Gewoon Nederlands
Challenges + Tags

Tag: Gewoon Nederlands

Al een tijdje wil ik deze TAG doen en eigenlijk was het mijn bedoeling om weer eens een video te maken en dan de vragen van deze Gewoon Nederlands TAG te beantwoorden. Maar de dagen worden korter en ik ben vaker en meer aan het werk, dus filmen met daglicht wordt steeds lastiger. En ik heb geen mooie lampen om te filmen wanneer het alweer donker(der) is, dus doen we het maar gewoon lekker in getypte vorm! Daar gaan we…

Één of meer koekjes bij de thee?

Het is heel erg Nederlands om maar één koekje bij de thee (of koffie) te nemen, maar ik ken eigenlijk niemand die het er maar bij één houdt. In mijn familie blijft de schaal met koekjes gewoon op tafel staan en daar liggen er eigenlijk altijd meer op dan dat er personen zijn. Dus koekje nummer twee kan ook makkelijk. En drie misschien ook wel. *oeps*

Wat is je favoriete stamppot?

Om eerlijk te zeggen heb ik in mijn hele leven pas één soort stamppot op en dat is zuurkoolstamppot met ananas. Dat aten we thuis nog wel eens en dat vond ik altijd wel lekker. En dat terwijl ik helemaal geen fan ben van zuurkool. De ananas in dit gerecht maakt een hoop goed.

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Sinterklaas vind ik ontzettend leuk, maar eigenlijk vier ik dat niet echt. Ik hoop in de toekomst, als ik kinderen mag krijgen en dan zal dat waarschijnlijk mijn favoriete Nederlandse feestdag zijn. Maar voor nu ga ik dan maar voor Koningsdag, oftewel het vroegere Koninginnedag. Ik vind de sfeer dan zo ontzettend leuk en gezellig.

Gewoon Nederlands

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

Er zijn te veel plekken in Nederland die ik nog niet gezien heb en wel heel graag wil zien. Een klein voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de Waddeneilanden. Daarom vind ik het heel moeilijk om het leukste plekje in Nederland voor jullie te benoemen. Nee, ik laat deze gewoon even blanco.

Wat is jouw favoriete accent?

Ik vind het praten met een zachte ‘g’ echt prachtig. Ikzelf heb vroeger wel eens de opmerking gekregen of mijn ouders uit het zuiden van Nederland komen (of misschien wel uit België), omdat ik af en toe ook met een zachte ‘g’ spreek. Maar dat is niet het geval. Volgens mijn oma spreek ik heel netjes ABN en van collega’s hoor ik juist weer dat ik echt een boerenaccentje heb en best plat spreek.

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?

Gezellig vind ik een typisch Nederlands woord. Probeer het ook maar eens te vertalen naar bijvoorbeeld het engels. Er is niets wat echt een vertaling is voor specifiek het woord gezellig.

Gewoon Nederlands

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

Toevallig hadden ik het pas met collega’s nog over typisch Nederlandse gebruiken omtrent een verjaardag. In een kringetje zitten en iedereen feliciteren en een handje geven als je binnenkomt, is iets heel Nederlands. Maar zo schijnt trakteren dat ook te zijn. In het buitenland snappen ze niet dat de jaren degene is die trakteert. Hij of zij moet toch juist de traktatie krijgen? Maar dat trakteren vind ik wel een heel leuk Nederlands gebruik.

Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?

Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Ja, dat vind ik wel een heel Nederlands gezegde die stiekem ook best wel leuk is. Lekker boers, lekker plat, lekker Hollands.

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

Dan ga ik toch ook, net als vele andere bloggers, voor de HEMA. En ik vind de HEMA steeds leuker en leuker worden. Het is dan ook helemaal niet goed voor mijn portemonnee dat wij een HEMA in het dorp hebben.

Gewoon Nederlands

Wie vind jij de leukste BN’er?

Ik heb er niet echt één die er uit springt. Ik vind Chantal Janzen erg leuk, maar ook Linda de Mol. En ook Carlo en Irene, vooral als duo. Maar ook Jochem Myjer vind ik bijvoorbeeld erg leuk. Of Guus Meeuwis, Jan Smit,… Ik kan nog wel even doorgaan. Ik kan gewoon niet kiezen.

Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?

Hetzelfde probleem als hierboven: er zijn er te veel die ik mooi en/of leuk vind. Een paar voorbeelden: Marco Borsato met Wereld zonder jou. Guus Meeuwis & Vagant – Het is een nacht. Stef Bos – Papa (de versie van Chantal Janzen is trouwen ook prachtig). Clouseau – Daar gaat ze. André Hazes – De Vlieger. En nog heel veel meer. Ja, ik kan Nederlandse muziek best waarderen. Als het maar niet te veel aan elkaar hangt van alleen maar “la la la la la”…

Haring? Ja of nee?

Op zich lust ik het wel, maar mijn voorkeur gaat er niet naar uit. Dus nee.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Bo 3 november 2014 op 08:48

  Hele leuke tag!

 • Reageer Simone 3 november 2014 op 09:29

  Je hebt de tag leuk ingevuld! Dat trakteren voor je verjaardag vind ik ook altijd zo leuk!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Toch maar eens een droom waar maken

 • Reageer Manon 3 november 2014 op 10:02

  Haha super leuk ingevuld!
  Manon heeft onlangs geplaatst..HELLO SWEET NOVEMBEℛ !!♡

 • Reageer Jenn 3 november 2014 op 13:31

  Leuk om jouw antwoorden ook te lezen 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..November mini-bucketlist: Happy new month!

 • Reageer Malou 3 november 2014 op 19:42

  Heel leuk om te lezen 🙂
  Malou heeft onlangs geplaatst..DAGBOEKJE #80

 • Reageer Bouchra 5 november 2014 op 10:45

  Heel leuk om te lezen! Het woordje ‘gezellig’ vind ik ook echt typisch Nederlands, moeilijk te vertalen in een andere taal X
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..New in – bestelling van DefShop

 • Reageer Sas 7 november 2014 op 13:40

  Je hebt de tag erg leuk ingevuld. Die foto van je hahahahaha, super!
  Sas heeft onlangs geplaatst..TGIF: Week#45/2014

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge