Challenges + Tags

De Blog Top Drie Tag

In de laatste maand van 2014 werd ik door Sylva nog even getagd voor een door haar opgestelde tag: De Blog Top Drie Tag. Zij was benieuwd naar hoe andere bloggers denken over het bloggen zelf. Daar kan ik soms ook wel eens nieuwsgierig naar zijn. Voor mij dus een reden om deze tag van haar over te nemen en (zo goed en zo kwaad als dat gaat) door te geven.

De regels

 • Link naar deze blogpost.
 • Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie.
  (Als poezenmoeder in hart en nieren, heb ik gekozen voor een foto van onze twee lieve katers toen ze nog samen waren met hun zusje. Hun zusje heeft helaas maar een paar dagen oud mogen worden.)
 • Beantwoord de elf vragen op jouw manier.
 • Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

De vragen

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Mijn laptop, inspiratie en een fotocamera.

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Een about-pagina of iets dergelijks waar ik wat meer kan lezen over degene die achter de blog zit. Een overzichtelijk design, omdat dat toch hetgene is wat er als eerste voor zorgt of ik wel of niet blij hangen op een blog of gelijk doorklik. En als laatste een Bloglovin’ knop, omdat ik stiekem te lui ben om zelf de URL te kopiëren en te zoeken op Bloglovin’ (maar als je mijn aandacht hebt getrokken, doe ik dat toch wel hoor).

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

Over dingen die ik mee maak, over dingen die ik leuk vind en over dingen die me bezig houden. Ja, het is en blijft een persoonlijke blog en met deze drie ‘onderwerpen’ kan ik alsnog alle kanten op.

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Bloeddonor: Voor het ‘echie’! met 1,517 views.
Extreme Couponing met 715 views.
Kleurboek voor Volwassenen #1 met 702 views.

Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

Dat ik uitgenodigd word voor de opening van de Primark in Dordrecht die er dit jaar hopelijk toch nog gaat komen. Nee, grapje! Ik zou het wel echt heel leuk vinden, maar ik snap ook wel dat misschien een beetje te hoog gegrepen is voor mijn blog op dit moment. Ik vind het een beetje moeilijk om hier een goed antwoord op te geven. Wat ik vooral wil bereiken is dat ik zelf plezier heb ik het bloggen en alles wat daar bij komt kijken (eigenlijk kan ik op dat gebied zeggen: missie geslaagd!) en daarnaast dat ik mensen kan vermaken met hetgeen wat ik hier schrijf. En ik wil dat mijn blog uitstraalt wie ik ben. Niet één of ander gemaakte persoonlijkheid.

Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Mijn blog is te volgen via Bloglovin’ en Facebook. Ook via Twitter, maar deze gebruik ik ook voor privé.

Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Een nadeel vind ik de tijd die er in gaat zitten. Het is hartstikke leuk om te doen en ik doe het ook met plezier, maar ongemerkt zitten er vaak heel wat uurtjes in en soms heb je die tijd ook niet altijd.

Een voordeel vind ik het feit dat je zo veel andere mensen/ mede bloggers leert kennen. Ik heb ooit één blogger per toeval in het echt ontmoet, maar de rest ken ik alleen maar digitaal. Toch heb ik soms echt het idee dat ik die mensen heel goed ken. Bijna als vrienden.

En last but not least: het is voor mij een hele fijne uitlaatklep.

Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Ik heb ze toevallig een paar artikelen terug ook al benoemd: Saskia, Manon en Jennn.

Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Ik vind het zo ontzettend moeilijk om drie favorieten te geven. Dat kan je ook terug zien in mijn Bloglovin’ lijst, want ik heb elke dag minstens 50 nieuwe artikelen te lezen. Nee, ik kan niet kiezen.

Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Persoonlijke blog doen het bij mij altijd goed. Verder vind ik het ook erg leuk om budget tips etc. te lezen. Qua make-up, verzorging, huishouden, kleding of wat dan ook. En verder vind ik plogs stiekem ook wel heel erg leuk om te zien. Lekker ongegeneerd bij iemand in zijn leven kijken voor een dagje.

Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

1. Blijf jezelf en doe je niet voor als iemand die niet bent. 2. Blog in eerste instantie omdat je het zelf leuk vind en niet alleen om je bezoekers een plezier te doen, want dan is het tien keer lastiger om vol te houden. 3. Wees voorbereid om het feit dat niet iedereen altijd alleen maar leuke reacties zal sturen. Vroeg of later kom je vast iemand tegen die een rot opmerking maakt of negatief doet. En dat kan je dan weer het beste gewoon negeren.

De nominaties

En nu het moeilijkste onderdeel van deze hele tag: twaalf andere bloggers nomineren! Ik ben mijn Bloglovin’ feed gaan doorlezen en bij de eerste 12 waarvan ik dacht dat ze deze tag nog niet hebben gehad, laat ik een nominatie achter.

 1. twinkelbella.nl
 2. rachelkromdijk.nl
 3. sweetdreams91.nl
 4. zosimpelisdangeluk.wordpress.com
 5. zosaar.nl
 6. lifebyrosie.nl
 7. dailydoseofvalerie.nl
 8. blogsvanmiranda.wordpress.com
 9. birdsandbeez.nl
 10. mainlymarlot.nl
 11. noudatdus.com
 12. oohlalau.nl
Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

14 Reacties

 • Reageer Sas 4 januari 2015 op 08:55

  Ik blijf dit een erg leuke tag vinden om te lezen! Leuk ingevuld 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..De beste boeken & films uit 2014

 • Reageer Sylvia 4 januari 2015 op 09:05

  Top dat je ‘m zo leuk hebt ingevuld! 🙂
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Sunday’s Finest #3

 • Reageer bymarlayne 4 januari 2015 op 09:57

  Leuk ingevuld! 🙂
  bymarlayne heeft onlangs geplaatst..15 Anti-verveel tips!

 • Reageer Eva 4 januari 2015 op 15:43

  Blijf het een leuke tag vinden, leuk om te lezen!
  Eva heeft onlangs geplaatst..Hamburg: Shoppen voor gevorderden

 • Reageer Simone 4 januari 2015 op 17:09

  Echt een leuke tag! Je hebt ‘m leuk ingevuld 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..What happened in December (2014)?

 • Reageer jouvence 4 januari 2015 op 17:11

  wat een leuke tag.! xx
  jouvence heeft onlangs geplaatst..santa’s lipscrub lush

 • Reageer happygirl 4 januari 2015 op 17:17

  Leuke tag en leuk ingevuld!

 • Reageer Evelyn - Style Spy 4 januari 2015 op 19:54

  Wat een leuke tag! En die opening is vast niet hoog gegrepen hoor! Je moet even weten bij welk persbureau je moet zijn. Je blog ziet er leuk uit en ik neem aan dat je in of id buurt van Dordrecht woont? KOmt vast goed!

 • Reageer Saskia 4 januari 2015 op 22:26

  Erg leuk ingevuld en super leuk dat je mij genomineerd hebt dankjewel!
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Wat voor soort moeder ben jij? (of wil je worden?)

 • Reageer Jenn 5 januari 2015 op 15:09

  Leuk om jouw invulling te lezen! Ik ga eens kijken bij de nominaties die ik nog niet ken.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Terugblik op de december mini-bucketlist

 • Reageer TypischKim 6 januari 2015 op 12:04

  Leuke tag!
  TypischKim heeft onlangs geplaatst..Action Max & More ♥ Smokey Eyes set – Green

 • Reageer Saar 6 januari 2015 op 12:09

  Bedankt voor de tag! Hij komt vrijdag online 🙂
  Saar heeft onlangs geplaatst..Goede Voornemens Volhouden!

 • Reageer Kimberly 6 januari 2015 op 22:36

  Super lief dat je mij hebt genomineerd meis! Dicht bij jezelf blijven en bloggen voor jezelf is inderdaad super belangrijk! Als je het alleen voor je bezoekers doet word het een moetje en is het niet leuk meer! Ik blog nu ook iets minder en merk dat ik het weer helemaal leuk ga vinden!
  Kimberly heeft onlangs geplaatst..Look & Outfit of the day!

 • Reageer Bouchra 7 januari 2015 op 09:38

  Dit blijft een leuke tag! Nu maar hopen dat je wordt uitgenodigd voor de opening van de Primark in Dordrecht, lijkt me ook leuk haha 😀
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..Top 10 best gelezen artikelen van 2014

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge