Challenges + Tags

#PlukhetGeluk | Durven, dromen, doen!

Saskia heeft op haar blog een enorm leuk project opgezet. Een project genaamd “#plukhetgeluk”. Met dit project wilt ze laten zien dat het stil staan bij de kleine dingen in het leven, het leven mooier maakt. Ze hoopt dat mensen bewuster gaan nadenken over wat ze al hebben en waar ze al gelukkig mee zijn.

Net als haar ben ik het helemaal niet eens met het spreekwoord “het gras is altijd groener aan de overkant” en daarom besloot ik mee te doen met haar project.

Vandaag het vijfde en laatste artikel van het #plukhetgeluk project.

Durven, dromen, doen!

Dromen doen we waarschijnlijk allemaal. Dromen van mooie reizen die je nog wilt maken, spullen die je graag zou willen hebben en dingen die graag (anders) ziet gebeuren. Maar wat daarna? Durf je je droom waar te maken? Ga je het ook echt doen? Ik heb het idee dat heel veel mensen het houden bij dromen en ook ikzelf maak me hier nog wel eens schuldig aan. Maar worden we daar nou gelukkig van, van alleen die dromen? Zouden we niet veel gelukkiger worden als we die dromen waarheid maken? Of het in ieder geval geprobeerd hebben? Durven we überhaupt uit te komen voor de dromen die we hebben?

Blogdroom

Zo heb ik bijvoorbeeld wel dromen wat betreft mijn blog. Het lijkt me zo leuk om als blogger aanwezig te mogen zijn bij de opening van bijvoorbeeld een nieuwe Primark. Je even een belangrijk en interessant voelen. De eer om er bij te mogen zijn. Dat je dan als allereerste mag winkelen in een prachtige, nieuwe winkel. Deze blogdroom heb ik tot voor kort nooit uitgesproken: mijn blog was niet groot genoeg, niet interessant genoeg om gevraagd te worden voor zoiets. Het was een onbereikbaar doel en daarom sprak ik er niet over.

Maar nu durf ik er voor uit te komen. Men mag best weten dat me dat super lijkt om mee te maken. En waarom zou mijn blog eigenlijk niet interessant genoeg zijn voor zoiets? En nu dat er uit is en ik er open en eerlijk over ben, ben ik zelf ook gaan ‘doen’. Ik ben me gaan verdiepen in het wereldje van de bloggers-/persevents. Wie worden daar voor uitgenodigd? Wat voor tips en trucs zijn er te vinden op dit gebied? Welke persbureaus en mediabureaus zitten hier achter?

Tot nu toe heeft het mij nog geen uitnodiging voor een opening van een Primark gegeven, maar ik heb wel mijn eerste bloggersevent mee mogen maken. En wie weet wat er nog volgt. De Primark in Dordrecht lijkt pas eind dit jaar te openen, dus ik heb nog alle tijd.

#plukhetgeluk

“Mijn Toekomst”-droom

Elke droom is iets voor in de toekomst: nabij of ver weg. Maar ik heb ook een droom voor “mijn toekomst”. Hoe ik mezelf zie over 5 of 10 jaar. Maar niet alleen mezelf, maar ook ons: Kevin en ik. Samenwonen is al een droom die is waargemaakt. Iets waarvan ik toen niet gedacht had dat het zo snel zou gaan. Maar toen we er eenmaal voor gingen, ging het heel snel. En nu? Trouwen? Een kindje? Ik heb zo mijn dromen, maar ik sta natuurlijk niet alleen in deze situatie. En dus hebben Kevin en ik het er wel eens over. Over wat we willen, hoe we dat voor ons zien en in welk tijdsbestek. Niet alles kan op gepland worden en op commando, maar het is wel fijn om van elkaar te weten waar je staat. Ik vind dat ook wel een stukje Durven & Doen.

Trots op…

En natuurlijk zijn er ook dingen waar ik van droomde en inmiddels ook heb durven doen. En dat zijn echt niet alleen grote dingen, maar ook die kleine dingen die je een goed gevoel over jezelf geven. Bijvoorbeeld het feit dat ik nu gerust even naar Rotterdam durf te rijden. Of naar Eindhoven. Of wat dan ook. Een paar jaar geleden had ik dat echt niet zomaar gedaan en nu dus wel. Ik ben zelfs met mijn moeder en zusje naar Parijs gereden. Maar wel met navigatie hoor, want anders kom ik nog nergens.

#plukhetgeluk

Ik ben trots op het feit dat ik durf te zijn wie ik ben. Heel lang was ik dat verlegen meisje in de hoek waar hooguit af en toe een glimlachje vanaf kwam, maar waar je verder eigenlijk weinig van merkte. Het is nog steeds niet zo dat ik in de spotlights spring, maar ik durf er wel te zijn en ik durf te zijn wie ik ben. Lekker mee dansen met een vriendin op een leuk nummer in de kroeg, terwijl de rest eigenlijk allemaal nog een beetje aan de tafeltjes en bar een beetje stil staat te staan? Waarom niet? Ik vind dat leuk en daar hoef ik me echt niet voor te schamen.

Moraal van het verhaal

Ik kan nog heel lang door gaan over de dromen die ik nog heb en degene die ik al heb mogen uitvoeren, maar dan word dit stuk veel te lang. Waar het mij vooral om gaat is dat je moet DURVEN. Durf te dromen, durf voor die dromen uit te komen en durf stappen te zetten om je dromen waar te maken. Doe je dat, dan zal je veel meer geluk vinden, dan wanneer je alleen blijft dromen. Zelfs als het vervolgens niet lukt om je droom waar te maken. Je hebt er namelijk wel wat voor gedaan en je blijft niet de rest van je leven lopen met de vraag of je misschien je dromen wel waar had kunnen maken.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Sas 15 februari 2015 op 09:40

  Wat heb je deze laatste invulling mooi verwoord Wendy! Grappig ook dat we hetzelfde doel hebben bereikt: met auto rijden. Ik stap nu ook zonder zenuwen en stress in de auto. Heel fijn! Nu nog even afwachten over een aantal weken als we een nieuwe auto hebben > dat zal even wennen worden.
  Sas heeft onlangs geplaatst..#PlukhetGeluk Project – Durven, dromen, doen!

 • Reageer Veerlez 15 februari 2015 op 10:14

  Mooi geschreven, ik denk inderdaad dat het ook in het durven zit.
  En toevallig, ik heb ook een autorij angst te overwinnen, ik rij alleen maar in een automaat. Maar in die automaat rij ik wel overal heen, dus over het algemeen is het geen probleem, tenzij ik op vakantie wil en een auto wil huren! haha, daarom is naar Amerika gaan wel een praktisch doel haha 🙂
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..#Pluk het Geluk 5

 • Reageer Nicky 15 februari 2015 op 11:17

  Mooi geschreven! Vriendlief heeft echt een panische angst in de auto, vandaar dat ik altijd rij als we samen ergens heen gaan. Toen ik net auto reed, dan was ik al uren van tevoren aan het nadenken over dat autorijden, allicht omdat het geen routine was. Nu heb ik dat gevoel helemaal niet meer. Oh ja, ik rij perfect met zowel handgeschakeld als automaat!
  — En wat vind ik die laatste PlukhetGeluk echt niet gemakkelijk!
  Nicky heeft onlangs geplaatst..Quote

 • Reageer Simone 15 februari 2015 op 17:50

  Wat een mooi stukje! Mooi geschreven. En natuurlijk mag je trots zijn op wie je bent! 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..VIDEO: Sieraden opruimen & uitzoeken

 • Reageer Jenn 16 februari 2015 op 12:00

  Heel mooi ingevuld!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #6

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 16 februari 2015 op 18:05

  Heel erg mooi geschreven. Ik vind het echt heel erg mooi om te lezen dat je trots bent op jezelf omdat je durft te zijn wie je bent!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..#plukhetgeluk | De grootste glimlach

 • Reageer Maaike 17 februari 2015 op 17:53

  Wat een tof initiatief van Saskia! Ik word helemaal gemotiveerd als ik dit artikel van jou lees, over wat je dromen en ambities zijn. Echt ontzettend leuk om te lezen <3
  Maaike heeft onlangs geplaatst..Genomineerd als Insider’s Tip van de Maand op Stylefruits!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge