Travel + Trips

Wintercircus Utrecht

Een tijdje geleden kwam ik een leuke aanbieding tegen voor het kerst-/wintercircus. Het leek me een leuk idee om te gaan doen op eerste kerstdag, samen met mijn ouders en zusje. Ik legde het aan hun voor en ook zij vonden dat een goed idee. We kozen één van de vier beschikbare circussen uit de kaartjes werden geboekt. Zodoende zaten wij afgelopen donderdag in het wintercircus van Utrecht voor een show van ruim twee uur.

wintercircuswintercircus

De voorstelling begon met de act met “het Rad des Doods”. Een paar dagen eerder was het bij diezelfde act in het Kerstcircus van Den Haag fout gegaan en was er iemand naar beneden gevallen. Bij ons ging alles prima, al was het touwtje springen boven op dat draaiende rad wel spannend om te zien.

Daarna kwamen er wat kleinere acts. Zo kan een clown in het circus niet ontbreken en werden er ook stunt gedaan op een fiets en jongleerde een man met handen en voeten een paar grote buizen in de lucht.

wintercircus

De volgende grote act was de koorddans act. Dit waren dezelfde jongens als bij de eerste act. Het begon ‘simpel’ met gewoon heen en weer balanceren op een koord, maar ze maakte het steeds moeilijker. Uiteindelijk liepen ze met twee tegelijkertijd over touw met tussen hun in een stoeltje en daar stond er weer één op.

wintercircuswintercircus

Daarna kwamen er nog een paar acts en kwamen er ook nog wat dieren voorbij. Kamelen, lama’s, verschillende paarden en een hondje getrimd als een leeuw. Die kamelen en lama’s zullen halverwege volgend jaar niet meer terug zien in het circus. Wilde dieren zijn dan namelijk officieel verboden. Aan de ene kant snap ik het wel, maar aan de andere kant was dat wel iets wat ik echt bij het circus vind horen.

wintercircus

De laatste act was ook nog een grote. Een soort ijzeren wereldbol werd naar binnen gereden en uiteindelijk gingen daar zes personen met motoren in en deze reden rondjes in de bol. Het paste allemaal maar net en de bal opende zich ook nog doordat de twee helften uit elkaar schoven. . Het was lastig om op foto een duidelijk beeld te krijgen van wat ze deden, maar hopelijk kunnen jullie er een beeld bij maken.

wintercircus

Al met al was het een leuke show en hebben we ons goed vermaakt. Gaan jullie nog wel eens naar het circus?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

15 Reacties

 • Reageer Dina 29 december 2014 op 08:24

  Wat leuk dat je in het circus bent geweest. Ik ben een paar jaar geleden eens bij het circus geweest (ik was uitgenodigd daarvoor), maar ik vond het zo sneu voor die dieren die allemaal van die stomme trucjes moesten doen. Toevallig is bij mij in de stad nu ook een circus (een kleintje) en die hebben volgens mij alleen clowns en acrobaten.
  Dina heeft onlangs geplaatst..Thuis sporten: Mijn 3 lievelings billenfilmpjes

 • Reageer Sas 29 december 2014 op 08:36

  Lijkt me super gaaf om te zien! Ik ben er echt al heel wat jaren niet (meer) geweest…
  Sas heeft onlangs geplaatst..Jan t/m Dec 2014: Populairste blogposten

 • Reageer Jenn 29 december 2014 op 09:36

  Dat is echt al heel lang geleden dat ik bij een circus geweest ben. Leuk, lijkt me een mooie voorstelling.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Jaaroverzicht 2014

 • Reageer alexa 29 december 2014 op 09:42

  ziet er heel vet en erg leuk uit!
  alexa heeft onlangs geplaatst..De merken tag

 • Reageer Monique | WritingMonique 29 december 2014 op 10:21

  Wauw! Ik vind het circus altijd iets magisch hebben, haha. De acrobatiek vind ik altijd zo gaaf om te zien, die wereldbol ziet er indrukwekkend uit!
  Monique | WritingMonique heeft onlangs geplaatst..2014 favorieten; Televisie.

 • Reageer Manon 29 december 2014 op 11:29

  Dit lijkt me echt zo gaaf he!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Mijn kerstcadeau; Parfum van Thierry Mugler ‘Alien’

 • Reageer Malou 29 december 2014 op 13:49

  Wat gaaf zeg!
  Malou heeft onlangs geplaatst..DAGBOEKJE #87

 • Reageer Mama van Jenthe (Kelly) 29 december 2014 op 20:48

  Ben vroeger volgens mij wel eens in het circus geweest. Veel later niet meer geloof ik. Is dit waar ze elk jaar een opname van maken en ook op tv laten zien rond kerstmis? Vind het wel altijd spannend om te zien haha en dan zit ik echt van.. oohh als dat maar goed gaat! Vind het altijd zo knap hoe die mensen dat allemaal kunnen.
  Mama van Jenthe (Kelly) heeft onlangs geplaatst..Onze kerstweek 2014

  • Reageer Wendy 29 december 2014 op 20:53

   Volgens mij worden die opnames gemaakt in de grotere circussen. Bijvoorbeeld Circus Renz of bij het circusfestival van Monte-Carlo.

 • Reageer Eilish 30 december 2014 op 16:22

  Vroeger wel, maar ik ben echt al jaren niet meer geweest! Ik vind dan ook alleen de grote circussen vet, met heel veel gestunt enzo! Niet met dieren in ieder geval!
  Eilish heeft onlangs geplaatst..De 10 meest gelezen artikelen! | 2014 ♥

 • Reageer Linda 30 december 2014 op 17:02

  Wat ziet het er mooi en sprookjes achtig uit! Het circus heeft wat dat betreft wel iets extra’s met de feestdagen!

 • Reageer rachel 30 december 2014 op 18:03

  wauw heel erg gaaf

 • Reageer Dennis 30 december 2014 op 19:26

  Dat ziet er wel intense en spannent uit!
  Dennis heeft onlangs geplaatst..jetzt geht los

 • Reageer Miranda 30 december 2014 op 21:29

  Ik ben met Ella eens geweest, vind het alleen zo duur. Toen kreeg ik vrijkaarten trouwens. En die hele ophef over zielig voor de dieren dan denk ik en de dierentuin dan? Zitten ze toch ook gevangen? Dieren horen voor mij ook bij het circus.
  Miranda heeft onlangs geplaatst..Instadiary| 3

 • Reageer jouvence 30 december 2014 op 22:36

  wat ontzettend leuk.! je hebt mooie foto’s gemaakt xx
  jouvence heeft onlangs geplaatst..mijn kerst cadeaus

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge