thee
Challenges + Tags

Time for Tea: De Thee Tag

Een tijdje geleden kwam ik de Thee Tag tegen bij crazygreatlife.wordpress.com. Deze tag vond ik erg leuk en daarom heb ik hem overgenomen. Met een kopje thee naast mijn laptop (die uiteraard weer koud was, eer dat ik hem opdronk), beantwoorde ik de vragen die horen bij deze tag. Lezen jullie mee?

Wat drink je liever, warme thee of ijsthee?

Warme thee. IJsthee drink ik echt maar heel zelden, want meestal vind ik het eigenlijk niet zo lekker. Maar op een hele warme zomerdag, op een terrasje of iets dergelijks, gaat een hele koude ijsthee er ook wel in. Maar liever warme thee dus.

Sterk of slap?

Eerder slap dan sterk. Als ik de thee daadwerkelijk zo lang laat trekken als er op de verpakking staat, vind ik het vaak net even te heftig. Dan heb ik snel de neiging om er een suikerklontje of zoetje in te gooien, terwijl ik dat liever niet doe. Dus dan maar wat slappere thee. Al moet ik zeggen dat het waarschijnlijk ook een kwestie is van wennen, want sommige smaakjes ben ik in de loop der jaren sterker gaan drinken.

Losse thee of theezakjes

Tot nu toe theezakjes. Ik heb geen thee-ei of iets dergelijks om losse thee in te doen en daardoor kies ik snel voor het gemak van de losse theezakjes. Maar ik heb een tijdje terug een pakketje theekruiden gekocht bij de Action. Enkele zaadjes zijn al gezaaid, dus zal ik er ‘straks’ toch aan moeten geloven en even opzoek gaan naar iets van een thee-ei.

Koop je thee ergens of heb je een voorraad thuis?

Ik heb een voorraadje theezakjes thuis. Diverse smaken in een thee-doos met zes vakjes. Ik drink niet super vaak thee, dus ik doe er best lang mee. En als de doos wat leeg begint te raken, dan koop ik gewoon een nieuw pakje theezakjes in de supermarkt.

thee

Smaakjesthee of gewone thee?

Smaakjesthee. Gewone thee lust ik ook wel, maar ik vind al die verschillende smaakjes véél lekkerder om te drinken.

Wat is je favoriete ijsthee?

Als ik ijsthee drink, is dat vooral op terrasjes of in restaurant en dergelijke. Volgens mij serveren ze daar voornamelijk Lipton ijsthee. Correct me if I’m wrong! Dus dan gaat mijn voorkeur maar uit naar deze. En standaard is het toch vaak perzik? Je merkt het al, heel veel verstand van ijsthee heb ik niet.

Wanneer drink je je thee?

Als ik visite heb of op visite ben. Als ik alleen thuis ben, dan vergeet ik gewoon thee te zetten. Ik zet de waterkoker aan en pas een uur later denk ik: “ow ja…”. Sowieso vergeet ik dan heel vaak om wat te drinken.

Heb je nog iets in je thee?

Tegenwoordig niet meer en eigenlijk sinds ik ben gaan samenwonen. Ik nam altijd twee suikerklontjes in mijn thee, maar ik ben cold turkey overgegaan naar helemaal niks meer in mijn thee. En dat bevalt me prima.

thee

Heb je altijd al thee gedronken?

Nee, maar ik kan me eigenlijk ook niet herinneren wanneer ik wel thee ben gaan drinken. Je hoort wel eens dat kinderen samen met moeder een theetje drinken, maar volgens mij dronk ik als kind nooit thee.

Welke thee zou jij aanbevelen?

Ik vind Minty Morocco en Caramelised Pear van Pickwick al een paar jaar heel erg lekker. Maar dan vooral in de winter. Als het warmer weer begint te worden, dan kies ik liever voor een fruitthee, zoals kersen of meloen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

16 Reacties

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 4 maart 2015 op 14:27

  Ik houd echt van thee dus vind dit een super leuke tag!! 🙂
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Nick en Simon en tuinkabouters

 • Reageer Marion 4 maart 2015 op 16:00

  Minty Morocco zag ik laatst, maar ik heb ‘m toch niet genomen. Volgende keer neem ik ‘m toch mee. In de zomer drink ik ook graag fruitige theetjes. Vooral tropical fruit of iets met aardbeitjes!
  Marion heeft onlangs geplaatst..Therapie: Vooruitgang

 • Reageer Sylvia 4 maart 2015 op 16:50

  Haha, die theedoos van mij komt ook maar niet leeg 😉 Ik drink tegenwoordig graag van die oplosthee van Zonnatura. Daar ben ik lang geleden ook mee begonnen toen ik thee wilde leren drinken 🙂
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Blog ABC #2

 • Reageer Wanda 4 maart 2015 op 20:05

  Leuk om te lezen! Ik hoef ook niet van die sterke thee hoor, mijn collega laat het echt altijd de volle 3 minuten intrekken maar dan vind ik het veel te sterk worden…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Favorieten van februari 2015!

 • Reageer Dina 4 maart 2015 op 23:08

  Brrr ik krijg altijd zo’n zure mond van sterke thee, ik ben echt zo’n slappe thee fan. 🙂 Leuke tag!
  Dina heeft onlangs geplaatst..Dit heb ik altijd bij me

 • Reageer Vlijtig Liesje 5 maart 2015 op 07:25

  Ik drink altijd kersenthee van Pickwick. Elke avond drie grote mokken, en ’s ochtends bij het ontbijt.
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Hoe kies je het juiste bed? Otto

 • Reageer Tamarah 5 maart 2015 op 07:49

  Leuk om te lezen!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..#PlukHetGeluk – De Grootste Glimlach

 • Reageer Morgaine 5 maart 2015 op 08:40

  Ja, het blijft leuk om te lezen, ik las hem elders voor het eerst en zei daar ook al, dat ik deze tag zal overnemen ook al hoef ik dat niet, morgen misschien 😉
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Door het oog van de naald

 • Reageer Ann 5 maart 2015 op 11:59

  Dat heb ik ook zovaak dat ik de waterkoker vergeet, misschien toch beter een fluitketel nemen haha 😉 Leuke tag om te lezen!

 • Reageer Jenn 5 maart 2015 op 15:46

  caramelized pear, zo lekker! Leuk om te lezen.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Dingen die nu wel weet, maar die ik graag vijftien jaar eerder had geweten

 • Reageer Nina Simplynspecial 5 maart 2015 op 18:03

  Ik vind dit een hele leuk tag, ik denk dat ik ‘m ook eens ga invullen! Thee is altijd een goed idee zeg ik altijd haha.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Winactie Balea & more

 • Reageer Manon Dijkhuizen 7 maart 2015 op 12:26

  Minty Morroco is zo lekker!
  x

 • Reageer annouska 9 maart 2015 op 19:50

  Oeh wat een toffe tag. Ik ben ook meer van de zakjes. Ik kreeg gisteren toen we uit eten gingen cafeïne vrije thee in zakje, ik moet eigenlijk nog eens zoeken of ik die ergens kan bestellen. Zou zoveel fijner drinken zijn.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Sunday Talk: Your voice, Your Blog

  • Reageer Wendy 9 maart 2015 op 20:01

   Pickwick heeft toch ook diverse cafeïne vrije thee? Naar mijn weten zijn bijvoorbeeld de Fruit Fusion en Rooibos Harmony theezakjes cafeïne vrij.

 • Reageer Sas 10 maart 2015 op 10:30

  Super leuk om dit te lezen. Ik hou van thee<3
  Sas heeft onlangs geplaatst..Definitieve afsluiting #PlukhetGeluk – Geluk is voor mij..

 • Reageer Tamara 22 maart 2015 op 13:43

  Leuk!! Wat goed om geen suiker in je thee meer te drinken. En wat leuk, theekruiden plantjes.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge