skeeleren
Overige

Eerste 12,5km skeeleren van 2015

In mijn ‘Even kletsen op zondag’ artikel zei ik al tegen jullie dat ik van plan was om eindelijk weer eens een rondje te gaan skeeleren. Mijn skeelers werden uit de kelder gepakt, de sportkleding werd aangetrokken en met mijn telefoon klaar om mijn route bij te houden, stapte ik naar buiten om het eerste skeelerrondje van 2015 te gaan maken.

Ik had met vriendin Sylvia afgesproken dat ik rond negen uur richting haar zou vertrekken. Waarom negen uur? Omdat het dan heerlijk rustig is in ons dorp. Een groot gedeelte van de inwoners zit dan namelijk in de kerk en dat zorgt voor bijna lege wegen. Ik begon alleen en na mijn eerste kilometer kwam ik Sylvia tegen. We besloten richting Boven Hardinxveld te skeeleren en dan langs het Kanaal van Steenenhoek te gaan rijden.

skeeleren

Al kletsende legde we onze eerste kilometer van dit jaar af en ondertussen genoten we ook van het prachtige weer. Na acht kilometer scheiden onze wegen. Sylvia vond het genoeg voor de eerste keer en ging rechtsaf richting huis. Ik besloot nog even verder te gaan en ging linksaf, door naar Sliedrecht om vanaf daar aan de terugweg te beginnen.

Na 12,5km was ik weer thuis en was ik blij dat ik eindelijk mijn skeelers weer eens had aangetrokken. Ik had er een uur over gedaan, wat wel iets langzamer was dan normaal. Maar we/ik heb ook echt op mijn gemak geskeelerd en als je samen bent en aan het kletsen, ga je volgens mij ook automatisch minder snel. Helemaal niet erg, want het gaat er om dat ik lekker een uurtje actief bezig ben geweest in een heerlijk voorjaarszonnetje.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

15 Reacties

 • Reageer Dina 11 maart 2015 op 08:44

  Oooh door dat filmpje heb ik ook helemaal zin gekregen om te skeeleren! Wat heb je dat filmpje leuk gemaakt.
  Ik kan alleen nooit zo goed remmen, dus ik ben altijd een beetje bang dat ik een botsing krijg of zo. Ik moet het echt weer eens gaan doen, zonde dat mijn skeelers staan te verstoffen in de kast.
  Dina heeft onlangs geplaatst..Blogtip: Inspiratie

  • Reageer Wendy 11 maart 2015 op 21:19

   Remmen is ook nog steeds niet mijn sterkste punt. Als ik weet dat ik bijvoorbeeld moest stoppen voor een kruising, begin ik ruim van te voren al met vaart minderen. Maar als ik plots zou moeten stoppen, ben ik bang dat het ook in een botsing eindigt.

 • Reageer Manon 11 maart 2015 op 08:49

  Wat goed van je zeg! skeeleren is erg leuk
  Manon heeft onlangs geplaatst..Silk’N’ MicroNail

 • Reageer Morgaine 11 maart 2015 op 09:29

  Het lijkt me zo gaaf als je dit kunt en gewoon zoals we hier hebben, een skeelerroute kunt volgen, maar nee, ik ga direct op mijn bek, hahaha heb het wel geprobeerd ooit, op mijn balkon, tot ik wilde remmen, die zitten er dus niet op, oh chips! en daar ging ik in een koprol, ik dacht dat mijn nicht, van wie de skeelers waren, niet meer bij kwam, toen besloot ik.. niet voor mij, laat mij maar zwemmen en fietsen, hahaha
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..IN THE EYE

 • Reageer Sas 11 maart 2015 op 09:39

  Oh wat heerlijk! Ik hoop dit weekend ook een lange rit te kunnen maken en mijn PR te kunnen verbeteren<3
  Sas heeft onlangs geplaatst..Lovely (inspererende) blogs in het zonnetje II

 • Reageer Simone 11 maart 2015 op 09:44

  Ik zou willen dat ik het kon, maar helaas gaat het niet 🙁
  Simone heeft onlangs geplaatst..Volg je mij al op Pinterest? [ & Spam je Pinterest!]

 • Reageer alexa 11 maart 2015 op 09:56

  This ook niet een klein stukje maar meteen 12,5KM hoe bedoel je intensief. Wel heel leuk en sportief!
  alexa heeft onlangs geplaatst..10 feitjes over mij

  • Reageer Wendy 11 maart 2015 op 21:21

   Het rondje wat ik nu heb gedaan is één van mijn twee ‘standaard’ rondjes en ze zijn allebei ongeveer even lang. Ik ben ook een keer 25km gaan skeeleren.

 • Reageer Jenn 11 maart 2015 op 10:59

  Heerlijk, en meteen zo’n afstand, goed zeg!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Nog een Liebster award #8

 • Reageer Maurits 11 maart 2015 op 11:28

  Jaaah tof! Dat deed ik vroeger ook. Wellicht maar weer eens gaan kijken naar skeelers
  Maurits heeft onlangs geplaatst..5 hardlooptips voor beginnende lopers

 • Reageer Miranda 11 maart 2015 op 19:52

  Wow gelijk al 12.5 km. Dat gaat mij niet meer lukken zou graag weer eens skeeleren maar helaas laat de gezondheid dat niet toe.
  Miranda heeft onlangs geplaatst..Review| Ses mega bellenblaas

 • Reageer Kim 11 maart 2015 op 23:25

  Wauw wat een lange afstand meteen! Ik was laatst ook op zoek naar mijn skeelers, maar volgens mij hebben we ze weggedaan, helaas. Al lijkt mij (langere afstanden) skeeleren in Amsterdam ook een beetje eng, haha.

 • Reageer Ismay 14 maart 2015 op 22:18

  Wat ontzettend leuk dit. Zelf heb ik vorig jaar ook een paar skeelers gekocht, samen met mijn vriend. Omdat we graag samen iets aan sport wilden doen – klinkt misschien een beetje suf. Maar inmiddels liggen mijn skeelers alweer maandenlang te verstoffen in mijn kast. Door jou artikel en je filmpje heb ik weer helemaal zin gekregen om ze tevoorschijn te toveren! haha. Liefs!
  Ismay heeft onlangs geplaatst..Een nieuw jasje

 • Reageer Evelyn - Style Spy 18 maart 2015 op 20:05

  Ohh zo fijn, ik wou vandaag ook weer gaan maar is er niet van gekomen!

 • Reageer annouska 20 maart 2015 op 14:59

  Wauw goed bezig zeg, ik hoop dat het mij ook ooit lukt zoveel te skaten..
  annouska heeft onlangs geplaatst..Ten things I would tell my younger self.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge