Creative

DIY ♦ Kerstkaarten maken

December is begonnen en de feestdagen komen er weer aan. Ik moet van mijn vriend nog even wachten tot Sinterklaas het lang uit is, maar dan mag ik toch echt aan de kerstboom gaan beginnen (en alle andere kerstversiering). En het wordt langzamerhand ook tijd om de kerstkaarten te gaan schrijven en versturen. De eerste jaren dat wij samenwoonden, kocht ik gewoon kant-en-klare kerstkaarten. Vorig jaar lieten kerstkaarten drukken met een eigen foto er op. Dit jaar ga ik nog een stapje verder en maak ik ze zelf. En de eerste resultaten laat ik jullie in dit artikel zien. Gelijk een soort DIY kerstkaarten maken dus.

Wat heb ik gebruikt?

 • Blanco dubbele kaarten (A6) (Action)
 • Patronen karton (Action)
 • Sterren stickers (goud en zilver) (Action) vorig jaar gekocht
 • Washi tape (diverse designs)
 • Lijm
 • Schaar
 • Potlood
 • Gum
 • Fineliner
 • Liniaal

DIY KerstkaartenDIY KerstkaartenDIY Kerstkaarten

En dan is het een kwestie van lekker aan de slag gaan, creatief bezig zijn en inspiratie op doen op bijvoorbeeld Pinterest. Ik zag een heleboel leuke dingen voorbij komen en heb daar hier en daar mijn eigen draai aan gegeven. Ik ben nog niet klaar en heb nog wel wat andere ideeën (ik had verf moeten meenemen bij de action, dom!), maar ik kan wel al het één en ander laten zien.

DIY Kerstkaarten

Ik maakte een kaart met vier kerstboompjes door driehoeken te knippen van het patronen papier en ik maakte een kaart met een kerstboom van gouden sterren. Deze kaart heeft me tot nu toe de meeste tijd gekost. Wat een gepriegel op de kleinste sterretjes heel van het stickervel af te krijgen.

DIY Kerstkaarten

Deze drie kaarten maakte ik met verschillende washi tapes. Het is echt super simpel, maar het resultaat heel erg leuk. Er zijn echt heel veel voorbeelden van kaarten gemaakt met washi tape. Niet alleen voor de feestdagen.

DIY Kerstkaarten

En op de volgende twee kaarten vind je kerstballen en lampjes. De kerstballen zijn gewoon rondjes geknipt uit het patronen karton. De draadjes waar ze aanhangen heb ik getekend met een fineliner. De kaart met de gekleurde lampjes is helemaal gedaan met fineliners. Super simpel en het hoeft niet netjes.

Ik ben heel tevreden met de kaarten tot nu toe en ga lekker verder verzinnen. Ik heb nog een paar hele leuke ideeën opgedaan wat betreft vingerafdrukken. Maar ja, daar moet ik toch echt eerst die verf voor gaan kopen. Gelukkig is het pas net december, dus ik heb nog even. En mocht het allemaal niet meer lukken, dan heb ik nog een paar kant-en-klare kerstkaarten liggen.

DIY Kerstkaarten

Versturen jullie nog kerstkaarten? En maak je dan zelf iets of ga je voor kant-en-klaar?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Manon 1 december 2014 op 10:16

  Wat een super leuke kaarten!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Giordani Gold Baroque Lacque Brilliance

 • Reageer annouska 1 december 2014 op 10:59

  Wat een leuke kaarten. Ik ga ze dit jaar ook voor het eerst zelf maken!
  annouska heeft onlangs geplaatst..Sunday Talk #4

 • Reageer Simone 1 december 2014 op 11:34

  Wat een super leuke kaarten heb je gemaakt! Je hebt me weten te inspireren! 😀
  Simone heeft onlangs geplaatst..What happened in November?

 • Reageer Sanne - loveisthenewblack 1 december 2014 op 22:29

  Leuk! Ik vind kerstkaarten zo leuk! Ik heb die van mij al weken in huis, haha. Binnenkort maar eens schrijven en posten. 🙂
  Sanne – loveisthenewblack heeft onlangs geplaatst..Comment on 4X SINT/KERST CADEAUS ONDER DE €30 by Michelle | Travel lifestyle.nl

 • Reageer Jenn 1 december 2014 op 23:09

  Superleuk! Ik heb ook nog een blogje in de planning staan over kerstkaarten maken.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..December mini-bucketlist: happy holidays!

 • Reageer Tamarah 2 december 2014 op 12:55

  Wauw wat een ontzettend leuke diy’s!! Deze ga ik zeker ook proberen te maken!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..De tuin winterproof maken!

 • Reageer wendy 14 december 2014 op 01:26

  Super leuk! Hou altijd erg van persoonlijke kaarten 🙂

  Ik heb weer een nieuwe giveaway online! Dit keer kan je €50 shoptegoed winnen bij Paris2day. Doe je mee? 🙂

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge