groningen
Travel + Trips

Voordelig dagje uit met trein en boot (Groningen)

Als de folders worden bezorgd, maak ik altijd gelijk een selectie van folders die ik wil bewaren en folders die eigenlijk gelijk weg kunnen. Sommige folders gaan ongelezen/-bekeken gelijk naar de papiercontainer en andere blader ik even snel door om te kijken of er misschien niet iets interessants in staat. Meestal zijn de folders van de bouwmarkten zoiets wat direct naar de papiercontainer gaat, maar afgelopen week wierp ik toch even een blik in de folder van de Karwei en kwam daar een hele leuke actie tegen.

In de folder stond namelijk een ‘voordelig dagje uit met trein en boot’. Ik was meteen nieuwsgierig en bekeek wat deze actie in hield. Het ging om een dagretour voor de trein plus een rondvaart voor €20,- per persoon (kinderen €12,-). Je kon dan kiezen uit Rotterdam, Amsterdam, Maastricht, Den Bosch en Groningen als bestemming. Hoe ontzettend leuk. Niet lang geleden had Kevin het er toevallig over dat het hem wel weer een keer leuk leek om te gaan treinreizen, dus ik liet deze actie gelijk aan hem zien. Hij was ook enthousiast en een paar dagen later zijn we twee vouchers gaan halen.

groningen
Bron afbeelding: karwei.nl

Welke stad?

Maar naar welke stad gaan we dan? Rotterdam is voor ons vrij bekend en eigenlijk best dichtbij, dus heel veel voordeel zou deze keuze ons niet geven. Deze stad viel dan ook als eerste af. Maastricht en Amsterdam hadden we al een keer bezocht. Niet dat we dat niet nog een keer zouden willen doen, maar liever kozen we dan Den Bosch of Groningen. Daar waren we nog nooit geweest. Groningen was voor ons het verst weg en juist daarom besloten we voor deze stad te gaan.

Groningen, here we come!

Wanneer we gaan is nog niet helemaal zeker. De vouchers zijn geldig tot en met 23 april, dus we hebben nog wel even de tijd. Waarschijnlijk zal het op een zondag worden, want als ik goed geïnformeerd ben, heeft Groningen gewoon elke zondag koopzondag. Please correct me if I’m wrong! De treinreis zal ruim drie uur duren, maar dat maakt ons helemaal niet uit: we houden allebei wel van reizen met de trein. In ieder geval zullen we een rondvaart gaan doen, want dit zit bij de prijs inbegrepen. We zullen dan een rondje varen om het centrum van Groningen. Deze rondvaart zal een uur duren. Daar omheen willen wij de rest van de stad bekijken en eventueel wat winkelen. Ik wil sowieso een bezoekje gaan brengen aan Søstrene Grene. Ik hoor steeds zulke leuke verhalen over deze winkel en ik zie ook zulke leuke spulletjes voorbij komen bij andere bloggers: ik denk dat ik het digitale schaam-hoekje in moet als ik daar niet even ga kijken. Verder hebben we nog geen concrete plannen, dus alle tips zijn van harte welkom!

groningen
Bron afbeelding: rondvaartbedrijfkool.nl

Echte Hollander

En als echte Hollander heb ik ook even bekeken wat deze actie ons nou daadwerkelijk aan voordeel oplevert. De treinreis kost normaal, per persoon, bijna €52,- (heen- en terugreis). De prijs van de rondvaart is per persoon €12,-. Dat zorgt voor een totaal van €64,-. Wij hebben nu maar €20,- p.p. hoeven te betalen en dat is dus een voordeel van €44,-! Kijk, dat vind ik nou een hele leuke actie. Zeker aangezien ik al langer een keer naar Groningen wilde gaan.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

18 Reacties

 • Reageer Mirthe 9 maart 2015 op 08:07

  Tip: er zit een MAC store en een vanillia in Groningen 🙂

 • Reageer Dina 9 maart 2015 op 08:32

  Oeeeh wat leuk zeg! Ik was al blij toen ik laatst een dagretour treinkaartje vond voor maar € 15,00, maar met een boottochtje er bij is het nog leuker!
  Groningen heeft inderdaad iedere zondag koopzondag (maar volgens mij zijn niet alle – vooral de kleinere – winkels open). Søstrene Grene is inderdaad erg leuk! Het is een soort xenos, maar dan met nóg veel leukere spulletjes en de winkel is gewoon heel leuk ingericht. Ben benieuwd wanneer jullie gaan!
  Dina heeft onlangs geplaatst..Me time vs. Me time 2.0

  • Reageer Wendy 9 maart 2015 op 11:14

   We gaan nog even kijken of het heel misschien zaterdag gaat worden, maar meestal is Kevin dan erg druk. Zondag komt ons gewoon net even wat beter uit.

 • Reageer Marion 9 maart 2015 op 09:06

  Oh heel erg leuk. Ik wil nog een keer die kant op en ik ben dol op bootjevaren!
  Marion heeft onlangs geplaatst..Inspirational Quotes #5

 • Reageer Tamarah 9 maart 2015 op 09:18

  Oeh, leuke actie!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Talen leren met de Duolingo App

 • Reageer Jenn 9 maart 2015 op 09:51

  Leuke actie! Groningen is mooi 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #9

 • Reageer Morgaine 9 maart 2015 op 10:39

  Het is te lang geleden dat ik in de stad Groningen was, ben er wel meerdere malen geweest, met zomerdag, kermis en zo voort. Ik wist niet eens dat je daar ook een rondvaart kunt doen, hahaha Dus aan mij heb je niks, behalve misschien, bij de Martinitoren, zitten ook nog kleine winkeltjes omheen, en TOEN, lang, lang, echt heel lang geleden, zat daar een grootmoeders snoepwinkel, waar ik old english mints kon krijgen en daar dus ook een aantal jaren achter elkaar heb gehaald, maar dan moet je echt denken voor het jaar 1992 😉

  En ja, die vouchers, zolang je goed kiest van waar je woont en waar je heen gaat, kan echt een hoop voordeel opleveren, als ik het kan doen, doe ik ook dit soort dingen, maar ik heb zo ie zo 7 dagen per week 40% korting aan reizen en krijg eens in de zoveel tijd het blad spoor, met ook weer voordelen erin, alleen is het altijd gebaseerd op 2 personen, 2de persoon gratis en hey! IK BEN SINGLE, hahaha 😉 discriminatie eigenlijk, en nee, ik heb niemand dan die mee wil of zo… Mijn familie woont zo ie zo al buiten almere, dus een hoop gedoe.
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Het Vroege Vogelbos van Almere

 • Reageer Esther 9 maart 2015 op 11:01

  Wiew wat leuk! Ik ben nog nooit in Groningen geweest, lijkt mij ook een vet leuke stad. Gaan we ook een verslag lezen over deze dag? Lijkt me leuk 🙂 Alvast veel pleziet!
  Esther heeft onlangs geplaatst..Genieten: hardlopen in een hemdje in maart

  • Reageer Wendy 9 maart 2015 op 11:15

   Uiteraard ga ik jullie verslag doen van deze dag. Misschien probeer ik ook wel een kleine sfeervideo te maken. 😉

 • Reageer alexa 9 maart 2015 op 11:03

  is het erg als ik zeg dat ik nog nooit in groningen ben geweest? oke 1 keer om daar naar het treinstation te gaan maar dat is dan ook het enige.
  alexa heeft onlangs geplaatst..Rebel

  • Reageer Wendy 9 maart 2015 op 11:16

   Nee, niet erg. Zoals ik al schreef: ik ben er zelf ook nog nooit geweest. 😉

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 9 maart 2015 op 14:12

  Groningen is voor mij meer dan 5 uur met de trein, niet zo gemakkelijk dus! Ik ben er dus ook nog nooit geweest!
  Eilish (artisticstateofmind) heeft onlangs geplaatst..Media ♥ Mijn 5 laatst bekeken films #9

 • Reageer Wanda 9 maart 2015 op 18:23

  Leuk dat jullie kiezen voor een dagje Groningen! Groningen is echt een hele leuke gezellige stad, woon er zo’n 30 km vandaan dus kom er regelmatig om te winkelen en om uit eten te gaan. Sinds afgelopen december is het inderdaad elke zondag koopzondag, hoewel niet alle winkels open zijn. De Folkingestraat is trouwens net verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland dus daar moet je eigenlijk wel even heen! Net als het A-kwartier, bij de pakhuizen en woonboten, daarachter is trouwens de hoerenbuurt dus misschien ook leuk om daar even rond te gluren. Voor een lekkere lunch kan ik je het Stadskantoor, op de Grote Markt, aanraden, erg mooi pand en lekker eten!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Maandaggebabbel… # 8

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 9 maart 2015 op 21:56

  Dat zijn nog eens leuke dingen! Heel veel plezier alvast. Ik heb overigens geen tips voor je, ben nog nooit in Groningen geweest… Of nouja, ik heb er nog nooit wat van gezien.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..De reünie

 • Reageer Vlijtig Liesje 10 maart 2015 op 07:10

  Wat een leuk uitje zeg! Hier op het platteland krijgen we nauwelijks folders. Daar baal ik soms best van. En nu zeker!
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Primark en Action: te goedkoop om ethisch te zijn?

  • Reageer Wendy: 10 maart 2015 op 18:05

   De actie loopt nog tot 22 maart! Dus je kan de vouchers alsnog halen. Op de site van Karwei kan je er meer over lezen.

 • Reageer Simone 10 maart 2015 op 21:22

  Wat een leuke actie! Het is alleen voor mij een beetje ver. Veel plezier alvast 😀
  Simone heeft onlangs geplaatst..Bekeken op Netflix #3

 • Reageer Elsa 3 oktober 2015 op 20:17

  Super leuke actie, zelf net een Dal Voordeel abonnement gekocht voor 29 euro. Geloof dat deze nog wel even in de aanbieding is via http://www.goedkoop-treinkaartje.nl, maar dat weet ik niet zeker.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge