brokkenpiloot
Cats

Brokkenpiloot Charlie

Op donderdag, iets tegen zes uur ‘s avonds, kom ik thuis van mijn werk. Bij binnenkomst word ik begroet door O’Malley, maar Charlie blijkt niet binnen te zijn. Omdat het regent en flink waait, denk ik dat het niet lang zal duren voordat hij wel binnen is en ik begin met het avondeten.

Tijdens het avondeten is Charlie nog steeds niet binnen. Dat is vreemd? Charlie is gek op ons prakkie van aardappelen en groente en staat altijd vanaf een afstandje te kwijlen terwijl wij aan het eten zijn. Hij is er eigenlijk altijd bij tijdens het avondeten.

Later die avond en Charlie is nog steeds niet thuis. Ik wil me eigenlijk geen zorgen maken. Charlie is wel vaker een avondje van huis geweest en logeert dan waarschijnlijk in de paardenstal iets verder op. Maar toch, dat is best alweer een tijd geleden en meestal doet hij dat niet als het zulk slecht weer is. Het is inmiddels best door aan het regenen en het waait ook nog steeds flink.

Gedurende avond roep ik een paar keer bij de voor- en achterdeur en rammel ik met hun doosje kattensnoepjes. Maar Charlie komt niet naar huis. “Toch uit logeren waarschijnlijk”, denk ik bij mezelf. Ik zet het kattenluikje op éénrichtingsverkeer zodat hij er wel in kan, maar niet meer uit en ik ga naar bed.

brokkenpiloot

‘s Ochtends gaat Kevin naar beneden en dan krijgen de katten wat te eten. Niet veel later hoor ik “Wendy, kom eens! Charlie is binnen, maar hij is gewond!” en ik ren de trap af naar beneden. En inderdaad: de zijkant van Charlie zijn kop en zijn oor zitten onder het bloed. Met nat doekje en wat water poets ik het bloed weg om te kijken waar het vandaan komt. Geen wondje te zien, het lijkt uit zijn oor te komen. En ook bij zijn neus zie ik restjes opgedroogd bloed. Dit ziet er niet best uit…

We zetten hem even op de grond om te kijken wat er nog meer mis is. Hij loopt gewoon, reageert als we roepen en ook eet hij zijn kattensnoepjes zonder problemen op. Hij komt alleen een beetje suf over. Wat nu? Een uurtje wachten tot openingstijd van de dierenarts of nu alvast bellen? Toch maar gebeld en ik kon gelijk langskomen. Snel kleren aan, Charlie in het reismandje en in de auto.

De dierenarts voelt aan zijn lijf, bekijkt zijn voeten en nageltjes, zijn bek, luistert naar hart en ademhaling en bekijkt de binnenkant van zijn oor. Alles lijkt verder in orde te zijn en dat Charlie gewoon loopt en wilt eten is een goed teken. Ze besluit hem ter observatie even daar te houden, maar ze verwacht dat het wel goed gaat komen. Om drie uur ‘s middags zal ze me bellen, tenzij het opeens slechter gaat.

brokkenpiloot

Zonder Charlie rijd ik weer terug naar huis. Ik bel Kevin om hem in te lichten en stuur ook mijn ouders en zusje een berichtje met het verhaal. Thuis begin ik met het maken van een sopje en poets ik de bloedspetters op het wandmeubel, de trap en de muur weg. Gelijk maar stofzuigen en dweilen, want op de grond vind ik hier en daar ook een druppel. Het wachten tot drie uur duurt lang, maar ik probeer mezelf bezig te houden met huishoudelijke klusjes.De dag sluipt voort en de telefoon blijft stil. Dat is een goed teken, want dan gaat het in ieder geval niet slechter.

Om half vier heb ik echter nog steeds geen telefoontje gehad en dus besluit ik zelf even te bellen. Zoals ik al had verwacht, waren de afspraken bij de dierenarts uitgelopen en daarom hadden ze nog niet gebeld. Ik kreeg te horen dat alles goed ging en dat zijn trommelvlies is gescheurd. Een harde klap op zijn hoofd is de waarschijnlijke oorzaak. Waarschijnlijk een aanrijding, maar dat zullen we nooit zeker weten. Ik mocht hem komen ophalen en dus stapte ik gelijk in de auto. Hij heeft medicijnen meegekregen tegen de pijn en een antibioticakuur tegen eventuele ontstekingen. Voorlopig moet hij binnen blijven en dat trommelvlies zal vanzelf moeten herstellen.

In de auto onderweg naar huis mauwde Charlie zachtjes tegen me en stond hij te trappelen op het kleedje in zijn reismandje. Toen ik terug praatte, begon hij hard te spinnen. Gelukkig, het komt allemaal gewoon weer goed met onze kleine brokkenpiloot.

brokkenpiloot

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

13 Reacties

 • Reageer Joyce 21 januari 2015 op 09:06

  Ach, de lieverd! Wat een schrik. Maar gelukkig gaat het goed met hem, en hopelijk herstelt zijn trommelvlies snel! Dat is het belangrijkste.
  Joyce heeft onlangs geplaatst..RECEPT | Luxe chunky bananenbrood

 • Reageer sunny mama 21 januari 2015 op 09:22

  Heb helemaal meegeleefd… Jij weet de suspens wel op te bouwen!

 • Reageer Jenn 21 januari 2015 op 09:36

  Arme Charlie 🙁 Fijn dat het weer helemaal goed gaat komen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Uit de brievenbus: traveling notebook

 • Reageer marjolein 21 januari 2015 op 09:37

  Aah wat sneu, maar gelukkig gaat het weer wat beter met hem. Hoop dat hij snel herstelt! x
  marjolein heeft onlangs geplaatst..Beauty | Mijn allereerste ooglook

 • Reageer Manon 21 januari 2015 op 10:56

  Aaagh wat sneu, hoop dt die snel opknapt!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Bad hair day Beanie

 • Reageer Sylvia 21 januari 2015 op 11:50

  Bah, verschrikkelijk, uit ervaring weet ik hoe bezorgd je dan bent op zo’n moment..
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Hoe deel jij je blogs in?

 • Reageer Simone 21 januari 2015 op 13:35

  Ach de arme poes 🙁 Hopelijk gaat het steeds beter met m!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Whaa! Kijk mijn auto!

 • Reageer Evelien 21 januari 2015 op 14:11

  Ach gossie, wat sneu zeg! Je denkt dat snel al aan een aanrijding ja. “Gelukkig” is de schade beperkt gebleven, maar alsnog is het enorm zielig, vooral als ze zo binnen komen lopen, je schrikt je rot! Heel veel beterschap met Charlie, verwen hem maar lekker de komende tijd ♥
  Evelien heeft onlangs geplaatst..Action must haves: week 4

 • Reageer Olga 21 januari 2015 op 16:01

  Ben blij dat dit verhaal wel een goed einde kent, je hoort helaas vaker dat het toch verkeerd met zo’n poezeltje afloopt 🙁
  Olga heeft onlangs geplaatst..Pictures: 9 months

 • Reageer Dina 21 januari 2015 op 16:52

  Oh bah, wat ontzettend naar zeg. Ik ben zo blij voor je dat Charlie thuis is gekomen en dat hij geholpen kon worden bij de dierenarts! Nou, maar even wat extra knuffelen met Charlie de komende dagen.
  Dina heeft onlangs geplaatst..Hairswap: wie wil haren ruilen?

 • Reageer Saskia 21 januari 2015 op 17:13

  Ach jeetje, gelukkig is alles redelijk goed! Beterschap voor het stakkertje.
  (het zijn toch een beetje je kindjes he)
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Why I Run

 • Reageer Tamarah 21 januari 2015 op 19:13

  Oef, wat een avontuur! Gelukkig valt het mee.
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..8 x Prachtige Tatoeages

 • Reageer kim 23 januari 2015 op 23:49

  Oooh het is zo vervelend als er iets met je huisdier is! Ik maak me ook altijd heel druk als er iets met de hond is. Gelukkig komt het allemaal weer goed met Charlie 🙂
  kim heeft onlangs geplaatst..Friday Favorites: #10

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge