Travel + Trips

EVENT ♦ De Nationale Gezondheidsbeurs / Thermae 2000

Afgelopen weekend was ik samen met vriendin Sylvia te vinden op De Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. We waren daar niet zomaar, want ik was voor het eerst in mijn blog carrière uitgenodigd voor een bloggers event. Super leuk en natuurlijk stiekem ook een beetje spannend.

Om half 1 kwamen we aan op de Nationale Gezondheidsbeurs. We begonnen met een rondje lopen langs alle verschillende stands, want we waren helemaal nog niet bekend met deze beurs. Ondanks dat we al een beetje op de website hadden rondgekeken, was het toch ook nog een verrassing wat we zouden tegen komen. Het aanbod was heel erg divers: van beauty gerelateerde dingen als tanden bleken tot het laten meten van je cholesterol. Maar ook wat betreft voeding was er heel veel te zien, zoals slow juicers en superfoods.

gezondheidsbeurs

Thermae 2000

Binnen het thema Beauty & Verzorging was er ook een stand aanwezig voor Thermae 2000 en dat is waar wij als bloggers voor waren uitgenodigd. Even kort voor degene die Thermae 2000 niet kennen: Thermae 2000 (gelegen in Valkenburg, Limburg) is één van de grootste wellness centers van Nederland. Je kunt er genieten van binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, maar ook schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s.

We begonnen met een kopje kruiden thee, speciaal voor het ontzuren van je lichaam. Je moet er denk ik van houden, maar ik vond het een lekker kopje thee. Daarna mochten we allemaal plaats nemen voor een workshop Health Awareness. Tijdens deze workshop werd er gekeken naar allerlei aspecten die te maken hebben met je gezondheid, waaronder voeding, slaap en stressmanagement. Zo kregen wij te horen dat wij gemiddeld per persoon 50 kilo suiker per jaar binnen krijgen en wat de korte en langer termijn gevolgen kunnen zijn van te weinig slapen. Ook werd ingegaan over de digitale prikkels die wij tegenwoordig te verwerken krijgen en wat dat doet met je gezondheid. Een voorbeeld daarvan, wat bij mij wel even hard binnen kwam, was de digi-borden tegenwoordig op de basisschool. Steeds meer jonge kinderen hebben last van hoofdpijnklachten, omdat ze vijf dagen in de week les krijgen op een digi-bord. Wat moet dat wel niet met je doen op de langere termijn? Ik merk zelf ook dat ik na een lange dag achter mijn laptop last krijg van vermoeide ogen en soms ook hoofdpijn.

thermae 2000

Nieuwe leefstijlkuren

Thermae 2000 springt hier op in en heeft een paar nieuwe leefstijlkuren geïntroduceerd. Door middel van een effectieve kuurweek met de juiste mentale en fysieke begeleiding worden de problemen, die zo typerend zijn voor deze tijd, aangepakt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een digitale detox kuur? Herken je het ook, dat je iets heel leuks of moois ziet en je eerste gedachte dan is: verdorie, waarom heb ik net nu mijn telefoon/camera niet bij me? Eigenlijk horen we toch te genieten van zo’n moment? Thermae 2000 biedt een 5-daagse digitale detox kuur aan. Alle apparaten uit en alle digitale afleiding tot een minimum. Ik denk dat, na de eerste momenten dat je kaal en afgesloten voelt, het zo rustgevend zal zijn. Gewoon even echt afgesloten van de buitenwereld en alleen met jezelf. Stilstaan en nadenken over je leven. En ja, natuurlijk hangt er een prijskaartje aan, maar ik denk dat je het gewoon moet zien als een vakantie. Mij lijkt het in ieder geval heerlijk!

Naast de digitale detox kuur bieden ze ook nog een afslankweek, slaaptherapie en een (mini) detoxkuur aan. Meer weten hierover? Kijk dan zeker even op de site van Thermae 2000.

thermae 2000

Na de workshop van Thermae 2000 hebben we nog even wat verder rondgelopen op de beurs en toen deze om half zes sloot, verlieten wij de Jaarbeurs. Onderweg aten we nog even wat, ik bracht Sylvia thuis en ging zelf ook richting huis. Een gezellig dag waarbij we veel gezien, gehoord en geleerd hebben.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer manon 13 februari 2015 op 09:07

  Lijkt me weleens goed om een keer naar een gezondheidsbeurs te gaan!

 • Reageer Monique | WritingMonique 13 februari 2015 op 09:45

  Klinkt als een onwijs leuk event. Ik had nog nooit van een gezondheidsbeurs gehoord maar lijkt me wel leuk.
  Monique | WritingMonique heeft onlangs geplaatst..DIY Valentijnsdag “Rad” Cadeauverpakkingen.

 • Reageer Vlijtig Liesje 13 februari 2015 op 11:05

  Als blogger kom je nog eens ergens zeg! Wat leuk dat je was uitgenodigd!
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Wist jij dat je eieren kunt invriezen?

 • Reageer Saar 13 februari 2015 op 17:57

  Leuk dat je een uitnodiging had gekregen!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Horen… Zien… en Zwijgen

 • Reageer Stephanie 14 februari 2015 op 03:06

  Je hebt er een leuk verslag van gemaakt :)! Mooie foto’s ook! Zie mijn moeder zitten haha.
  Die digitale detox lijkt mij ook zeker wel wat ja!
  Stephanie heeft onlangs geplaatst..Vlog #2: De toerist uithangen in Córdoba, Spanje

 • Reageer annouska 15 februari 2015 op 11:11

  Wat een interessante bijeenkomst, zo te horen heb je er wel veel van geleerd. 😀 Ik had er nog nooit van gehoord!!!
  annouska heeft onlangs geplaatst..Home: Finally let’s move

 • Reageer Vanessa 19 februari 2015 op 10:37

  Lijkt mij een leuke beurs. Tof dat je erbij mocht zijn!
  Vanessa heeft onlangs geplaatst..Let’s talk | Online shoppen: yay or nay?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge