plexiglas
Overige

Jouw foto op plexiglas

Toen wij nog niet zo lang in ons huisje woonden, vonden we dat het zonder iets aan de muur, er wel erg kaal uitzag. Vooral de muur boven de bank was zo’n groot, saai, wit vlak. We waren er al snel over uit dat daar iets aan de muur moest komen, alleen wisten we nog niet precies wat. Uiteindelijk liepen we bij een bouwmarkt tegen een heleboel prachtige glasschilderijen aan. (Niet letterlijk gelukkig, dat zou zo’n puinhoop geven.) We kozen uiteindelijk voor een New York skyline in het zwart/wit, maar er was nog zoveel meer moois. Eén ding was voor ons zeker: hier wilde we in de toekomst meer van!

Foto’s afdrukken op canvas is iets wat we allemaal inmiddels al kennen. Het afdrukken van foto’s op hout maakt ook zijn opmars in de markt van zelfgemaakte wanddecoratie. Maar beide vind ik niet helemaal passend in ons interieur. Canvas is te klassiek en hout vind ik te robuust en stoer. Toen ik op Webprint.nl de mogelijkheid ontdekte om foto’s af te laten drukken op plexiglas, was ik echter meteen verkocht. Plexiglas komt heel erg in de buurt van glas en dat zou dus super goed passen bij het glasschilderij wat we al hebben hangen. Ik ging gelijk aan de slag.

Op de site van Webprint.nl vond ik inspiratie en tips voor je foto op plexiglas. Super handig, want dat maakte het kiezen van een foto een stuk makkelijker. Er werd bijvoorbeeld aangeraden een foto te kiezen met veel kleurcontrasten of iets met diepte. Ik vond tussen de foto’s die ik afgelopen herfst maakte, een exemplaar die op beide vlakken voldeed.

Vervolgens maakte ik een keuze waar ik de foto wilde hangen en aan de hand daarvan koos ik een formaat. Je kan kiezen uit staand, liggend of vierkant en per soort ook weer uit diverse formaten. Keuze genoeg voor elke ruimte en elke portemonnee. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor standaard of luxe afwerking. Ik koos voor de luxe afwerking, omdat die het meeste overeenkomt met het glasschilderij wat we hebben hangen. Dit houdt in dat er een speciaal folie achterop het plexiglas wordt geplakt. Deze blocking folie houdt licht tegen, waardoor kleuren en contrasten in je foto intenser worden. Ook heeft deze versie een onzichtbaar ophangsysteem. Het formaat wat ik koos was 50 x 50 cm.

plexiglas

Het daadwerkelijk online maken van je eigen kunstwerkje is super simpel. In de editor upload je je foto, je kiest het formaat dat je wilt, de afwerking en klaar. De editor geeft zelf aan of de kwaliteit van je foto goed is of niet. Eventueel kan je nog wat schuiven met de afbeelding, in en uit zoomen of effecten en teksten bijvoegen, maar dat deed ik zelf allemaal niet. Gewoon puur en alleen de foto.

Nadat ik de foto had besteld en betaald, kon ik op de site bijhouden wat de status van mijn bestelling was. Ook per email werd ik op de hoogte gehouden en al na een dag kreeg te horen dat mijn bestelling klaar was en wanneer ik hem zou ontvangen. Ik bestelde mijn foto op plexiglas op 23 december en op 29 december werd hij thuis bezorgd. Dat vind ik vlot, zeker rekening houdend met het feit dat Kerstmis altijd een drukke periode is voor zulke bedrijven.

De plexiglas foto zat verpakt in een grote, dunne kartonnen doos. De hoeken van het plexiglas waren beschermd met hoekstukjes en hij zat ook nog eens in een hoes van foam-achtig plastic. Toen ik hem uit had gepakt, schrok ik eerst: de kleuren waren helemaal niet zoals ze moesten zijn. Maar gelukkig, er zat nog een groenig beschermfolio op het plexiglas. Toen ik deze er af trok, kwamen de kleuren in volle glorie me tegemoet. Het resultaat was echt heel erg mooi. Mooie kleuren en de kwaliteit van de foto is behouden.

En nu hangt hij bij ons in de gang, bij de trap. Een mooie eyecatcher als je ons huis binnenkomt en ik ben er heel erg blij mee.

plexiglas

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

15 Reacties

 • Reageer Jenn 12 januari 2015 op 08:54

  Hij is mooi geworden!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #1

 • Reageer Manon 12 januari 2015 op 09:05

  Hele mooie foto heb je uitgekozen

 • Reageer annouska 12 januari 2015 op 09:41

  Ik heb het al in een paar zaken gezien en ik vind het er zo leuk uit zien. Zeker iets wat wij in het nieuwe huis willen.

  Ik vind die van jullie trouwens ook erg mooi.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Sunday Talk #8

 • Reageer Petra 12 januari 2015 op 10:28

  Heel gaaf! Ik ben een beetje klaar met canvas. Dit is een mooi alternatief. Al vind ik hout ook mooi.
  Petra heeft onlangs geplaatst..Hoe ouder ik word…

 • Reageer Veerlez 12 januari 2015 op 14:52

  Ontzettend leuk! Hoeveel kost zoiets nou?
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..Favoriete series

  • Reageer Wendy 12 januari 2015 op 17:34

   Een foto op plexiglas heb je al voor €19,95. Degene die wij besteld hebben (luxe uitvoering, 50x50cm), kostte €64,95
   Wendy heeft onlangs geplaatst..Jouw foto op plexiglas

 • Reageer Simone 12 januari 2015 op 16:16

  Ziet er echt heel erg mooi uit zeg! Gaaf!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Ik weet gewoon even niet wat te schrijven

 • Reageer bymarlayne 12 januari 2015 op 17:32

  Mooie foto heb je uitgekozen 🙂
  bymarlayne heeft onlangs geplaatst..Plog 10 Januari (Kapper, brownies maken & bloggen)

 • Reageer kim 12 januari 2015 op 22:26

  Heel mooi! Wij willen ook zoiets in huis (een van onze trouwfoto’s), maar ik denk dat we het op hout laten drukken. Al vind ik deze optie ook wel heel mooi!
  kim heeft onlangs geplaatst..It’s my birthday!

 • Reageer Yudeska 13 januari 2015 op 07:33

  Wat een prachtige foto heb je laten drukken het eindresultaat is erg mooi geworden! Super

 • Reageer Patrick 13 januari 2015 op 09:40

  He Wendy,

  Leuk om het resultaat te zien van je foto. Heb je het idee dat de kleuren realistisch zijn geprint? We merken dat sommige aanbieders dat namelijk doen. Overigens niet bij onze laatste testen van Webprint, hoor.

 • Reageer Saskia | Former Parades 13 januari 2015 op 18:34

  Waauw, hij is heel gaaf geworden! Inderdaad weer eens wat anders dan canvas of hout. Het effect is heel mooi! 🙂

  XX Saskia
  Saskia | Former Parades heeft onlangs geplaatst..Leuk voor in huis: Cubebots

 • Reageer Estrella 13 januari 2015 op 22:06

  Leuk zeg! Weer eens wat anders dan op een canvas of in een fotolijst.
  Estrella heeft onlangs geplaatst..Verrassingseffect

 • Reageer Lieke 14 januari 2015 op 19:08

  Ziet er super goed uit! Prachtige foto ook trouwens 😀
  Lieke heeft onlangs geplaatst..DIY: Reading Challenge Jar!

 • Reageer Nicole 16 januari 2015 op 20:28

  O my wat een prachtig effect!
  Nicole heeft onlangs geplaatst..Pixi Mesmerizing Mineral Palette

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge