Personal

Testje doen #1: Wat is jouw unieke eigenschap?

Op Facebook zie je ze regelmatig voorbij komen: van die testjes die je door middel van een paar vragen precies weten te vertellen hoe jij bent, hoe jij in elkaar zit of wat er bij jou hoort. Testjes die ik altijd wel grappig vind om te doen, maar die ik tegelijkertijd met een flinke korrel zout neem. Af en toe wil ik zo’n testje hier samen met jullie doen om te kijken wat er uit komt en of je je daarbij kan vinden. Deze keer:

Wat is jouw unieke eigenschap?

 

Wat gaat je makkelijk af?
 • Denken
 • Praten
 • Luisteren

Denken slaat bij mij nog wel eens over in piekeren en praten gaat me ook niet altijd even makkelijk af (ongemakkelijke stiltes), maar ik hoor regelmatig van anderen dat ik een goede luisteraar ben. De uitspraak “Je hoort me wel, maar je luistert niet.” is er niet één die op mij van toepassing is.

Wat waardeer je in anderen?
 • Ik waardeer het als andere moeite doen om me te begrijpen.
 • Ik waardeer het als iemand er voor je is.
 • Ik waardeer openheid en respect voor elkaars standpunt.

Ik heb het helaas al te vaak meegemaakt dat een vriendschap kapot ging, omdat de ander het niet eens was met mijn mening of mijn standpunt. Ik ben zelf heel erg open en eerlijk en ik waardeer het enorm als andere dat naar mij toe ook zijn. En we hoeven het niet eens te zijn, als we maar respect hebben voor elkaar.

Heb je ooit alleen gewoond?
 • Ja, want alleen wonen is zalig.
 • Nee, nog nooit.
 • Ja, maar met een huisdier.

Van bij mijn ouders wonen, ben ik gelijk gegaan naar samenwonen.

Ben je dankbaar voor de dingen die je hebt?
 • Ja, want door bewust dankbaar te zijn, besef je hoeveel geluk je eigenlijk wel niet hebt.
 • Ik probeer het.
 • Waarvoor moet ik dankbaar zijn?

Ik vergeet nog wel eens stil te staan bij wat ik heb en daar dankbaar voor te zijn. Een dak boven mijn hoofd, drie keer per dag een maaltijd, een baan en een goede gezondheid. Het zijn allemaal dingen om heel dankbaar voor te zijn, want zo vanzelfsprekend is dat niet. Maar soms heb ik wel eens mijn dipjes en dan voelt het alsof alles stom en slecht is.

Welk beroep vind je bewonderenswaardig?
 • Rechter
 • Kunstenaar
 • Wetenschapper

Nieuwe medicijnen ontwikkelen, nieuwe ontdekkingen doen aan het menselijk lichaam, maar ook dingen verbeteren die al bestaan. Ik vind het werk van een wetenschapper heel bewonderenswaardig. En ik snap heus wel dat ze niet dagelijks of zelfs maandelijks nieuwe ontdekkingen doen, maar toch.

Noem de neerslag waar je het meest van geniet.
 • Regen
 • Hagel
 • Sneeuw

Sneeuw tovert de hele wereld om in een prachtig Winter Wonder Land en je kan er ook nog heel veel mee. Sneeuwpoppen maken, sleeën, een sneeuwballen gevecht houden. Dat lukt je niet met die andere twee.

Wat heeft de wereld nodig in 2015?
 • Meer tolerantie
 • Veiligheid
 • Gezondheid

Heel veel oorlogen zouden denk ik opgelost kunnen worden, als we wat toleranter naar elkaar zouden zijn. Minder oorlogen zou automatisch zorgen voor meer veiligheid en betere gezondheid voor de mensen die nu in oorlogsgebieden leven.

De uitslag

Jouw inlevingsvermogen maakt je uniek!

Je bezit het vermogen je te kunnen verplaatsen in een ander en de gevoelens en gedachten van de ander te begrijpen. Je bent een goede luisteraar en geeft iemand anders de ruimte in een gesprek om zich uit te spreken. Bovendien merk je details op die andere mensen vaak niet zien.

Op zich kan ik me wel vinden in de uitslag van deze test. Het is niet iets wat ik snel over mezelf zou zeggen, maar ik hoor wel van andere dat dat zo is.

Wil jij deze test ook doen? Klik dan hier. Ik ben benieuwd wat er bij jullie uit komt.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

16 Reacties

 • Reageer Sas 11 januari 2015 op 08:12

  Wat een leuke test!
  Mijn uitkomst:

  Jouw zorgzaamheid maakt je uniek!
  Als iemand hulp nodig heeft, ben jij paraat en probeer je te helpen! Je weet dat mensen niet goed alleen kunnen zijn en steun nodig hebben en je zet je met hart en ziel in voor anderen.
  Sas heeft onlangs geplaatst..#PlukhetGeluk Project – De Intoductie

 • Reageer Dina 11 januari 2015 op 08:51

  Volgens de test maakt mijn ‘invloed’ mij uniek: Jouw kritiek is altijd gegrond en jouw standpunten zijn gebaseerd op feiten. Op grond van je levenservaring weet je meestal intuïtief wat je moet doen. De mensen in je omgeving vertrouwen op je aanbevelingen en je oordeel.
  Grappig om te doen!
  Dina heeft onlangs geplaatst..De dingen die mij blij maakten | 1

 • Reageer Petra 11 januari 2015 op 08:57

  Grappig deze testjes. Net als bijna Dina maakt mijn invloed mij uniek.
  Petra heeft onlangs geplaatst..Hoe ouder ik word…

 • Reageer Manon 11 januari 2015 op 09:52

  Leuke test mijn uitslag is.

  Jouw liefde maakt je uniek!
  Jouw hart zou niet groter kunnen zijn. Je weet dat een echte vriend zeldzaam, maar o zo waardevol is en dat je vriendschappen moet koesteren. Daarom doe je alles voor je vrienden en je familie!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Inspiiredbylife Get’s Personal & Spam je blog! ♡

 • Reageer Stephanie 11 januari 2015 op 13:49

  Wat een mooie uitkomst 🙂
  Mijn uitslag: Jouw liefde maakt je uniek! Jouw hart zou niet groter kunnen zijn. Je weet dat een echte vriend zeldzaam, maar o zo waardevol is en dat je vriendschappen moet koesteren. Daarom doe je alles voor je vrienden en je familie!
  Stephanie heeft onlangs geplaatst..Yes! Mijn eerste tatoeage + de betekenis

 • Reageer Sylvia 11 januari 2015 op 14:11

  Leuk! “Jouw betrouwbaarheid maakt je uniek! Plichtsbesef en discipline vind je erg belangrijk! Je weet dat er in het leven ook moeilijkheden en tegenslagen zijn en je dingen moet doen die je niet wilt. Dankzij jou werkt alles zoals het moet!” 🙂
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Sunday’s Finest #4

 • Reageer jouvence 11 januari 2015 op 16:20

  leuk om te lezen xx
  jouvence heeft onlangs geplaatst..spam je blog + update

 • Reageer Jenn 11 januari 2015 op 19:19

  Bij mij kwam er ook inlevingsvermogen uit, maar ik had wel iets andere antwoorden 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #1

 • Reageer Celeste 11 januari 2015 op 19:38

  Wat leuk dat laat zien wat jouw antwoorden waren! Ben erg benieuwd naar de test, ga hem denk ik zometeen ook eens maken! 😉
  Celeste heeft onlangs geplaatst..Aan de jongen met de blauwe ogen

 • Reageer Jolien 11 januari 2015 op 20:05

  Wat een leuke test! Ik kwam uit bij “Jouw zorgzaamheid maakt je uniek!” 🙂

 • Reageer Ellen 11 januari 2015 op 22:15

  Leuke test! Ik heb dezelfde uitkomst als jij!
  Ellen heeft onlangs geplaatst..❥ Wishlist January!

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 11 januari 2015 op 23:06

  Altijd leuk zulke testjes! 🙂
  Mijn uitkomst: Jouw liefde maakt je uniek!
  Jouw hart zou niet groter kunnen zijn. Je weet dat een echte vriend zeldzaam, maar o zo waardevol is en dat je vriendschappen moet koesteren. Daarom doe je alles voor je vrienden en je familie!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Machteloos

 • Reageer Wanda 12 januari 2015 op 14:24

  Leuk om te lezen en te doen!
  Dit is mijn uitkomst:
  Jouw loyaliteit maakt je uniek!
  Soms heb je veel tijd nodig om een beslissing te nemen maar je houdt altijd aan jouw besluit vast! Je bent ook een trouwe vriend en laat nooit iemand in de steek!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Maandag gebabbel…

 • Reageer Daphne 12 januari 2015 op 15:52

  Leuk idee om er een artikel van te maken!

  Mijn uitkomst: Jouw charme maakt je uniek! Jouw charme is gewoonweg onweerstaanbaar! Je inspireert anderen met hoe je in het leven staat. Je hebt een vrolijke en open persoonlijkheid en lichtpuntje in het donker!

 • Reageer Eilish 14 januari 2015 op 21:37

  Jouw zorgzaamheid maakt je uniek!
  Als iemand hulp nodig heeft, ben jij paraat en probeer je te helpen! Je weet dat mensen niet goed alleen kunnen zijn en steun nodig hebben en je zet je met hart en ziel in voor anderen.

  Klopt helemaal!
  Eilish heeft onlangs geplaatst..Personal ♥ 5 random feitjes

 • Reageer Marlijn 15 januari 2015 op 13:26

  Ik heb dezelfde uitslag 🙂 Al ben ik niet altijd een goede luisteraar
  Marlijn heeft onlangs geplaatst..De knof look

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge