Overige

Autopech in kleine vorm

Sinds november 2007 heb ik mijn rijbewijs. Theorie en praktijk, allebei in één keer gehaald. Ik tuf dus inmiddels alweer zeven jaar rond in diverse auto’s. En dat was niet altijd zonder autopech. Gelukkig nog nooit hele grote of heftige dingen, maar van die kleine ongemakken die gelukkig allemaal redelijk snel konden worden opgelost. Vandaag bespreek ik er drie waarbij ik zelf ook mijn handen vuil heb moeten maken.

“Oeps,… vergeten!”

Laten we beginnen met een gevalletje ‘Eigen schuld, dikke bult!’. Het is mij namelijk al twee keer gebeurt dat ik mijn verlichting ben vergeten uit te zetten. Ik heb een waarschuwingszoemertje voor zulke gevallen, maar heel soms weigert deze wel eens. En ja, dan zal je net zien dat dat een keer precies gelijk valt met mijn eigen vergeetachtigheid. Daar sta je dan, op je werk, met een lege accu.

De eerste keer ben ik met de trein naar huis gegaan om vervolgens ‘s avonds, gewapend met startkabels, mijn auto op te pikken samen met mijn vriend en zijn auto. De tweede keer is nog niet zo lang geleden, maar toen had ik zelf startkabels bij me. Ik heb een vriendelijk uitziende jongeman aangesproken die toevallig aan kwam rijden en hem gevraagd of ik met behulp van zijn auto, mijn auto weer leven in mocht blazen. Een paar minuutjes later kon ik alsnog lekker naar huis rijden.

“Wat een herrie!”

Daar rij je dan, op de N3 richting Papendrecht. Je rijdt net de Merwedebrug op als er opeens een verschrikkelijk lawaai uit de autootje op doemt. “Help..!” Op de brug zijn geen vluchtstroken, dus gelijk je auto aan de kant gooien lukt niet. Alles lijkt nog wel normaal te functioneren, dus rij ik rustig verder. Na de brug zit gelijk een afslag de N3 af en ik parkeer mijn auto met alarmlichten aan op een bushalte inham, dusdanig dat de bus er gewoon ook nog bij kan.

Een kleine inspectie onder de motorkap leert mij dat er een aandrijfriem gescheurd is en er een losse flap van die riem al draaiende tegen de binnenkant van de carrosserie van mijn auto sloeg. Vandaar die enorme herrie. Een verdere inspectie van mijn vader die inmiddels ook ter plekke was (ik stond nog geen 10 minuten van zijn werk vandaag) en we konden concluderen dat ik nog wel tot de garage kon rijden. De loshangende flap werd met een kniptang even weggeknipt zodat ik zonder herrie mijn weg kon vervolgen.

De volgende dag had ik mijn auto alweer terug, inclusief nieuwe aandrijfriem.

Vastgeroest “thuiskomertje”

“Euhm, Wendy… dat kleine groenige autootje is toch van jou?”, begon één van mijn collega’s tegen mij. Wat bleek: mijn achterband stond helemaal plat. Voor de zekerheid belde ik mijn vriend en hij zou mijn kant op komen. Ondertussen probeerde ik alvast het reservewiel uit mijn kofferbak te halen. Helaas liep mijn eigeninitiatief daar al tot een halt, want ik kreeg geen beweging in de bout waarmee deze vastzat.

Mijn vriend kreeg deze met wat moeite wel los en vanaf daar mocht ik het weer zelf doen. Onder toeziend oog van hem uiteraard. Krik er onder, auto omhoog, het ene wiel er af en de andere er op. Alles weer laten zakken en we konden weer onderweg naar huis. Ja, ik had het echt helemaal zelf gedaan en Kevin heeft alleen een nacontrole gedaan of alles stevig genoeg vast zat en dat was allemaal goed. Wat ben ik toch een geëmancipeerde vrouw!

Maar goed, kapotte onderdelen moeten vervangen worden en die onderdelen heb ik helaas niet standaard in de schuur liggen. De garage kan eigenlijk altijd wel aan de benodigde onderdelen komen, maar die willen daar natuurlijk ook zelf een beetje aan verdienen. Het zou goedkoper zijn als je het onderdeel zelf kan kopen. Nou heb ik de mazzel dat ik een vader heb die bij een groothandel voor automaterialen werkt, maar dat heeft natuurlijk niet iedereen. Zoals je tegenwoordig bijna alles wel online kunt kopen, kun je ook auto onderdelen online verkrijgen, zoals bijvoorbeeld bij Onderdelenwebshop 24.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Nicky 29 maart 2015 op 09:30

  Hout vasthouden: maar veel pech heb ik nog niet gehad met de auto’s waar ik ooit al mee gereden heb. En ik heb het geluk dat ik een goede garagist heb, die veel voor een klein prijsje wilt doen!
  Nicky heeft onlangs geplaatst..Zomertijd!

 • Reageer Vlijtig Liesje 29 maart 2015 op 11:11

  Leuk om de ervaringen met je auto te lezen. Fijn dat je zo’n handige vader hebt. En die foto bovenaan vind ik prachtig!
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Hoe bereid je je voor op een kooppauze

 • Reageer Morgaine 29 maart 2015 op 11:17

  Als ik dit dan weer lees, ben ik blij dat ik geen rijbewijs heb, hahaha

  Maar goed van je dat je het wiel alleen hebt kunnen doen, ik ga al voor mijn fietsband pompen naar de fietsenmaker en ga daar gratis lucht halen 😉

 • Reageer Nina Simplynspecial 29 maart 2015 op 11:49

  Goed bezig! Ik denk dat ik het reservewiel niet eens gevonden krijg, oepsie! In zulke gevallen vraag ik vriendlief of papa haha.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Ritzo cosmetics

 • Reageer Eline 29 maart 2015 op 14:26

  Ik ben trots op je. Ik zou echt never nooit weten hoe ik een band moet verwisselen en of er überhaupt wel een reservewiel in mijn auto ligt haha 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge