grote schepen
Overige

Grote schepen en harde wind

De zondag is meestal zo’n dag waarop wij niks gepland hebben staan. En meestal is het zo’n dag dat we uiteindelijk ook niet echt iets doen. Kevin slaapt (flink) uit en ik ben er wel op tijd uit en doe dan maar wat huishoudelijke klusjes. Liever vul ik mijn zondag anders: lekker samen iets doen. Het is namelijk de enige dag dat Kevin negen van de tien keer, geen afspraken/plannen heeft wat betreft zijn eigen bedrijfje. Pasgeleden was het weer een zondag zoals ik hem graag zie: we gingen er ‘s middags samen even lekker uit.

Een paar dagen daarvoor had ik op Nu.nl gelezen dat het grootste schip ter wereld was aangekomen in de haven van Rotterdam. Op de dag zelf was daar ook nog het grootste containerschip ter wereld bij gekomen. Dus stelde ik aan Kevin voor om daar te gaan kijken. Gewoon voor de leuk, even er samen uit en gelijk deze twee grote schepen bekijken. Hij vond het een goed idee en na een beetje zoeken waar we deze schepen konden vinden, stapten we in de auto op weg naar de Tweede Maasvlakte.

Na bijna een uurtje rijden, kwamen we aan bij de twee schepen. Als eerste reden we langs het containerschip, de CSCL Globe. Deze is 400 meter lang en bijna 59 meter breed en lag vol met containers. Maar om eerlijk te zijn vonden we deze niet zo heel bijzonder om te zien. Ja, hij was groot, maar verder niet bijzonder. Gewoon een containerschip. Daarna hebben we de auto geparkeerd en begonnen we een wandelingetje over een stuk kaal land om dichter bij het andere schip te komen: de Pieter Schelte.

Hij is gemaakt om grote (olie)platformen te kunnen vervoeren en dit schip is een heel apart geval qua vorm. Hij heeft een dubbele boeg, een lengte van 382 meter en een breedte van 123 (!!) meter. Qua oppervlakte is dat gelijk aan 8 voetbalvelden. Je moet het schip zien als twee grote schepen die aan elkaar zijn vastgemaakt. Aan de voorkant zitten ze los van elkaar en vanaf halverwege zijn ze tot de achterkant één geheel. Het is een heel apart gezicht en vooral enorm imposant.

Na de wandeling door de enorm harde wind (echt waar, we kwamen bijna niet vooruit), heb ik de eerste foto’s gemaakt. Maar echt dichtbij waren we nog niet. Als het goed was, konden we ook aan de andere kant komen en dus liepen we terug naar de auto. Of eerder rennen, want nu hadden we wind mee. Na 10 minuutjes rijden, waren we aan de andere kant, dichterbij en konden we het schip beter bekijken. We waren overigens niet de enige die hier op af waren gekomen.

Na het maken van nog wat foto’s en het file rijden in de stoet van auto’s die allemaal voor dit schip gekomen waren, gingen we weer naar huis. Ondanks dat ik verder eigenlijk niks heb met schepen, was het een leuk uitje en interessant om te zien. Zulke spontane uitjes moeten we vaker doen.

grote schepengrote schepengrote schepen

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

12 Reacties

 • Reageer Jenn 19 januari 2015 op 09:11

  Leuk om te zien, gezellig zo’n spontaan uitje!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #2

 • Reageer Manon 19 januari 2015 op 09:29

  Wat super leuk zo een uitje!
  Manon heeft onlangs geplaatst..GoldenRose Matte Satin Nail Lacquer #206

 • Reageer Tamarah 19 januari 2015 op 10:04

  Lijkt mij bijzonder om te zien!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Tony Chocolonely-ish Karamel-Zeezout-Chocolade Cupcakes

 • Reageer Wanda 19 januari 2015 op 10:19

  Dat soort uitjes zijn vaak het leukst!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Daily Life… #1

 • Reageer Dina 19 januari 2015 op 10:20

  Heerlijk, zo’n zondag waarop je tijd hebt voor elkaar en dan ook daadwerkelijk even op pad gaat.
  Dina heeft onlangs geplaatst..Ik ben zo’n irritant vrolijk mens in de ochtend

 • Reageer Sophie 19 januari 2015 op 13:07

  Ah van zulke ‘uitjes’ kan ik ook echt genieten. Dat maakt van een zondag vaak een fijne zondag!
  Sophie heeft onlangs geplaatst..Even kletsen over sporters, mollen en boeren.

 • Reageer alexa 19 januari 2015 op 18:29

  Uitjes zijn altijd leuk!!
  alexa heeft onlangs geplaatst..Scapino Nikies

 • Reageer Marlon 19 januari 2015 op 19:09

  Dat zijn dingen waar ik echt van kan genieten! Erg mooie foto’s!

 • Reageer Estrella 19 januari 2015 op 20:32

  Dat is een flink bootje ja!
  Estrella heeft onlangs geplaatst..20 Random questions

 • Reageer Saar 20 januari 2015 op 19:05

  Dit soort spontane uitjes zijn altijd leuk!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Het Zijn De Kleine Dingen Die Het Doen…

 • Reageer Paul 20 januari 2015 op 22:43

  Prachtige foto’s, Wendy!
  Paul heeft onlangs geplaatst..Infaam

 • Reageer annouska 21 januari 2015 op 13:58

  Leuk he om hem te mogen aanschouwen van “redelijk” dichtbij? 😀

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge