havermout
Overige

De eerste keer havermout!

Havermout: één van de trendfoods van de laatste tijd. Althans zo lijkt het voor mij. Ik kon het wel al veel langer, maar hoorde eigenlijk nooit mensen die het aten. Maar tegenwoordig hoor je het best regelmatig. Ikzelf had havermout echter nog nooit geprobeerd. Maar toen kwam ‘The Insiders’ met de Quaker Oats Express campagne en ik werd uitgekozen om mee te doen.

Ik kreeg een goed gevuld pakket binnen. Twee dozen havermout voor mezelf in de smaken naturel en kaneel, twee havermout repen en nog een hele boel testpakketjes om uit te delen. Wat mij vooral aansprak om mee te doen, was dat het binnen twee minuten klaar zou zijn. Ik wil ‘s ochtends het ontbijt niet overslaan, maar ik gun mezelf er ook niet heel veel tijd voor. Iets langer op bed kunnen liggen is natuurlijk ook heel fijn.

havermout

De volgende dag nam ik mijn eerste schaaltje havermout. Ik koos om te beginnen voor de naturel versie. Havermout in het schaaltje, melk er bij (de hoeveelheid kan je trouwens afmeten in het zakje waar de havermout in zat. Ideaal!) en in de magnetron. Omdat ik totaal geen idee heb van hoeveel watt welke stand is, probeerde ik de hoogste stand voor twee minuten. Dit resulteerde in een overgekookt boeltje en dus een vieze magnetron. De havermout smaakte me in ieder geval prima. En als ik dan toch aan de superfood ben, gooide ik er gelijk maar wat cacao nibs, chiazaad en goji bessen bij. Inmiddels heb ik ook de kaneel versie geprobeerd. Hier heb ik stukjes appel bij gedaan en dit smaakte me ook goed.

havermout

Een deel van de testpakketjes zijn al naar mijn werk meegegaan en een aantal collega’s hebben al een pakketje mee naar huis genomen. Benieuwd naar hun reacties. Inmiddels heb ik zelf ook de havermout repen geprobeerd en deze waren ook heel erg lekker. Jammer dat het er maar twee waren, want hier had ik er wel meer van willen hebben. Toch eens kijken of ik ze ook in de winkel kan vinden.

havermout

In het informatieboekje stonden ook nog wat receptideeën en die wil ik ook zeker nog gaan proberen. Als jullie nog leuke variaties weten, dan hoor ik het graag. In het weekend kan ik natuurlijk wel wat meer tijd steken in mijn ontbijt, dus dan kan ik wel wat uitgebreider bezig zijn met de bereiding van een lekkere maaltijd met havermout.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Nicky 25 februari 2015 op 08:50

  Havermoutrepen heb ik nog niet gevonden in de winkel. Misschien heb jij meer succes?
  Nicky heeft onlangs geplaatst..Review: Groente uit eigen tuin (jaarplanner) – Carol Klein

 • Reageer Jenn 25 februari 2015 op 08:51

  Ik had me ook opgegeven, maar zat er helaas niet bij, leuk dat jij wel mocht testen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..De Liebster Award #7

 • Reageer annouska 25 februari 2015 op 10:10

  Havermout, brrr nee ik pas er voor. Ik heb het op alle mogelijke wijzen geprobeerd en ik blijf er van gaan kokhalzen :$
  annouska heeft onlangs geplaatst..Lovely things

 • Reageer Simone 25 februari 2015 op 10:58

  Ik moet ook echt niet aan havermout denken, brrr…
  Simone heeft onlangs geplaatst..#PlukhetGeluk Project: De grootste glimlach

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 26 februari 2015 op 00:42

  Ik heb nog nooit havermout gegeten!
  Eilish (artisticstateofmind) heeft onlangs geplaatst..Personal ♥ 5 Dingen die ik niet begrijp #1

 • Reageer Dina 26 februari 2015 op 13:34

  Iiieeeeeel ik vind havermout alleen lekker in havermoutkoekjes. 😛
  Dina heeft onlangs geplaatst..I wish…

 • Reageer Yasmine 27 februari 2015 op 22:35

  Ohhhh… die golden syrup repen zijn mijn grote liefde! Ik vind ze alleen bij de AH en reis stad en land af om die repen toch maar te vinden. En die express zakjes, daar ben ik ook grote fan van. Ideaal verpakt en erg snel klaar. Vooral de kaneel en cassonade versies zijn overheerlijk!
  Yasmine heeft onlangs geplaatst..Vanaf nu ben ik ook lief voor mezelf

 • Reageer Wanda 1 maart 2015 op 10:06

  Leuk om zoiets te testen! Ik ontbijt regelmatig met havermoutpap, meestal met stukjes banaan, rozijnen en wat honing erin. Heerlijk!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Dag februari 2015!

 • Reageer Morgaine 2 maart 2015 op 20:19

  hahaha, zo grappig dit, ik ken havermout juist als toetje in de wintertijd, dan ging mijn oma als wij nog zaten te eten als zij klaar was, havermout vers koken voor ons. Warme havermout met suiker als toetje, dat is voor mij meer normaal eigenlijk dan als ontbijt, dat voelt voor mij juist alsof ik een toetje zit te eten op een tijdstip waar het niet hoort, LOL
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..I love Mondays!

 • Reageer Ann 5 maart 2015 op 12:02

  Havermout je leest verschillende meningen erover de één vind het heerlijk en lekker makkelijk en de ander moet er niet aan denken. Ik paar weken geleden wel havermout in huis gehaald maar nog niks meegedaan misschien aankomende week als ik vakantie heb

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge