Overige

Een nadeel van het Digitale Tijdperk

In deze tijd van computers, tablets en smartphones, lijkt alles wel digitaal te kunnen en te gaan. Het heeft zo zijn voordelen: niet meer in de rij staan voor een kaartje van je favoriete pretpark of lekker thuis op de bank een filmpje huren in plaats van dat je naar de videotheek moet lopen. Maar wat ik nou heel jammer vind aan dit digitale tijdperk is dat zelfs de felicitaties en gelukwensen tegenwoordig bijna allemaal via een whatsappje of facebook berichtje gaan.

Ik vond het als kind geweldig: die lange sliert met kerstkaarten die er de dagen voor kerst aan de deur van de trapkast ontstond. Het waren er zo veel. Elke keer als de brievenbus klepperde, dan wilde ik als eerste bij de deurmat zijn om te kijken wat daar lag. Als kind krijg je nog niet zo heel vaak post, maar op kerstkaartjes stond vaak ‘Familie …’ en daar was ik ook onderdeel van, dus mocht ik deze post ook open maken. Elke keer voelde het als een klein cadeautje als zo’n envelop open ging en er weer een mooie kaart uit tevoorschijn kwam.

Hetzelfde met verjaardagskaarten. Zo gezellig al die kaarten op de eettafel of het dressoir. En zo leuk om te zien dat sommige mensen echt probeerde iets te kiezen wat bij me past. Van mijn ene oma kreeg ik bijvoorbeeld altijd een kaart met katten er op. Iedereen die op visite kwam, had op zijn minst een verjaardagskaart bij zich en dan kreeg ik er ook altijd nog wel een paar via de post.

Maar de tussendeur in onze woonkamer zag er nu maar kaal uit. Het worden er elk jaar weer minder. Nu moet je het doen met een Facebookstatus waarin even in het algemeen “de beste wensen en een gelukkig nieuwjaar” wordt gewenst. En met mijn verjaardag precies hetzelfde. Afgelopen jaar had ik voor mijn verjaardag, als ik me goed herinner, maar één verjaardagskaart. Hij hing er eigenlijk maar triest bij, zo aan mijn memo bord.

Hallmark

Hoe leuk is het om elkaar te verrassen met een leuke wenskaart? Er is voor elke gelegenheid wel een kaart te vinden en ze zijn er ook nog in zoveel verschillende designs. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Hallmark Cards collectie. Een vrolijke verzameling van dierenprints en bloemenpatronen in allerlei vrolijke kleuren. Je vindt deze kaarten online op Hallmark.nl en bij de diverse Hallmark verkooppunten.

Ik ga in ieder geval vaker kaartjes sturen. Misschien af en toe gewoon eens zomaar, gewoon omdat het leuk is om kaartjes te sturen en te ontvangen.

Dit artikel bevat een product dat ik heb opgestuurd gekregen van een merk/bedrijf.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

17 Reacties

 • Reageer Rosanne 20 februari 2015 op 08:25

  Oh, zo ontzettend eens! Ik mis regelmatig ook de rust die we vroeger hadden. Nu moeten we 24 uur per dag bereikbaar zijn – althans, zo lijkt het. Heel blij dat we die tijd nog hebben meegemaakt in ieder geval.
  Rosanne heeft onlangs geplaatst..De wondere trein van Merveilles

 • Reageer Nicky 20 februari 2015 op 08:33

  Het is echt waar. En het niet alleen op vlak van kaartjes, maar gewoon alles! Hoe weinig contact heeft een mens face to face nog? De mensen vallen uit de lucht als ik hen aan de kassa spreek over het weer of iets gelijkaardig.. Zo weinig zijn we het nog gewoon om tegen onbekenden te praten.
  Nicky heeft onlangs geplaatst..Een onverwachte ontmoeting.

 • Reageer Manon 20 februari 2015 op 09:03

  Ik was helemaal mee met de hype, socialmedia. Nu wil ik juist wat meer rust en zet ik mijn telefoon vaker op stil. Krijg wel vaak een bericht van waarom reageer je niet en dat soort dingen, ik zeg dan ik reageer wanneer ik wil en kan en sommige kunnen daar niet goed tegen
  Manon heeft onlangs geplaatst..Dr.Hauscka Foundation 01 / 02 / 03 & 04

 • Reageer Tamarah 20 februari 2015 op 09:20

  Helemaal mee eens, al doe ik het zelf ook steeds minder. Afgelopen jaar 25 kerstkaarten gestuurd, best duur met postzegels en alles bij elkaar. Kreeg er welgeteld 3 terug. Dan wordt het ook minder leuk. 🙁
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Het Doodnormale Superfoods Alfabet ~ A

 • Reageer Dina 20 februari 2015 op 09:26

  Ik vind het ook heel leuk om post te sturen en te ontvangen. Veel leuker dan zo’n e-mail of berichtje via Facebook. Als iemand jarig is, stuur ik sowieso altijd een kaartje.
  Dina heeft onlangs geplaatst..I woke up like this

 • Reageer Simone 20 februari 2015 op 09:59

  Ja, hier kan ik mij ook helemaal bij aansluiten! Kerstkaarten stuur ik daarom ook nog steeds. En postcrossing is daarnaast ook erg leuk om te doen 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..Wat als ik eerder…

 • Reageer Sylvia 20 februari 2015 op 10:07

  Helemaal eens, ik vond die stapels kaarten vroeger ook zo gezellig, maar het worden er inderdaad steeds minder. Zonde.
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..De Koffie Tag

 • Reageer Veerlez 20 februari 2015 op 10:09

  Vooral dat alle felicitaties nu via facebook gaan, daar kan ik me zo over verbazen! Ik vind het leuk om kaartjes te sturen, dus dat probeer ik nog met enige regelmaat te doen 🙂
  Een vriendinnetje had laatst haar verhuisbericht digitaal gemaakt, maar als kaart verstuurd, best of both worlds 😉
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..How to Plannen 5: Printables

 • Reageer Jenn 20 februari 2015 op 11:13

  Helemaal mee eens, post is zo leuk!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Pluk het Geluk: durven, dromen, doen!

 • Reageer Maaike 20 februari 2015 op 19:15

  Ik ben het hier heel erg mee eens! Ik denk dat ik voortaan maar weer kaartjes ga sturen
  Maaike heeft onlangs geplaatst..Review: Nivea Cacao Onder de Douche Bodymilk

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 20 februari 2015 op 19:47

  Ik vind het soms ook jammer dat je door het digitale tijdperk nog maar weinig ‘echt’ contact hebt. Ik vind het zelf altijd wel erg leuk om kaarten te sturen. Helaas ben ik dan weer zo iemand die wel altijd aan anderen denkt, maar andersom zelf nooit een kaartje krijgt, haha!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..De stiltecoupé

 • Reageer Yasmine 20 februari 2015 op 19:52

  Herkenbaar! Ik ben zo iemand die concertkaartjes, bioscoopkaartjes en tickets van zowat al mijn reizen bijhoudt. Hou ze allemaal bij in een doos die ik dan in een nostalgische bui boven haal, heerlijk 🙂
  Maar als je ook zo van kaartjes houdt, dan is Postcrossing ideaal voor jou! Ik heb het ook een hele tijd gedaan, en ik vond het super om iedere week wel een kaartje van de andere kant van de wereld te krijgen.
  Yasmine heeft onlangs geplaatst..Kunnen we allemaal lief zijn voor elkaar?

 • Reageer Jinnie93 20 februari 2015 op 20:12

  Waah helemaal mee eens 🙁 de kaarten aan de muur met verjaardagen en kerst worden minder en minder… Ik ben zelf ook dol op kaarten en zelfs brieven, wat ik alleen nog maar doe met mijn buitenlandse vrienden 🙁
  Jinnie93 heeft onlangs geplaatst..Travel: Daio Wasabi Farm

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 20 februari 2015 op 21:20

  Met mijn verjaardag krijg ik gelukkig nog altijd kaartjes!
  Eilish (artisticstateofmind) heeft onlangs geplaatst..Fashion ♥ Outfit of the day| High waisted jeans

 • Reageer Sas 21 februari 2015 op 21:20

  Ik doe het zeker minder… En vind het fijn soms offline te zijn. En kaartjes sturen blijf ik ook doen<3
  Sas heeft onlangs geplaatst..De afgelopen weken voor het eerst..

 • Reageer annouska 22 februari 2015 op 15:25

  Ik herken het helemaal, het liefste krijg ik gewoon kaartjes. En zelfs uitnodigingen voor mijn verjaardag zou ik nog per post willen sturen. ^^
  annouska heeft onlangs geplaatst..Home: Finally let’s move

 • Reageer Sophie 22 februari 2015 op 23:35

  Ik stuur ook nog vaak kaartjes, gewoon omdat dat veel specialer is om te krijgen! Je ziet dan dat er echt aandacht aan is besteed!
  Sophie heeft onlangs geplaatst..Een dag uit mijn leven – 23 februari 2014

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge