kletsen
Personal

Even kletsen op zondag

Omdat ik even geen bloginspiratie heb, niet vooruit hebt gewerkt en hier dus even een eerder gemaakt concept kan neerknallen en ik vrijdag ook al niks online hebt gezet, doen we vandaag gewoon een simpele update. Gewoon een gezellig kletspraatje. Geen onderwerp (behalve ikzelf) en geen rode draad in dit verhaal.

Werk

Ik ben nog steeds aan het werk in de kinderopvang. Het kinderdagverblijf waar ik op dit moment werk, heeft zijn hoofd boven water kunnen houden tijdens de moeilijke tijden en is zelfs beetje bij beetje gegroeid. Hadden we eerst maar één groep dagopvang, hebben we nu op drie dagen twee dagopvanggroepen en een buitenschoolse opvang die ook steeds een klein beetje drukker wordt. De laatste maanden werk ik standaard vier dagen: maandag een paar uurtje naschoolse opvang en dan nog drie dagen op de dagopvang. Welke dagen dat zijn is wisselend, maar meestal is woensdag of vrijdag mijn vrije dag. In augustus verloopt mijn contract en zou ik een vast contract ‘moeten’ krijgen. Spannende tijden, maar ik denk dat ik wel de toekomst op dat gebied wel positief in kan zien.

kletsen

Privé

Thuis gaat alles ook zo zijn gangetje. Kevin heeft zijn gewone baan en zijn eigen bedrijfje en dus zien we elkaar, zoals ik eerder wel eens heb verteld, niet altijd even veel. Soms zijn er hele drukke periodes en dan zie ik hem alleen tijdens het avond eten en moet hij daarna gelijk weer weg. Dat is niet altijd even makkelijk, maar zolang er af en toe een dagje/middagje/avondje samen wordt gepland, overleven we dit prima. Helaas blijven de klussen aan en om ons huis zo wel op een laag pitje staan. Daar het ik af en toe nog het meest de balen van, maar ik snap ook dat Kevin niet steeds nee kan verkopen aan potentiële klanten. Gelukkig (voor mij) gaat Kevin er ook steeds vaker tegen aan lopen dat het niet fijn is dat de tuin/schuur nog niet af is en wordt het gemis van een klein kantoortje ook steeds groter. Hij wilt het ook allemaal heel graag af hebben, maar helaas zitten er geen 48 uur in een dag en met drie auto’s die kort achter elkaar kapot gingen, heeft hij ook niet veel geluk gehad.

en verder…

… ga ik proberen het skeeleren weer op te pakken. Ik had daar zoveel plezier in toen ik mijn skeelers net had en mijn persoonlijk record van 25km was eigenlijk best een makkie. Afgelopen jaar heb ik het veel te weinig gedaan en dat moet dit jaar echt anders. De planning is om vandaag (wanneer dit online komt, zondag) te gaan skeeleren. Samen met vriendin Sylvia heb ik dit afgesproken. Ze geven goed weer op, dus het moet goed komen. We beginnen met 5km die we kunnen uitbreiden naar 12km. ‘Onofficieel’ hebben we ook afgesproken dat we naar de Wednesday Night Skate in Rotterdam gaan, mits deze dit jaar wel doorgaat natuurlijk. Vorig jaar scheen dat ook maar net gelukt te zijn.

kletsen

… ga ik best lekker met het bloggen, op mijn huidige mini dipje na dan. Ik heb geen knallers van bezoekersaantallen en het aantal Bloglovin’ volgers stijgt ook maar heel langzaam, maar goed… daar doe ik het ook eigenlijk helemaal niet voor. De mensen de tijd nemen om mijn stukjes te lezen, ben ik ontzettend dankbaar. Heel blij word ik van de mensen die ook nog eens reageren op die stukjes. En ik kan helemaal gelukkig worden van het feit dat ik toch steeds meer vaste bezoekers voorbij zie komen. Jullie zijn top! Mijn eerste bloggers-/persevent was vorige maand een feit en we zullen zien wat er allemaal nog gaat volgen.

… wil ik eigenlijk (zo snel mogelijk) een bril. Ik heb al jaren lenzen en daarvoor had ik wel een bril. Een tijd had ik die bril ook wel als back-up voor mijn lenzen, maar inmiddels heb ik die dus ook al jaren niet meer. Steeds vaker krijg ik ‘s avonds (o.a. tijdens het bloggen) last van mijn ogen. Ook niet gek als ik dan al meer dan 12 uur in mijn lenzen in heb. Maar goed, even langs de opticien gaat toch minder makkelijk als dat het lijkt. Mijn opticien zit namelijk een dorp verder en voor een goede meting moet ik een uur van te voren mijn lenzen uit doen. Auto rijden en zelfs fietsen zonder mijn lenzen in, vind ik toch een beetje eng. Dus moet ik het moment afwachten dat Kevin (of iemand anders) samen met mij naar de opticien kan.

… mag ik deze maand weer bloed komen doneren. Afgelopen herfst mocht dat ook al, maar ik was continu verkouden en/of had last van mijn keel. Maar nu heb ik weer een nieuwe oproepkaart binnen en mag ik binnenkort weer een goede daad doen en een halve liter bloed afstaan.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

18 Reacties

 • Reageer Kim 8 maart 2015 op 08:44

  Leuk stukje hoor! Ik ken hey probleem van de lenzen. Ik heb opeens heel erg last van tranende ogen, maar geen zin om langs de opticien te gaan. Een bril staat me niet zo 🙁
  Kim heeft onlangs geplaatst..Friday Favorites: #15

 • Reageer annouska 8 maart 2015 op 09:31

  Wat fijn dat jij wel in de kinderopvang zo lekker wat uurtjes kan draaien. Ik ga in september echt heel hard duimen voor een vaste baan voor je. Is niet makkelijk in deze tijd om zo een contract te krijgen..
  Het lijkt me best lastig om Kevin niet altijd even vaak te zien, misschien toch 2 keer per maand echt een zondag plannen voor jullie samen en/of klusjes?
  annouska heeft onlangs geplaatst..Wake up 15 minutes early

 • Reageer Nina Simplynspecial 8 maart 2015 op 09:59

  Kan gebeuren, dat je soms even geen inspiratie hebt 😉 Ik herken dat hihi. En persoonlijke stukjes vind ik altijd heel leuk om te lezen dus no worries 😉

  Fijn dat het op je werk goed gaat, ik hoor helaas van vriendinnen op dezelfde branche anders.. Succes met het skeeleren, laat je hier nog weten of het gelukt is haha?
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Lazy sunday tag

 • Reageer Morgaine 8 maart 2015 op 10:07

  Dit is toch gewoon een top log over jezelf en hoe de dingen gaan. Niets mis mee, heb ik gisteren ook gedaan, hahahaha de zaterdagperikelen.
  That’s life. Het hoeft niet altijd top te zijn wat je schrijft, het gaat erom dat je het kwijt kunt wanneer je het kwijt wilt.

  Ik merk dat er een boel is veranderd in blogland, nou voor mij niet, ik doe het zoals ik het vroeger al deed, er komt iets, of er komt niets, soms 2x op een dag, en soms 2 dagen even niets.

  Je hebt al druk genoeg in elk geval.
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..De zaterdagperikelen

 • Reageer Angelique 8 maart 2015 op 11:44

  Fijne update!

 • Reageer Saar 8 maart 2015 op 12:36

  Super update! Ben weer helemaal up-to-date.
  Saar heeft onlangs geplaatst..Review: Handcrème Fleurs Se Censiers van L’Occitane

 • Reageer Veerlez 8 maart 2015 op 13:08

  Geniet van het skeeleren, het lijkt me een heerlijk doel! Wellicht ga ik vandaag ook even een rondje doen!
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..Sundays Finest

 • Reageer Simone 8 maart 2015 op 13:22

  Leuk stukje! Ik hoop met je mee dat je een vast contract krijgt. 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..Hoe vind je een penvriendin?

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 8 maart 2015 op 13:24

  Ik vind het eigenlijk wel leuk zo’n bijklets blogje! 🙂
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #17

 • Reageer Manon 8 maart 2015 op 14:06

  Het is heel moeilijk om een vast contract te krijgen tegenwoordig ik kreeg het ook niet en mocht er eerst drie maanden uit, pfff!! Ik hoop heel erg met je mee
  Manon heeft onlangs geplaatst..Ontwerp je eigen hoesje en maak kans op een Iphone 6

 • Reageer Nesrin 8 maart 2015 op 18:53

  Even kletsen is altijd leuk!

  Hopelijk gaat het goed in augustus en wordt je contract omgezet in een vast contract.

  Leuke update!
  Nesrin heeft onlangs geplaatst..Plog I got the Armani Runway Look

 • Reageer Vlijtig Liesje 9 maart 2015 op 07:28

  Ik heb lenzen, maar ook een bril. Een bril is toch wel veel makkelijker vind ik. Vaak pak ik daardoor als ik thuis ben toch de bril…. Terwijl lenzen ook leuk zijn. Maar ja, wel meer gedoe.
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Consuminderen met kinderen: 10 hoogtepunten uit het boek

 • Reageer Jenn 9 maart 2015 op 12:51

  Leuk om te lezen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #9

 • Reageer Wanda 9 maart 2015 op 18:19

  Leuk om zo even bijgekletst te worden! Heel herkenbaar trouwens dat bepaalde klussen blijven liggen door drukte, wij hebben een beetje hetzelfde probleem, maar dan vanwege de ziekte van schoonvader (gaat nu weer goed trouwens) waardoor er weinig tot geen tijd was om bepaalde klussen op te pakken. Best balen omdat we er al lang tegen aan lopen maar goed, soms loopt het gewoon eventjes zo…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Maandaggebabbel… # 8

 • Reageer Sas 10 maart 2015 op 10:51

  Ja skeeleren. IK DOE MEE<3
  Leuk zo'n kletsblogje!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Definitieve afsluiting #PlukhetGeluk – Geluk is voor mij..

 • Reageer bymarlayne 10 maart 2015 op 19:17

  Leuk om te lezen! Wat leuk dat je weer wilt beginnen met skeeleren 🙂
  bymarlayne heeft onlangs geplaatst..Review: Dove Go Fresh Deodorant

 • Reageer Tamara 12 maart 2015 op 06:30

  fijn hoor dat alles zo goed gaat. Lastig lijkt mij dat jullie elkaar zo weinig zien. Vind ik al met wisselende roosters. Herkenbaar van een bril zoeken. Ik gebruik vooral mijn lenzen maar moet hoog nodig mijn sterkte weer eens na laten kijken en dan weer een nieuwe bril uitzoeken. Deze week is het heerlijk weer op te skeeleren. Zet hem op!

 • Reageer Saskia 21 maart 2015 op 18:00

  Babbelblogs zijn altijd goed 🙂
  Ik ga duimen voor het vaste contract…
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Be Biker Aware. Take Another Look

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge