Personal

Hoe vier ik de jaarwisseling?

Vandaag is het oudejaarsdag. Nog even en 2014 ligt achter ons en we kunnen met frisse moed beginnen aan het nieuwe jaar. Iedereen heeft zijn eigen manier om deze overgang van jaren te vieren. De ene zoekt grote feesten op en de ander viert het liever klein en thuis. Alleen met vriend of partner, met familie of met vrienden. Ook zijn er mensen die het gewoon zien als een ‘gewone’ dag en niks bijzonder doen. Maar hoe zal ik deze dag eens gaan vullen?

Van opstaan tot avondeten

Ik heb deze vakantie een lekker ritme qua slapen en wakker worden en dat betekent dat ik tussen acht en negen uur zal opstaan. De tijd tot een uurtje of zes zal gevuld worden met het regelen van oliebollen (hopelijk denken we er nu niet net voor sluit van de oliebollenkraam aan), kopen van andere hapjes en drankjes, het uitzoeken van een party outfit enzovoorts.

Het avondprogramma tot middernacht

Om zes uur zullen Kevin en ik de tafel vullen met hapjes en een lekker drankje. Op tv zijn altijd leuke programma’s te zien op oudejaarsavond, dus daar zullen we lekker naar gaan kijken. De oudejaarsconference, de speciale Ik Hou Van Holland aflevering en nog veel meer.

Ook heb ik (hebben we) de Memory Jar om te openen. Ondanks dat het een klein beetje een tegenvaller is geworden (Kevin heeft er waarschijnlijk maar één briefje in gedaan), ben ik toch nieuwsgierig naar de inhoud. Een vriendin van mij heeft af en toe ook een briefje in de pot gedaan, dus ik zie graag wat zij heeft opgeschreven.

En dan komt het moment dat de klok op tv verschijnt. De laatste minuten die wegtikken. Van kinds af aan vind ik dit al een bijzonder moment. We zaten dan altijd met z’n alle bij elkaar. Mijn vader pakt de glazen en de champagne en zorgt dat deze precies om 12 uur ontkurkt wordt. Ik en mijn zusje telden hardop de laatste seconden af en om 12 uur knalde de champagne, riepen we “Gelukkig Nieuwjaar!!” en werden de zoenen op de wang uitgedeeld. Buiten schoten dan de eerste vuurpijlen in de lucht en renden wij zo snel mogelijk naar de gang om onze jas en schoenen aan te doen en alle buren een gelukkig nieuwjaar te wensen.

jaarwisseling

Dat moment, dat probeer ik er een beetje in te houden. Ook al lusten wij allebei eigenlijk geen champagne (andere drankjes volstaan ook), hebben we geen kinderen die enthousiast op hun stoel heen en weer wippen en is het grootste deel van onze straat niet aanwezig tijdens de jaarwisseling.

En daarna…

Voor die tijd probeer ik mijn party outfit al aan te hebben en mijn haar gedaan te hebben. Alleen nog een likje make-up en dan gaan we lopend op pad richting de sporthal waar we traditiegetrouw de eerste vijf uur van het nieuwe jaar vieren. En dit jaar gelukkig ook weer met een leuke groep mensen (als alles verloopt zoals gepland).

Hoe vieren jullie de jaarwisseling?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

9 Reacties

 • Reageer Manon 31 december 2014 op 09:01

  Je gaat leuk het nieuwe jaar in. Ik ga vandaag naar Amsterdam.
  Manon heeft onlangs geplaatst..Wishlist voor het jaar 2015 #1

 • Reageer Jenn 31 december 2014 op 09:03

  Leuk om te lezen. Wij vieren het ook samen thuis op de bank, met de oudejaarsconferences en andere heerlijke clicheprogramma’s 🙂 We zijn in oktober al naar Guido en Youp geweest, dus ik ben benieuwd of de conference uiteindelijk nog heel anders is geworden 😀 En misschien tegen 12 uur ook nog naar een feestje, we zien wel.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Dromen en doelen voor het nieuwe jaar ♥

 • Reageer Monique | WritingMonique 31 december 2014 op 09:13

  Wat een leuk artikel! Wij gaan ook zeker genieten van de oudejaarsconference en Ik Hou Van Holland.
  Monique | WritingMonique heeft onlangs geplaatst..Oud&Nieuw Confetti.

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 31 december 2014 op 09:35

  Ik ben vanavond met mijn vriend en een grote groep vrienden. Vast heel gezellig, maar heel erg wenne. Normaal was ik altijd bij mn ouders, hapjes op tafel, ik hou van holland kijken en ja.. Dat is nu wel even anders! Ik ben benieuwd of het me bevalt of dat ik volgend jaar weer bij papa en mama zit haha
  Eilish (artisticstateofmind) heeft onlangs geplaatst..Personal ♥ Geluksmomenten van 2014

 • Reageer Dina 31 december 2014 op 09:45

  Wat leuk om te lezen, jullie gaan echt feesten dus! Wij eten vanavond met M.’s familie en hebben daarna nog een feest bij vrienden op de planning. Fijne jaarwisseling!
  Dina heeft onlangs geplaatst..Mijn grootste ergernis aan M. en vice versa

 • Reageer Simone 31 december 2014 op 10:21

  Ik en mijn vriend gaan eerst bij mijn ouders de oudejaarsconference van Guido kijken. Ookal ben ik er maandag nog geweest, wil het nog een keer zien.
  Daarna gaan we gezamenlijk naar mijn oma en daar de jaarwisseling vieren. Fijne jaarwisseling!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Daar is ie weer: De goede voornemens voor 2015!

 • Reageer sunny mama 31 december 2014 op 12:10

  Beste wensen voor 2015, Wendy! En veel plezier vanavond.

 • Reageer Eva 31 december 2014 op 14:27

  Wat een fijne plannen, heel veel plezier! Alvast een heel erg gelukkig nieuwjaar!
  Eva heeft onlangs geplaatst..Mijn 14 favoriete momenten van 2014

 • Reageer Janine 31 december 2014 op 14:54

  Klinkt gezellig! Bij ons gaat het ook ongeveer zo, met het verschil dat ik niet ga feesten nadat het nieuwe jaar is ingeluid. Ik ga dan rond een uur of 2 gewoon heerlijk mijn bed in.
  Janine heeft onlangs geplaatst..Nieuwjaarswens

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge