Travel + Trips

Landgoederen, kabouters en paraplu’s

We hebben de smaak goed te pakken als het om geocachen gaat en ik hoop dat jullie de verhalen nog niet vreselijk zat zijn. Ik vind het prachtig om te zien dat mensen de moeite hebben genomen om mooie routes (trails) uit te zetten op de meest onverwachte plekken, gezocht hebben naar goeie verstopplekken voor caches en leuke vragen of raadsels verzinnen die je uiteindelijk naar de te vinden plek leiden.

Tijdens ons weekendje weg zijn we uiteraard ook weer wezen geocachen. Ondanks dat we in de buurt waren van de Veluwe, zijn we niet echt op de Veluwe gaan geocachen. We kozen voor twee landgoederen waar in totaal drie multicaches verstopt lagen. In dit geval hield dat in dat we bij verschillende punten op de route vragen moesten beantwoorden. Door middel van stapeltellen kwam er dan een cijfer uit en dat cijfer heb je aan het einde nodig om de coördinaten van de daadwerkelijke cache te berekenen.

Landgoed hulshorst

De eerste twee multicaches die we gingen doen, lagen op Landgoed Hulshorst. We begonnen met de multicache genaamd “Pad van het Feestbeest”. Deze trail bracht ons langs verschillende uit hout gesneden kunstwerken. Een krokodil, een gitaar, een drumstel, uilen, een vos en nog veel meer uitbeeldingen kwamen we tegen. Mooi gemaakt en leuk om te zien. Toen we heel de trail hadden gedaan, konden we de coördinaten uitrekenen en kon het zoeken beginnen. Toch lastig zoeken, want doordat je je in een bosrijk gebied bevind, is de GPS op onze telefoon niet altijd even nauwkeurig. Gelukkig vonden we de cache, met behulp van de hint, toch vrij snel. Het logboekje werd voorzien van onze namen, we lieten onze derde eigen Travel Bug achter en we namen een Travel Bug mee.

De tweede multicache op dit terrein heeft de toepasselijke naam “Landgoed Hulshorst”. Deze ging voor een deel ongeveer over dezelfde route als de vorige, maar was langer en dus kwamen we ook op andere, nieuwe plekken. Dit keer moesten we 15 vragen beantwoorden om de coördinaten te kunnen berekenen. Ondertussen kwamen we nog een groepje geocachers tegen. Die waren bezig met de trail die wij hier voor hadden gedaan. Later lazen we online dat zij onze Travel Bug hebben meegenomen. Leuk!

Na een lekkere wandeling van een uur en drie kwartier hadden we alle getallen weer verzameld en konden we weer opzoek naar de cache. Onderweg daar naar toe kwamen we nog een heleboel kabouters tegen en uiteindelijk was deze cache ook snel gevonden.

landgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorst

Landgoed Groeneveld

De volgende dag zat het weer ons niet echt mee. Regen, regen en nog eens regen. Maar we wilde deze dag toch niet helemaal verloren laten gaan en we zijn niet van suiker, dus smelten doen we niet van die regen. We pakten allebei een paraplu uit de auto en gingen op pad naar een ander landgoed: Landgoed Groeneveld. Dit lag ongeveer 20 minuten lopen bij ons hotel vandaan. Bij deze multicache moesten zeven vragen beantwoorden.

Het begon gelijk al goed bij de eerste vraag. Iets met Franse lelies. Nou wij zochten natuurlijk helemaal in de verkeerde richting. Pas toen ik het googlede dacht ik: “Ow ja….” Bij de tweede vraag stonden we weer heel hard te twijfelen: was dat tweede getal nou een vier of een zeven? Beide mogelijkheden maar opgeschreven en hopelijk zouden we er bij het berekenen van de coördinaten dan wel achter komen.  De rest van de vragen werden gelukkig zonder al te veel moeite beantwoord.

Ook dit was weer een mooi landgoed en wat een prachtig huis stond daar. Ja, daar zouden wij ook wel willen wonen. Soms moesten we wel goed opletten waar we liepen, want er stonden heel veel grote plassen op het wandelpad. Af en toe stond ik ook flink te stuntelen met in mijn ene hand de paraplu en in mijn andere hand de camera, maar het mocht de pret allemaal niet drukken. Aan het einde van de zeven vragen, konden we uit gaan rekenen waar de cache moest zijn. Gelukkig werd ons tijdens het rekenen ook snel duidelijk wat het juiste antwoord van de tweede vraag moest zijn. Een coördinaat met een negatief getal kon natuurlijk niet goed zijn. Heel grappig ook dat de cache echt ergens heel anders lag dan dat wij hadden verwacht. Dat is nou zo’n leuk verassend element van geocachen. Op naar de volgende keer.

landgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorstlandgoed groeneveld hulshorst

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Jenn 21 november 2014 op 08:37

  Leuk om te lezen! Toch zou ik het ook nog wel eens willen proberen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Ik ben fan!

 • Reageer Iris 21 november 2014 op 11:12

  Zo leuk lijkt dat geocachen mij, ik lees er steeds meer over! Want gewoon een beetje wandelen buiten voelt altijd zo doelloos. En wat een mooie foto’s trouwens, i love de herfst! Al die mooie kleuren en paddenstoeltjes.
  Iris heeft onlangs geplaatst..Review: Cactusvijgolie

 • Reageer Manon 21 november 2014 op 11:55

  Super leuk om te lezen!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Giordani Gold Baroque Blushing Pearls

 • Reageer Simone 21 november 2014 op 12:37

  Wat een mooie foto’s heb je onderweg gemaakt!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Hobby onder de Loep: Filofaxen

 • Reageer Anne 21 november 2014 op 16:00

  Mooi, zeg! En ja, geocachen is wel echt leuk 🙂 Wij hebben het al zo lang niet meer gedaan, misschien wordt het dit weekend wel weer eens tijd,..
  Anne heeft onlangs geplaatst..Mijn discipline werd nogal op de proef gesteld

 • Reageer Sylvia 22 november 2014 op 09:32

  Wah, die kabouters! Ik heb je trouwens genomineerd voor de Sunshine award 🙂 http://sylviakuijsten.com/2014/11/22/the-sunshine-award/
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..The Sunshine Award

 • Reageer Nicetobeout 22 november 2014 op 17:58

  Deze landgoederen kende ik nog niet, goed om te onthouden wat het ziet er prachtig uit! Wij zijn dol op de Veluwe en komen er vaak.
  Nicetobeout heeft onlangs geplaatst..Uitjes tip: Flavourites live 2014

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge