regen
Overige

Zachtjes tikt de regen op m’n zolderraam

Regen. Het is iets waarvan we veel hebben hier in Nederland. Op het moment dat ik dit schrijf, is het buiten ook weer flink aan het regen. Ik ben blij dat ik lekker binnen zit: warm en droog. Maar toch vind ik de regen ook heel erg fijn. En dan voornamelijk het geluid van de regen. Iets waar ik in het ouderlijk huis ontzettend rustig van werd en wat ik in ons huis soms ontzettend mis.

Toen wij (ik, vader, moeder en pasgeboren zusje) naar ons rijtjeshuis verhuisden, kreeg ik de één na grootste slaapkamer op de eerste verdieping. Mijn ouders hadden de grootste en mijn zusje de kleinste. Na wat jaartjes kregen mijn zusje en ik allebei een grotere kamer. Zij kreeg mijn kamer en ik kreeg een grote slaapkamer op de zolder. Met een eigen wasbakje, een grote kledingkast, met als hoofdkleur blauw en met mijn bed onder het VELUX dakraam.

En wat kon ik genieten van dat laatste. Als het ‘s nachts onweerde, deed ik mijn verduisteringsgordijn open en genoot ik van de bliksemschichten die door de lucht boven ons huis kronkelden. En het getik van de regen op dat raam, gaf mij een heel rustgevend gevoel. Ik kan slecht tegen licht en geluidjes als ik wil slapen, maar de regen had juist een tegenovergestelde werking.

regen

Maar nu slaap ik niet meer op zolder. En al zou ik dat wel doen, zit er op onze zolder geen dakraam. Op het dak zelf klinkt het toch heel anders dan op zo’n dakraam. En soms mis ik dan het geluid van de regen. Het tikken van de druppels op het raam. In de zomer zet ik dan vaak het raam van de slaapkamer lekker wijd open, zodat ik de regen hoor vallen op het platte dak van de bijkeuken en in de plassen op de straat. Maar nu het langzaam winter begint te worden, is het daar toch echt te koud voor.

En nu? Nu zet ik af en toe, als ik niet kan slapen, een app op mijn telefoon aan. Een app met allerlei rustgevende geluidjes zoals een knisperend kampvuur en het spinnen van een kat. Maar ook met het geluid van een onweersbui of een zomers regenbuitje. Dan doe ik mijn ogen dicht en denk ik aan de jaren op mijn zolderkamer.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Jolien 5 december 2014 op 08:20

  Oh heerlijk als het buiten regent en je zit lekker warm binnen. Inderdaad heel rustgevend!

 • Reageer Jenn 5 december 2014 op 08:47

  Leuk geschreven!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..New in: zichtbaarheid, schattigheid, heerlijkheid en zachtheid

 • Reageer Manon 5 december 2014 op 10:26

  Leuk om te lezen!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Maybelline New York My GLOSS #565

 • Reageer Sylvia 8 december 2014 op 13:15

  Oew, knisperend kampvuur en spinnende katten, heerlijk 🙂 Ik heb je trouwens opgenomen in mijn lijstje van de Blog Top Drie Tag, ik zou het tof vinden als je de vragen overneemt, ben benieuwd naar je antwoorden 🙂 http://sylviakuijsten.com/2014/12/08/de-blog-top-drie-tag/
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..De Blog Top Drie Tag

 • Reageer Wanda 8 december 2014 op 20:44

  Leuke herinnering! Ik vond het vroeger altijd heerlijk als het regende terwijl ik in de tent sliep, vond dat altijd zo’n heerlijk geluid!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..De Citadel van Namen…

 • Reageer alexa 14 december 2014 op 11:26

  Ik vind regen heerlijk vooral als ik naar bed ga! <3 dan kan je zo lekker in slaap vallen. Overdag als ik ergens heen moet vind ik het alleen wel irritant.
  alexa heeft onlangs geplaatst..Spam je blog #7

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge