reisdilemma's
Overige

15 reisdilemma’s

Ik ben alweer een tijdje niet echt op reis geweest, omdat er gewoon wat andere dingen voor gingen en die vakantie er financieel gezien gewoon niet bij kon. Soms moet je dan keuzes maken.

Op de blog van Lauriëtte stond een tijdje geleden een leuke lijst met vijftien reisdilemma’s. Over keuzes maken gesproken. Deze lijst is ooit gecreëerd door Chantal van Reisdoc en vandaag ga ik hem invullen. En dat was niet makkelijk, want sommige keuzes waren best lastig. En dat blijkt ook wel uit het feit dat ik bij één dilemma ook gewoon echt geen keuze heb kunnen maken.

Zonvakantie of Wintersport?

Ik ben nog nooit op wintersportvakantie geweest. Ik kan wel een heel klein beetje skiën (lees: één keer geskied op een open lucht borstelbaan en één keer in zo’n indoor gebeuren), maar genoeg om echt te gaan skiën? Ik denk het niet. En aan de ene kant lijkt het me heel leuk hoor, maar dan meer het knusse en gezellige van sneeuw, een open haard en warme chocomel. Maar doe mij maar gewoon de zonvakantie.

Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Lastig. Ik ben een paar keer naar de kust geweest en een paar keer in het binnenland. De kust is natuurlijk ook geweldig met de zee en alles, maar toch hebben de vakanties in het binnenland meer indruk bij me achter gelaten. Die paar vakanties aan de kust was ik ook meer geïnteresseerd naar datgene wat meer landinwaarts gebeurde, dan dat was aan de waterkant gebeurde. Dus we gaan voor vakantie in het binnenland.

reisdilemma's

Europees eten of Aziatisch eten?

Europees! Zonder twijfel. Een goede reden kan ik er niet voor geven. Aziatisch eten trekt me gewoon veel minder en over het algemeen vind ik het ook gewoon minder lekker.

Weg met vriendinnen of weg met partner?

Weg met partner. Het lijkt me erg leuk om een keer weg te gaan met vriendinnen, want ik heb dat eigenlijk nog nooit gedaan. Maar als ik moest kiezen en bijvoorbeeld nooit meer anders zou mogen, dan kies ik voor een vakantie met Kevin.

Actieve vakantie of luiervakantie?

Mag ik echt niet iets van beide kiezen? De ene dag lekker op pad en oude kastelen en natuurgebieden bezoeken en de andere dag lekker lui op een ligstoel met een goed boek? Zo zien mijn vakanties er namelijk meestal uit. Zo’n beetje fifty-fifty van beide. Maar nee, ik moet echt kiezen hè? Dan ga ik voor een luiervakantie. Gewoon echt vakantie om even helemaal 100% bij te tanken.

reisdilemma's

Azië of Afrika?

Ik ben naar beide nog nooit geweest en allebei lijkt het me prachtig om er een keer geweest te zijn. Als ik er nu één zou moeten kiezen, dan zou ik voor Azië gaan. Dat is toch iets wat me al langer trekt (ondanks dat ik dus niet van de Aziatische keuken houd).

Barcelona of Rome?

Het blijven wel lastige keuzes zeg. Deze twee steden staan namelijk allebei op mijn wishlist. Maar als ik er naar gevraagd wordt en ik vertel naar welke steden ik graag nog een stedentrip maak, dan noem ik Barcelona meestal eerder dan Rome. Dus Barcelona it is.

Hotel of Camping?

Er van uit gaande dat geld nu even geen rol speelt, dan ga ik voor een hotel. Maar dan wel inclusief alles! Maar normaal gezien zou dat heel erg afhangen van de vakantie. Een citytrip: hotel. Een vakantie van twee weken in Frankrijk: een camping. Maar dan wel in een stacaravan.

Citytrip of Natuurvakantie?

Alleen maar citytrips of alleen maar natuurvakanties? Dan ga ik voor citytrips, want tijdens een citytrip kan je natuurlijk ook genoeg natuur gaan bewonderen. Of is dat nou een beetje vals spelen?

reisdilemma's

Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?

De wereld zien in meerdere keren. Ik ga liever meerdere keren op vakantie, dan één keer voor een lange tijd gaan en dan voorlopig niet meer. En dan heb je tussendoor ook tenminste een beetje de tijd om al je indrukken te verwerken in plaats van dat je van het ene prachtige stukje wereld in de andere valt.

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?

Deze vraag heeft echt heel lang onbeantwoord gestaan. Ik kon (en kan eigenlijk nog steeds) niet kiezen. Ik heb een tijdje echt geen vrienden gehad en dat voelde af en toe vreselijk. Maar nu ik al ruim twee jaar niet op zomervakantie ben geweest, mis ik dat eigenlijk ook wel heel erg. Het is misschien heel erg flauw, maar ik denk dat dit reisdilemma voor altijd een dilemma zal blijven.

Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Doe maar met het vliegtuig. Met het vliegtuig kan je immers overal komen en sommige bestemmingen zijn met de auto gewoon niet te doen.

reisdilemma's

Backpacken of Cruisen?

Cruisen trekt me meer dan backpacken. Gewoon lekker op een mooi, groot schip en genieten van alle faciliteiten aan boord.

Alles regelen of op de bonnefooi?

Ik op de bonnefooi? Nooit! Nee, dat zal je echt niet zien gebeuren. Dat is echt helemaal niks voor mij. Ik weet het liefst ruim van te voren waar ik heen ga, waar ik verblijf en wat daar allemaal te doen is. Het is om diezelfde reden dat ik graag kies voor het bekende en ik het moeilijker vind om eens iets nieuws te doen. Dat is wel een drempel waar ik echt een keer overheen moet gaan stappen.

Roadtrip of op één plek blijven?

Een beetje kijkende op wat ik hierboven heb beschreven, kies ik toch maar voor dat tweede. Al lijkt me een roadtrip ook wel heel erg gaaf. Maar dat continu opnieuw naar een andere plek gaan en weer moeten wennen en dan weer weg moeten. Nee, volgens mij is dat niks voor mij. De volgende bestemming komt een jaar later bijvoorbeeld wel weer.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer Dina 4 februari 2015 op 08:54

  Dit vind ik zo’n leuke vragenlijst om te lezen. Iedereen geniet op een geheel andere manier van zijn/haar vakantie. Leuk om te lezen!
  Dina heeft onlangs geplaatst..Pagina’s omslaan: Lezen is dromen met open ogen

 • Reageer Simone 4 februari 2015 op 09:02

  Wat een leuke vragenlijst! Ook erg leuk om je antwoorden te lezen 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..Eigen onderneming: Al twee maanden!

 • Reageer Tamarah 4 februari 2015 op 09:19

  Leuk om dit overzicht van reisdillema’s te lezen 🙂 .
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Feel Good Winter Collage

 • Reageer Veerlez 4 februari 2015 op 19:34

  Wat een heerlijke vragenlijst is dit! Ik heb moment enorm last van het reisdillema, ik had gehoopt dat ik daarmee iets geholpen zou zijn na dit artikel, maar ik heb er alleen maar meer dillema’s bij gekregen haha
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..15 redenen hoezo ik nog lang geen 30 ben!

 • Reageer Tamarah 5 februari 2015 op 11:10

  Wat een leuke vragenlijst! Denk dat ik deze binnenkort ook eens ga doen 😀
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Marah Schrijft wordt Moolu

 • Reageer Jenn 5 februari 2015 op 12:54

  Leuke vragen, en leuk beantwoord ook!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Event: heropening Zwaluwhoeve

 • Reageer Nicky 6 februari 2015 op 15:02

  Een heel leuke vragenlijst!
  Nicky heeft onlangs geplaatst..Song of the moment: Stan van Samang – Simple life

 • Reageer Silvy 6 februari 2015 op 16:08

  Leuk artikel, ik kan me wel in jouw antwoorden vinden haha! 🙂
  Silvy heeft onlangs geplaatst..Op schattenjacht met Captain Toad!

 • Reageer Bente 6 februari 2015 op 16:34

  Ahh mag ik op vakantie, NU? Leuke tag en leuk om je antwoorden te lezen!
  Bente heeft onlangs geplaatst..Foodie Friday: Amerikaanse pancakes

 • Reageer Sas 7 februari 2015 op 15:33

  wat een leuke lijst om te lezen. Had hem (nog) niet eerder gezien. Reizen kan zo fijn zijn

 • Reageer kim 9 februari 2015 op 23:14

  Wat een leuke lijst! Ik moet over de meesten ook wel even nadenken… Het grootste reisdilemma waar ik zelf mee zit is waar ik dit kaar naartoe moet :-p beetje een luxeprobleem, hana
  kim heeft onlangs geplaatst..Friday Favorites: #12

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge