Overige

Studiolamp met softbox

Al een tijdje was ik aan het twijfelen of ik het wel of niet moest doen: een studiolamp met softbox bestellen. Ik wist dat er op de website VidaXL.nl een exemplaar stond voor een zeer vriendelijk prijsje, maar toch wilde ik me niet alleen laten leiden door de prijs. Ik wilde zeker weten dat ik er wat aan zou hebben en ook twijfelde ik over het feit of ik er één of twee moest aanschaffen. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en bestelde ik er één.

Ik ben 75% van de tijd ‘s avonds bezig met mijn blog. Ik probeer zoveel mogelijk foto’s voor bij mijn artikelen in het weekend te maken, maar dat lukt niet altijd. ‘s Avonds foto’s maken is gewoon niet ideaal. Het gebrek aan helder daglicht maakt de foto’s vaak toch wat minder mooi. Op meerde blogs had ik al gelezen dat men dit probleem oploste door gebruik te maken van een softbox. Mijn interesse was gewekt: dit zou inderdaad wel eens heel handig kunnen zijn. Maar goed, wie mij langer kent dan vandaag, weet dat ik niet vaak gelijk iets koop. Daar gaan wel een paar dagen (of weken) overheen.

Na lang wikken en wegen, veel lezen op Internet en meerdere keren naar de mening van Kevin gevraagd te hebben, besloot ik dan toch om een exemplaar te bestellen. De keuze ging, net als bij vele andere, naar het exemplaar bij VidaXL. Leuke prijs en er werd positief over gesproken. Twee dagen nadat ik mijn bestelling plaatste, werd het pakket al thuis bezorgd. Natuurlijk werd het gelijk uitgepakt en in elkaar gezet. Ik wist van te voren al dat er geen gebruiksaanwijzing in de doos aanwezig zou zijn, maar om eerlijk te zijn had ik deze ook niet nodig. Het in elkaar zetten was simpel en ik vond het eigenlijk wel voor zichzelf spreken.

softbox

Inmiddels heb ik al het één en ander gefotografeerd met het extra licht van de softbox en ik ben er ontzettend blij mee. Zelfs als het buiten al  helemaal donker is, kan ik nu heldere foto’s maken met mooi wit licht. Voorlopig heb ik naar mijn mening voldoende aan één lamp. Een tweede is misschien iets voor de toekomst.

De studiolamp met softbox (en een handige draagtas) kostte toen ik hem bestelde €39,99. De prijs voor deze lamp wisselt wel enorm op de site: ik heb prijzen gezien tussen de €36,- en €44,-. Soms staat hij opeens ook als niet beschikbaar, maar waarschijnlijk zijn ze dan gewoon even door hun voorraad heen. Gewoon af en toe even gaan kijken als je geïnteresseerd bent.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

22 Reacties

 • Reageer Manon 23 februari 2015 op 08:25

  Ik heb deze lamp ook en vind het echt super fijn!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Het getal 3 Tag

 • Reageer Marion 23 februari 2015 op 08:35

  Ja, hij is fijn. Ik heb ‘m ook. Ik wil eigenlijk zelfs nog een tweede aanschaffen, maar daar wacht ik nog even mee. Het wordt nu ook weer wat langer licht, dus dat is niet echt meer nodig.
  Marion heeft onlangs geplaatst..Inspirational Quotes #4

 • Reageer Jenn 23 februari 2015 op 08:37

  Wat leuk!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #7

 • Reageer Miranda 23 februari 2015 op 09:14

  Wat leuk, ik heb daar helemaal geen ruimte voor. Wanneer het echt donker in huis is en het buiten regent ( en ik daar dus niet iets op de foto kan zetten) dan leg ik het in de badkuip.
  Miranda heeft onlangs geplaatst..Hoe denk jij over activiteiten in de vakantie?

 • Reageer alexa 23 februari 2015 op 10:04

  Ik vind hem er heel goed uit zien vraag me alleen af of ik hem ook zou gebruiken voor dat bedrag!
  alexa heeft onlangs geplaatst..Review van Revlon

  • Reageer Wendy 24 februari 2015 op 22:11

   Ik vond het juist voor dit bedrag het proberen wel waard. En ik merk dat ik hem nu, in de korte tijd dat ik hem heb, al best vaak gebruikt heb.

 • Reageer Maaike 23 februari 2015 op 11:20

  Dat is wel een aantrekkelijke prijs! Ik zit er aan te denken om ook zo’n lamp te halen, hij lijkt mij ook ontzettend handig!
  Maaike heeft onlangs geplaatst..Review: Het 5 or less-kookboek van Chickslovefood

 • Reageer Dina 23 februari 2015 op 12:11

  Super handig lijkt me dit! Vooral als het zo donker is buiten/in huis.
  Dina heeft onlangs geplaatst..De dingen die mij blij maakten | 4 (+ winactie!)

 • Reageer Kimberley 23 februari 2015 op 12:19

  Wat een mooi ding! En een goed bedrag ook, trouwens. Ik vind dit eigenlijk ook wel heel handig. Misschien dat ik er volgende herfst naar ga kijken, nu komen gelukkig de zonnige dagen weer terug 🙂
  Kimberley heeft onlangs geplaatst..Verassing voor papa

  • Reageer Wendy 24 februari 2015 op 22:08

   Ook met de zonnige dagen zal ik hem denk ik nog wel eens gebruiken, niet overal in huis heb ik even gunstig licht. 😉

 • Reageer Saar 23 februari 2015 op 15:51

  Ziet er erg goed uit! Ik ga hem onthouden!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Win Nu €20,- Shoptegoed Bij Hoesjes-Outlet.nl!

 • Reageer Nina Simplynspecial 23 februari 2015 op 21:19

  Ik denk dat dit ook wel handig is voor mij! Ik kocht laatst die mini fotostudio van Xenos, maar dat is toch niet echt handig. Vrij klein en je moet 2 stopcontacten vrij hebben, draden zijn vrij kort. En de achtergrond is alleen grijs of blauw.. Misschien dat ik die wel te koop zet op marktplaats en dan deze aanschaf…! Goeie tip in ieder geval.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Personal photo diary #8 verkoudheid, waxxies en werk

  • Reageer Wendy 24 februari 2015 op 22:07

   Die mini fotostudio heb ik ook nog liggen. Ik had een rood, zwart, blauw en wit achtergrond. Maar ik vond hem uiteindelijk ook niet echt praktisch door die korte snoeren enzovoorts.

 • Reageer Jolien 23 februari 2015 op 22:32

  Oh wat fijn dit. Die wil ik ook wel!
  Jolien heeft onlangs geplaatst..Time for a compliment

 • Reageer Tamarah 24 februari 2015 op 07:45

  Handige lamp! Ik heb er zelf wel twee, met verschillende softboxen / paraplu’s, maar goed… ik gebruik ze dan ook voornamelijk om foto’s binnen te kunnen maken van kinderen. 🙂
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Muziek Waar Ik Als 15-Jarige Geen Genoeg Van Kreeg

 • Reageer Northflix 24 februari 2015 op 11:49

  Ik twijfel er ook nog steeds over.
  Deze is wel heel betaalbaar natuurlijk, maar dan heb ik alweeeeer zo’n groot “apparaat” in huis.
  Northflix heeft onlangs geplaatst..Mijn liefde voor voetbal / PLOG sc Heerenveen – FC Groningen

  • Reageer Wendy 24 februari 2015 op 22:05

   Dat dacht ik eerst ook, maar ik vind het al met al toch meevallen. En je zou heb natuurlijk ook elke keer weer in kunnen vouwen en netjes in de draagtas doen. Scheelt ook in ruimte.

 • Reageer Renate 24 februari 2015 op 15:31

  Zo’n softbox is echt een voordeel. Zelf heb ik ook dit exemplaar gekocht en ik ben er heel blij mee. Geen gezeur meer van slecht licht. Dat maakt plannen een stuk makkelijker.

 • Reageer Vlijtig Liesje 24 februari 2015 op 16:23

  Wat een professioneel ogende lamp! Hij ziet er goed uit zeg.
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Impulsaankoop: bloemetjes cowboy laarzen

 • Reageer Joyce 25 februari 2015 op 08:38

  Wat een super cool ding! Fijne review ook, ik ga deze zeker in mijn achterhoofd houden voor als ik ooit écht 1 ga aanschaffen.
  Joyce heeft onlangs geplaatst..THUIS | Afbeelding op canvas

 • Reageer Bouchra 27 februari 2015 op 10:15

  Ziet er goed uit! Fijne review ook. Ik ben nog van plan om er een aan te schaffen X
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..Dina Toki-O collection: DINA TORKIA

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge