Travel + Trips

TRAVEL ♦ Apollo Hotel De Beyaerd

Even er tussen uit. Dat is iets wat ik al heel lang wilde. Dit hele jaar was het er eigenlijk nog niet van gekomen. Ja, we hadden wel twee weken tegelijkertijd zomervakantie, maar deze werden gevuld met vrijwilligerswerk in ons eigen dorp. Even samen er tussen uit? Nee, dat hadden we eigenlijk dit hele jaar nog niet gedaan.

Tot ik een aanbieding tegenkwam in mijn Postvak In en er een kamer in het Apollo Hotel De Beyaerd werd geboekt. En het werd heel letterlijk er even tussen uit, want het was maar voor één nachtje. Maar dat wilt niet zeggen dat ik (we) er minder van heb genoten. Ook het mindere weer kon niet voorkomen dat ik genoot van dit afgelopen weekend.

Dag één – Zaterdag 15 november

Op zaterdagochtend vertrokken we. Allereerst reden we even langs mijn ouders om de sleutel af te geven. Mijn moeder zou die avond even langs ons huis gaan om de katten eten te geven. Op zich zouden ze echt niet verhongeren als ze pas zondagavond weer wat zouden krijgen, maar als poezen-mama zijnde vind ik dat toch een beetje zielig. Daarna gingen we echt op pad. Hoewel de dag met regen begon, klaarde het langzaam een beetje op en werd het droog. Dat was fijn, want we wilde de dag beginnen met wat geocachen in de buurt van het hotel. We konden namelijk pas om drie uur inchecken. Om iets over twaalf kwamen we aan bij een landgoed, vlakbij het hotel, waar twee multicaches lagen. Hierover zal ik later nog een apart artikel over schrijven.

Na drie uur wandelen door dit mooie landgoed, hadden we de twee multicaches gevonden en gingen we inchecken in het hotel. Een prachtig paviljoenhotel met de uitstraling van een boerderijtje of iets dergelijks. We kregen de sleutel van onze kamer (nummer 110 in gebouw ‘De Ruif’) en reserveerde gelijk onze High Tea voor de volgende dag om één uur ‘s middags. We bekeken nog even snel de menukaart van het restaurant in het hotel, omdat we nog niet precies wisten waar en wat we zouden eten die avond en toen zochten we onze kamer op.

Een simpel kamertje met twee eenpersoonsbedden, tv en een badkamer met douche en wc. Goed genoeg, want behalve slapen zouden we er niet veel doen. Het zag er gewoon netjes en schoon uit en dat vind ik dan het belangrijkste. Apollo Hotel De BeyaerdApollo Hotel De BeyaerdApollo Hotel De BeyaerdApollo Hotel De Beyaerd

We settelde ons even op de kamer en bekeken wat de opties waren wat betreft het eten. Ik had gelezen dat er op nog geen vijf minuten lopen van het hotel, een restaurant zat dat door vele werd aanbevolen. Ik zocht de site op en besprak met Kevin wat het precies was. We besloten voor dit restaurant te gaan en deden een reservering voor half zes.

Het duurde nog een klein uurtje voordat we konden gaan eten, dus besloten we even in de bar van het hotel een drankje te doen. Een mooi plekje weer met een grote openhaard en een hele warme sfeer. Met ons zaten er nog zeven andere mensen en het was er dus lekker rustig. Kwart over vijf deden we onze jassen weer aan en begonnen we onze kleine wandeling naar het restaurant. We waren er inderdaad zo en we waren niet de enige. Blijkbaar is dit restaurant populair, want het zat helemaal vol. We hebben heerlijk gegeten, maar ook hierover zal ik later nog een stukje schrijven.

Iets over half acht ‘moesten’ we onze tafel verlaten en gingen we terug naar het hotel. We zaten echt helemaal vol en ik was ook best moe door de wandelingen in de frisse buitenlucht. We zijn gelijk richting onze hotelkamer gegaan. Bij het passeren van de bar en de serre zagen we dat het daar helemaal vol zat. Blijkbaar was het toch minder rustig in het hotel dan dat in eerste instantie leek. Maar goed, daar hadden we verder helemaal geen last van. In het gebouw waar wij zaten, was het heerlijk rustig en op een paar dichtgaande deuren na, hebben niks of niemand gehoord. Op onze kamer aangekomen, plofte we op het bed, douchte we om de beurt en keken we naar ‘Ik Hou van Holland’ op tv. Daarna zijn we lekker vroeg gaan slapen.

Dag twee – Zondag 16 november

We werden allebei alweer vroeg wakker. Logisch, aangezien we voor ons doen ook vroeg op bed lagen. We hadden de avond daarvoor al besloten om om half negen te gaan ontbijten. Het ontbijtbuffet stond klaar in het restaurant en het was er heerlijk rustig. Er was een heleboel keuze wat betreft het ontbijt. Allerlei brood en broodjes. Verschillende soorten worst en kaas. Allerlei zoet beleg, zoals jam, hagelslag, pasta enzovoorts. Spek en roerei. Gekookte eitjes en verschillende soorten kwark en fruit. Muesli, cornflakes en ga zo maar door.  We hebben het ons laten smaken. Op het moment dat het echt druk werd, waren wij precies klaar met eten en gingen we terug naar de kamer om onze spullen in te pakken en uit te gaan checken.

Apollo Hotel De Beyaerd

Daarna zijn wij weer lekker naar buiten gegaan om te geocachen op een ander landgoed zo’n 20 minuten lopen bij het hotel vandaan. Het regende helaas wel, maar gewapend met twee paraplu’s was het toch wel weer leuk, gezellig en lekker om even te wandelen. Toen we klaar waren met deze multicache, liepen we weer terug naar het hotel. We waren daar immers nog niet helemaal klaar. Er stond nog een High Tea op ons te wachten.

We waren een half uurtje te vroeg, dus dronken we in de bar eerst nog een drankje en zagen we hoe ze in de serre onze tafel al aan het klaar maken waren. Grappig ook om het hotelpersoneel te horen zeggen: “Ow ja, ik zag al zulke lekkere hapjes in de keuken staan!” Hihihi, dat maakte ons natuurlijk wel nieuwsgierig.

Om één uur namen wij plaats aan de tafel in de serre. De thee lag al klaar en het warme water werd snel gebracht. Koffie wilde ze ook brengen, maar omdat wij dat allebei niet drinken, hoefde dat niet. We schonken alvast ieder een theetje in en toen werd de etagère met lekkere hapjes gebracht. Jammie, wat zag dat er allemaal lekker uit! Sandwiches, koekjes, mini muffins en donuts, bonbons, scones, kaneelbroodjes, garnalencocktails, saucijzenbroodjes en nog meer. Het water liep ons in de mond. We hebben uiteindelijk ruim twee uur gezeten voordat alles op was. Natuurlijk met heel veel kletsen en thee drinken tussen door.

Apollo Hotel De BeyaerdApollo Hotel De Beyaerd

En daarna, met volle magen van deze heerlijke High Tea, gingen we weer naar huis. Het weer was nog steeds niet opgeknapt, dus nog meer geocachen hadden we eigenlijk niet zo’n zin in. Na een ritje van een uur en een kwartier, waren we thuis. Moe maar voldaan keken we nog even de intocht van Sinterklaas terug en deden we voor de rest helemaal niks. Uiteindelijk hebben we geen avond eten op, maar hebben we rond acht uur even een snack uit de frituur genomen. Niet dat we trek hadden, maar om te voorkomen dat we rond middernacht opeens trek zouden hebben. Om half twaalf was mijn spreekwoordelijke kaarsje uit en ben ik mijn bed ingekropen. Heerlijk slapen na een heel fijn weekend.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Manon 17 november 2014 op 17:21

  Ziet er heel mooi uit daar!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Giordani Gold Baroque Jewel Lipstick

 • Reageer Wanda 17 november 2014 op 18:22

  Ohhh, dit brengt herinneringen boven! Ooit met een vriendinnetje daar geweest en ook zo genoten van de high tea daar!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Mijn blogplekje…

 • Reageer Simone 17 november 2014 op 19:49

  Dat ziet er mooi uit daar zeg!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Me-Time TAG

 • Reageer Bo 17 november 2014 op 20:32

  Ziet er erg mooi en luxe uit. Fijn dat je het naar je zin hebt gehad.
  Bo heeft onlangs geplaatst..Verzorg je haar met Argan oil of Marocco shampoo en conditioner

 • Reageer Bouchra 18 november 2014 op 10:52

  Ziet er mooi uit!

 • Reageer Saar 18 november 2014 op 17:05

  Wat klinkt het gezellig. Heerlijk om even een nachtje ertussenuit te gaan.
  Saar heeft onlangs geplaatst..Fotodagboek: Week 46

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge