Challenges + Tags

#plukhetgeluk | Geluksvragenlijst

Saskia heeft op haar blog een enorm leuk project opgezet. Een project genaamd “#plukhetgeluk”. Met dit project wilt ze laten zien dat het stil staan bij de kleine dingen in het leven, het leven mooier maakt. Ze hoopt dat mensen bewuster gaan nadenken over wat ze al hebben en waar ze al gelukkig mee zijn.

Net als haar ben ik het helemaal niet eens met het spreekwoord “het gras is altijd groener aan de overkant” en daarom besloot ik mee te doen met haar project.

Vandaag het eerste artikel van de vijf die er omtrent #plukhetgeluk gaan komen.

Geluksvragenlijst

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is.

Ik kan intens genieten van de momenten samen met Kevin. Echt samen zijn, samen bezig zijn met hetzelfde. Samen een film kijken, zonder dat hij ondertussen bezig is met facturen maken op zijn laptop. Samen wandelen door een onbekend stukje natuur en daar opzoek zijn naar caches van geocaching. En het geluk wordt nog groter als de poezen gezellig bij ons kruipen of als hij opeens mijn hand vast pakt en me spontaan een kusje geeft.

Geocachen-022.jpg

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?

Het allerliefste natuurlijk het bovenstaande, maar mijn vrije tijd is nou eenmaal niet altijd ook de vrije tijd van Kevin. Dus om mezelf te vermaken ben ik graag bezig met mijn blog. Ik word er heel blij van als ik lekker vooruit kan schrijven en leuke reacties krijg op dat wat online komt. Of lekker lunchen met een goede vriendin, dat vind ik ook heerlijk. Smullen van het eten en ondertussen leuke gesprekken hebben. Over koetjes en kalfjes of over serieuzere dingen. En stiekem is dat alweer veel te lang geleden.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?

Ik heb het een paar keer kort achterelkaar meegemaakt dat een (in mijn ogen) goede vriendschap op een rot manier werd verbroken. Ik heb echt een tijd gedacht dat het aan mij lag en dat ik gewoon nooit leuke vriendschappen zou kunnen hebben. Ik was geen goed ‘vriendschapsmateriaal’ en ik had de hoop een beetje op gegeven. Gelukkig heb ik nu wel weer wat meiden om me heen waar ik het gezellig mee kan hebben en zie ik kan zelf zeggen dat een goede vriendschap ook weer tot mijn leven behoort.

zonnebrillen.jpg

Wat is jou ultieme geluks motto?

Ik kwam de onderstaande quote pasgeleden tegen en vond hem eigenlijk wel heel sterk. Omdenken op een manier die we veel vaker moeten doen.

Ongeluk zit in een klein hoekje
en geluk dus in de rest van de wereld.

– Loesje

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?

Als ik er op één of andere manier invloed op kon uitoefenen, zou ik er vandaag nog voor zorgen dat Kevin zijn eigen bedrijf goed genoeg zou lopen om met zijn huidige baan bij zijn werkgever te kunnen stoppen. Soms zeg ik nu wel eens tegen hem dat hij eigenlijk twee fulltime banen in één dag probeert te proppen. En dan blijft er weinig vrije tijd samen over. Als hij dat kon opgeven, dan zou er hopelijk meer tijd voor ons samen over blijven.

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?

Dit is best een lastige keuze, want ik denk dat deze drie heel erg met elkaar samenhangen. Maar ik denk dat ik dan toch voor liefde zou gaan. Liefde geven en liefde krijgen, maakt mij sterk en zorgt dan weer voor geloof en hoop. Ik zou niet zonder die liefde kunnen. Ik ga me dan heel alleen voelen en dat zorgt weer niet de fijnste gemoedstoestand.

IMG_6212.jpg

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?

 • Laat je niet te veel leiden door wat andere op social media te delen hebben. Soms lijken de levens van andere zo ontzettend mooi, maar ik weet uit persoonlijke ervaring dat dat echt niet altijd het geval is.
 • Maak voor jezelf eens een lijstje van alle leuke en fijne dingen die je in de afgelopen week/maand heb meegemaakt. En denk dan ook aan de kleine dingen: die mooie zonsondergang, de zon die opeens door je raam schijnt of de eerste tekenen van het voorjaar die tevoorschijn komen.
 • Jij bent wie je bent. Accepteer dat en probeer niet iemand te zijn die je niet bent. Geloof me: daar wordt je echt niet gelukkiger van. Misschien uiteindelijk zelfs wel ongelukkiger.
Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Tamarah 18 januari 2015 op 09:03

  Leuke antwoorden! Vooral je gelukstip over de Social Media is zo waar, ik merk het direct aan mijn humeur als ik teveel op IG/Twitter/FB heb gezeten.
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..This Was It ~ Week #2

 • Reageer Sas 18 januari 2015 op 09:08

  Wat een leuke foto van jou & Kevin! Je geluksmotto vind ik ook erg mooi.
  Je hebt de vragenlijst leuk ingevuld, ben erg benieuwd naar de rest van de invullingen!

  bedankt voor het mee doen 🙂 Laten we de wereld een beetje mooier & gelukkiger maken.

 • Reageer Veerlez 18 januari 2015 op 10:20

  Vooral je tip over social media vind ik goed! Ik denk inderdaad dat veel mensen de druk ervaren om altijd een leuk leven te moeten kunnen laten zien. 🙂
  Wel grappig om te zien hoe verschillend we dit allemaal invullen 🙂 Ik vind het heerlijk dat ik kan genieten van het alleen zijn, al neemt dat natuurlijk niet weg dat ik ook zal genieten als ik wel iemand zou hebben 🙂
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..#Pluk het geluk!

 • Reageer Sylvia 18 januari 2015 op 10:52

  Oew, leuke invulling van de vragen! En mag ik zeggen dat ik jou en Kevin stiekem ontzettend schattig vind samen? 😉
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Sunday’s Finest #5

 • Reageer bymarlayne 18 januari 2015 op 20:40

  Leuk ingevuld 🙂
  bymarlayne heeft onlangs geplaatst..Simpele Striping Tape Nail-Art

 • Reageer Dina 18 januari 2015 op 22:20

  Heel mooi hoe je geluk omschrijft. Genieten van de kleine dingetjes, dat is echt een kunst!
  Dina heeft onlangs geplaatst..Daisy update: When in trouble, just purr and look cute.

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 19 januari 2015 op 13:23

  Leuk dat jij ook mee doet aan het project! Mooi ingevuld. De quote vind ik ook echt heel erg mooi.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..#plukhetgeluk | Geluksvragenlijst

 • Reageer bymarlayne 19 januari 2015 op 18:54

  Leuk om te lezen! 🙂
  bymarlayne heeft onlangs geplaatst..Winactie: Win een hoesje t.w.v €25,-

 • Reageer Jenn 20 januari 2015 op 13:32

  Mooi ingevuld. Best een beetje herkenbaar van die verbroken vriendschappen.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Pluk het Geluk: geluksvragenlijst

 • Reageer Nicky 21 januari 2015 op 08:43

  Je geluksmotto is nadenkertje! Maar hij klopt wel. Mooie antwoorden!
  Nicky heeft onlangs geplaatst..Een eigen moestuin: bezoek aan het tuincentrum

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge