katten
Cats

Grappige weetjes over onze katten

O’Malley is hittebestendig. Als de cv-ketel net aanslaat en op volle kracht staat te stoken, is de verwarming altijd heel erg warm. Zeg maar gewoon heet. Aanraken gaat op zich wel, maar lang vasthouden gaat dan echt niet. En wat doet onze kat O’Malley? Die gaat gewoon languit, boven op die verwarming liggen. Niks geen last van, geen probleem.

Charlie & O’Malley komen niet ‘uit bed’ als de baas nog op bed ligt. Kevin is degene die Charlie & O’Malley over het algemeen te eten geeft. Als ‘s ochtends mijn wekker gaat en ik naar beneden ga om te ontbijten, blijven de rakkers gewoon lekker boven bij Kevin. “Van haar krijgen we toch geen eten, dus blijven we lekker nog even liggen.” Als Kevin als eerste uit bed is en ik nog langer kan blijven liggen, dan gaan ze dus wel gelijk mee naar beneden.

Charlie heeft twee ‘extra tenen’ aan zijn achterpoten. Eén aan iedere poot. Het zijn geen echte tenen, want bot zit er niet in. Het is een soort uitstulping van huid/vlees waar een nageltje aan groeit. Omdat de teentjes hoger op zijn pootjes zitten dan de rest, slijten ze niet bij het krabben, spelen en rondrennen en moeten we deze af en toe bijknippen. Volgens de dierenarts is het waarschijnlijk iets genetisch, want hun moeder heeft het ook aan één poot.

katten

Charlie & O’Malley gingen eigenlijk nooit in hun hangmat aan de verwarming. Je kent ze misschien wel, die dingen die je aan de verwarming kunt hangen, bekleed met stof, waar ze lekker op kunnen liggen. Eigenlijk had ik voor mezelf al besloten om hem gewoon maar weg te doen, tot ik zag dat er wel veel interesse was voor het liggen op mijn was rekjes. Op de overloop boven, hebben wij zo’n hekje bij de trap. Daar hangen van die was rekjes aan. Ik heb nu één rekje vervangen door die kattenhangmat en warempel… nu liggen ze (vooral Charlie) er continu.

Charlie houdt net zo veel van tulpen als de vrouw. Alleen hij op een net wat andere manier, want hij vindt ze blijkbaar ook nog eens heel erg lekker. Hij eet ze, als hij de kans krijgt, allemaal op.

O’Malley weet precies wanneer hij vlooienkuur krijgt of gekamd gaat worden. Als ik in bij het aanrecht sta (waar we ze altijd de kuur geven en kammen) en Kevin hem wilt pakken, weet hij hoe laat het is en verstopt hij onder één van de tafels. Maakt niet uit hoe stiekem we het doen. Het lijkt wel of hij ons kan verstaan.

katten

Charlie & O’Malley spelen heel graag met de baas op zolder. We hebben geen vaste trap naar de zolder en als ze de vlizotrap open horen gaan, rennen ze als een raket naar boven. Hup de trap op en op ontdekkingstocht tussen, onder en over al die dozen die daar staan. Kattenspeelparadijs!

Charlie & O’Malley zijn junkies! We hebben een egel en muis knuffeltje als speeltjes voor de katten. Die knuffeltjes kan je vullen met kattenkruid en ze zijn er echt gek op. Ze gooien de knuffels door de lucht, duiken er zelf boven op of liggen er minutenlang aan te likken, tot het speeltje helemaal doorweekt is. En als ik het oude kruit vervang door nieuwe en ze krijgen het open bakje kattenkruid in hun vizier, duiken ze daar ook meteen met hun neus in.

O’Malley gaat wel op een hele aparte manier door het kattenluik. Hij vind het blijkbaar niet prettig om er met zijn kop/neus tegen aan te moeten duwen. Op zich niet vreemd, ik zie katten het ook wel eens doen met hun pootjes: eerst openduwen en als de meeste kracht gezet is, dan er met kop tegenaan en verder duwen. Maar O’Malley heeft een hele bijzondere manier: hij klemt één van zijn nageltjes in een randje van het klepje, trekt het klepje naar zich toe, duwt zijn kop er onder en gaat vervolgens naar buiten. Tja, dat is ook een manier. Van buiten naar binnen doet hij het trouwen wel op een normale manier.

katten

O’Malley weet hoe hij onze binnendeuren open kan maken. Hij springt heel gericht naar de deurklink en gaat daar aan hangen. Vervolgens hoeft hij het kleine kiertje wat dan is ontstaan alleen maar groter te maken door te duwen of te trekken aan de deur.

Charlie & O’Malley weten dat ze in het halletje moeten als ze vlees (nat voer) krijgen. We zetten ze namelijk altijd daar neer, omdat ze anders te ongeduldig zijn en je niet met goed fatsoen het eten in hun bakjes krijgt. Een tijdje terug was het etenstijd en hadden ze al een tijdje voor het kastje van het voer staan zenuwpezen. Toen Kevin naar het kastje liep, gingen ze allebei in het halletje staan, alsof ze wilden zeggen: “nat voer alstublieft!” Kevin deed de deur van het halletje dicht en toen hij het een paar tellen later weer open deed, liepen ze rechtstreeks naar hun bakjes om vervolgens beteuterd terug te lopen omdat daar niks in zat. Weer stapten ze het halletje in en gingen ze daar wachten. Toen hebben we toch maar vlees gegeven.

Charlie & O’Malley herkennen het geluid van onze auto’s. Als ze buiten zijn, komen ze dan gelijk naar huis rennen en als ze binnen zijn gaan ze bij de voordeur of het raam zitten. Vooral leuk om te zien als ze thuis zijn samen met mij en Kevin komt thuis. Hoe hard ze dan ook met bij aan het kroelen zijn, als ze één van de auto’s horen (zelfs aan het begin van de straat), spitsen ze hun oren en rennen ze daarna keihard naar de voordeur.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer Manon 2 maart 2015 op 08:21

  Leuk om wat over jouw katten te lezen, wat zijn ze prachtig!

 • Reageer Morgaine 2 maart 2015 op 08:24

  Heerlijk om te lezen, onze katten zijn gewoon de baas in huis en toch weten ze bij wie ze moeten zijn bij bepaalde dingen. Mijn Picasso komt alleen bij mij, maar als je single bent is dat ook niet zo moeilijk.

  Echter heb ik hem aangeleerd dat hij niet elke dag vleesvoer krijgt, altijd brokjes heeft staan en zo heb ik minder last van hem in de ochtend, in tegenstelling tot mijn vorige kat inderdaad, die kwam mij gewoon wakker maken namelijk als hij vond dat het tijd was voor zijn ontbijt, hahaha
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Deze maand in de afgelopen maand

 • Reageer Jess 2 maart 2015 op 08:28

  Wat bijzonder van die extra teentjes. Hier ook een hittebestendige kat die gerust op een loeihete verwarming gaat liggen. Hij ligt ook altijd graag op de magnetron als ik daar flessen in steriliseer. Doordat dan lang draait, wordt het ook erg warm. Gek beest!
  Jess heeft onlangs geplaatst..Sam’s food diary

 • Reageer Dina 2 maart 2015 op 08:48

  Dit is zoooo lieeeef! <3 Mooierds zijn het en ik vind dat ze leuke namen hebben (weer eens wat anders dan "droppie" of zo). 🙂
  Dina heeft onlangs geplaatst..Als je plotseling weer bij je ouders woont

 • Reageer Rosanne 2 maart 2015 op 08:49

  Haha heerlijk, die luiheid! Onze kat is net zo erg. En die ligt inderdaad ook op de verwarming, waar wij onze handen aan verbranden… Bizar! Wel een lieverdjes zeg!
  Rosanne heeft onlangs geplaatst..Les chats de Côte d’Azur

 • Reageer Jenn 2 maart 2015 op 09:40

  Wat leuk om te lezen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week #8

 • Reageer annouska 2 maart 2015 op 16:42

  Ahw zo lief om te lezen. Nu besef ik alleen maar meer dat ik ook weer een kat wil! 😀
  annouska heeft onlangs geplaatst..Lovely things

 • Reageer Nina Simplynspecial 2 maart 2015 op 16:46

  Super leuk van die feitjes 🙂 Ik ben dan wel meer een hondenmens, maar sommige katten kunnen ook zo leuk zijn! Wat apart van die ‘extra teen’! Nog nooit eerder gehoord/gezien 🙂
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Korte mededeling!

 • Reageer Saar 2 maart 2015 op 18:00

  Heel leuk om te lezen. Pepijn staat ook niet op, als ik nog slaap. Maak niet uit tot hoe laat ik blijf liggen.
  Saar heeft onlangs geplaatst..Things To Do 01-03-2015

 • Reageer Nesrin 3 maart 2015 op 21:22

  Grappig hoe katten zo een eigen persoonlijkheid hebben. Onze kat is ook eentje die duidelijk meer is dan alleen een kat zijn 😉
  Nesrin heeft onlangs geplaatst..Unboxing: Armani make-up

 • Reageer Sas 4 maart 2015 op 11:47

  Super lief om te lezen. katten zijn zo leuk<3
  Ik hou van beide poezels en deze zijn af &toe ook erg maf haha
  Sas heeft onlangs geplaatst..Afsluiting 2 #PlukhetGeluk project

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge