is hij vast weer te combineren met andere items uit de kleding kast.

En hoe vinden jullie de kleur van het derde vest? Ik krijg er spontaan een warm gevoel van: wat een mooi kleurtje. Ik heb een sweathoodie in precies die kleur, deze draag ik alleen nu niet meer zoveel. Ik vind een lang vest fijner voor de herfst en winter. Dan zou dit dus een goede aanvulling zijn in mijn kledingkast.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

12 Reacties

 • Reageer Manon 26 november 2014 op 10:08

  Ik vind een bordeaux rode vest echt geweldig!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Golden Rose Velvet Matte Liptick Nr. 27

 • Reageer Miranda 26 november 2014 op 11:53

  Ik vind ze alle drie mooi, wat ik dan weer een nadeel voor mezelf vind aan open vesten is wat trek ik eronder aan. Ik houd niet van strakke truitjes en dat je mijn buikje dan zo goed ziet. Op één of andere manier heb ik altijd vesten die dicht kunnen of een wijder vallend shirtje.
  Miranda heeft onlangs geplaatst..In bad of onder de douche met de Kids Klenz producten.

 • Reageer Simone 26 november 2014 op 13:22

  Leuke vesten!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Postcrossing: Adres opgevraagd en dan?

 • Reageer Jenn 26 november 2014 op 14:00

  leuke vesten, en de kleur van de laatste vind ik super!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Alpro mild en creamy toppings

 • Reageer Jess 26 november 2014 op 16:41

  Wat een fijne vesten. Ik ben echt dol op dit soort kledingstukken in de winter. Die middelste is mijn favoriet.

 • Reageer annouska 26 november 2014 op 18:47

  Ik heb er momenteel heel erg last van, die kou. Op de scooter maar ook als ik thuis kom en mijn vriend is de hele dag al aan het werk. We krijgen amper zon in onze woonkamer en wonen 8 hoog. Het is dus altijd stervenskoud (rond 12 graden) als hij werkt en ik kom thuis. Ik verlang naar een huis met een thermostaat 😛

  Tot die tijd doen we het maar met dikke truien, vesten en ons dekentje.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Lovely Things #4

 • Reageer Wanda 26 november 2014 op 21:14

  In mijn kledingkast hangen ook tig vesten, heerlijk in deze tijd van het jaar! In allerlei kleuren en modellen, maar ja, ook ik blijf altijd zoeken naar nog weer nieuwe vesten…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Opmerkelijke nieuwsfeitjes… #1

 • Reageer Ann 27 november 2014 op 15:51

  Ik ben ook een koukleum maar ondanks dat kan ik de kou wel beter verdragen dan de hitte of ik moet lekker lazy ergens aan het water of in het water liggen dan is best te doen

 • Reageer Sanne - loveisthenewblack 1 december 2014 op 22:35

  Oh brrrr, nog zo’n koukleum hier! Ik kan inderdaad ook nog wel een fijn nieuw vest gebruiken. 🙂
  Sanne – loveisthenewblack heeft onlangs geplaatst..Comment on 4X SINT/KERST CADEAUS ONDER DE €30 by Michelle | Travel lifestyle.nl

 • Reageer Paul 1 december 2014 op 23:00

  Bij dit soort koude dagen had ik bij de must-haves ook een houtkachel of een lekkere plaid om onder te kruipen verwacht!
  Paul heeft onlangs geplaatst..Eiland

 • Reageer Bouchra 2 december 2014 op 13:30

  Ik vind ze alle drie eigenlijk wel leuk!
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..Beauty & Brains – Wist je dat… #24

 • Reageer Eveline 16 december 2014 op 21:12

  Ik houd van zulke vesten! Vooral in de winter leef ik erin, als ik niet hoef te werken dan. Heer-lijk!
  Eveline heeft onlangs geplaatst..Mijn hoekje in huis: Het vervolg

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge