Travel + Trips

5 redenen om nog eens terug ga naar Groningen

Afgelopen weekend was het eindelijk zover: Kevin en ik gingen met de trein naar Groningen. We zouden in ieder geval een stadsrondvaart gaan doen en verder zouden we wel kijken wat er op ons pad zou komen. We hadden het weer mee, want de zon deed onwijs haar best om te laten zien dat ze er weer was. De treinreis verliep voorspoedig (geen lange vertragingen of storingen of iets dergelijks) en naast de toerist uithangen, heb ik ook nog een beetje geshopt. Ik wil zeker nog een keer terug naar Groningen. Het zal misschien een tijdje duren, maar terug kom ik zeker. Waarom? Daar heb ik zeker vijf goeie redenen voor!

1.

De stadsrondvaart met Rondvaartbedrijf Kool was super. Ik houd er sowieso wel van om te varen, maar als je dan ook nog eens leuke weetjes en informatie over de stad te horen krijgt, maakt dat het helemaal af. Ik doe het graag nog een keer over. En dan ga ik helemaal achterin zitten, zodat ik kan staan als het dak open is. Dan kan ik nog mooiere foto’s maken.

Groningen

2.

Ik heb eindelijk een bezoekje kunnen brengen aan Søstrene Grene, een winkeltje waar ik al menig blogger uit die omgeving over gehoord had. Ik was als blogger uitgenodigd voor de opening in 2012, maar kon er helaas niet bij zijn. Nu ik in Groningen was, moest ik er natuurlijk even binnen kijken. En ik vond het een geweldig winkeltje. Helaas snapt Kevin dat niet helemaal en dus heb ik netjes mijn portemonnee dicht gehouden. Maar ik moet daar zeker nog eens heen met iemand die wel snapt wat ik er zo geweldig aan vindt.

3.

De dag daarna had ik spierpijn in mijn benen, maar ik zou hem zo nog een keer beklimmen: de Martinitoren. We hadden eigenlijk niks gepland wat we naast die rondvaart zouden doen, maar toen we bij de Martinitoren stonden, besloten we dat we dat moesten doen. Je hoort mensen wel eens zeggen: “Je hebt Groningen pas echt bezocht, als je de Martinitoren beklommen hebt.” Ontzettend interessant om te zien van binnen, maar ook het uitzicht was prachtig. Daar wil ik wel vaker van genieten.

Groningen

4.

De terrasjes zagen er zo gezellig uit. Klein en knus, heerlijk in de zon. Door onze beperkte tijd in de stad hebben we het lekker op een terrasje zitten, overgeslagen. De volgende keer doe ik dat graag wel. Gewoon even zitten, genieten en mensjes kijken.

5.

Zo veel winkeltjes waar ik nog nooit van gehoord had, maar die er van buiten super leuk uit zagen. Maar ook hier: beperkte tijd, dus ik ben alleen een enkele grote winkelketen binnengelopen. Maar ik ben nieuwsgierig naar de binnenkant van die andere winkeltjes, dus nog een reden om nog eens terug te komen.

GroningenGroningenGroningen

Uiteraard zijn er vast nog veel meer redenen om Groningen nog een keer te bezoeken. Wij hebben het in ieder geval ontzettend naar ons zin gehad en hopen snel nog een keer zo’n uitstapje te kunnen maken.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

12 Reacties

 • Reageer Nina Simplynspecial 24 april 2015 op 09:07

  Klinkt top! Ik had het er laatst nog met mijn vriend over dat ik ook graag eens een rondvaart wil maken 🙂 Ik ben zelf nog nooit in Groningen geweest, maar door jouw artikel ben ik wel nieuwsgierig geworden! Wie weet in de toekomst hihi.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Monthly chitchat #6 trots, veel genieten & een mededeling

 • Reageer Manon 24 april 2015 op 09:15

  Ik ben echt nog nooit nara Groningen geweest
  Manon heeft onlangs geplaatst..Infinity Armband van MijnNaamKetting.nl

 • Reageer Morgaine 24 april 2015 op 09:49

  Helemaal super! En ik herken het ook zo, een dagje naar een stad gaan en dan terrasjes zien maar je wilt ook de rest zien, dat heb ik meestal met musea bezoeken, je gaat erin, ziet niets van de stad, en daarom wil ik nog een keer terug naar Zwolle bijv. hahaha ben daar in het museum geweest ooit een keer, maar de stad heb ik niet gezien dus 😉
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Lucky 7 Venice Part 1 – het concert

 • Reageer Jenn 24 april 2015 op 10:06

  Leuk, Groningen is mooi! Ik ben er al heel lang niet meer geweest, het is wel heel ver weg..
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Bucketlist-flashback: Skydiven!

 • Reageer annouska 24 april 2015 op 13:20

  Groningen is erg leuk, ik wil daar ook nog steeds een dagje naar toe.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Heave a great weekend #5

 • Reageer Wanda 24 april 2015 op 19:05

  Leuk om te horen dat Groningen jullie zo goed is bevallen! Bij een volgende bezoek moet je zeker ook eens door de leukste winkelstraat van Nederland van dit jaar, de Folkingestraat, gaan struinen. Allemaal boetiekjes met uiteenlopende spulletjes, heerlijk! Een stadswandeling langs de grachten of de begijnhoven mag dan ook zeker niet ontbreken!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Dit weekend ga ik echt…

 • Reageer Jolet 24 april 2015 op 19:20

  Heel erg leuk om te lezen, want ik woon er sinds het nieuwe schooljaar op kamers! Ik vind Groningen echt de leukste stad van Nederland!
  Jolet heeft onlangs geplaatst..Healthy breakfast: mugacke & spinazie-pannenkoekjes

 • Reageer Saar 25 april 2015 op 13:32

  Lang geleden ben ik eens in Groningen geweest maar moet er echt terug naar toe. Zo leuk!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Koningsdag Vier Je In Dordrecht!

 • Reageer Karin 25 april 2015 op 17:38

  Groningen is hartstikke gezellig en je kunt er prachtig winkelen!
  Wel grappig om te lezen dat jij daar de tourist een beetje uithangt terwijl Groningen voor ons al zo normaal is haha!

  Liefs Karin

 • Reageer Eline 27 april 2015 op 17:06

  Jammer dat het zo ver weg is want volgens mij is Groningen echt een superleuke stad!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Vier Koningsdag in stijl

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 1 mei 2015 op 19:51

  Heel erg leuk om over jullie weekendje te lezen!

 • Reageer Bouchra 3 mei 2015 op 13:49

  Ik ben er nooit eerder geweest, het lijkt me echt zo leuk!
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..Beauty & Brains – Leuke weetjes en feiten… #29

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge