blogspiratie
Challenges + Tags

Blogspiratie Tag!

Alweer een tijdje geleden werd ik door Cindy van Cindes Allround Beauty genomineerd voor de Blogspiratie tag. Maart was een rommelige maand wat betreft bloggen, maar nu neem ik de tag eindelijk officieel over. Eén van de regels omtrent deze tag is dat je een illustratie gebruikt die je inspireert. Nou zal je de bovenstaande afbeelding misschien niet direct als inspiratievol iets beschouwen, maar eigenlijk is dat het voor mij wel. Thuis, op de bank, met een kat spinnend op mijn schoot of naast mij. Eén van de plekken en momenten dat de meeste ideeën mij in mijn hoofd schieten. Op naar de rest van de tag!

Regels

– Link naar deze blogpost.

– Gebruik als illustratie een afbeelding die inspireert

– Beantwoord alle vragen op jouw manier

– Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze hebt genomineerd

Vragen

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s/bloggers block aan?

Dat is echt heel wisselend. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar dit jaar: januari en februari hadden ik ideeën in overvloed en deze maand ben ik mijn inspiratie echt een beetje kwijt. Dan is het altijd fijn dat je genomineerd wordt voor een tag zoals deze.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Als ik een idee voor een artikel heb, dan komen de woorden eigenlijk altijd wel makkelijk uit mijn vingers. Maar heel soms overkomt het ook mij dat ik even niet weet hoe ik iets precies op het digitale papier wil zetten en dat is dan best een beetje frustrerend.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Wanneer ik ben begonnen met een artikel tik ik het vaak in één keer uit. Geen dingen tussen door doen of dingen die me kunnen afleiden. Telefoon opzij, geluid uit. Facebookpagina en Twitter afgesloten. Hooguit een muziekje op de achtergrond, maar dan niet vanaf de tv, want dan is er weer beeld wat me kan afleiden.

blogspiratie

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Jeetje, ik heb niet echt een brainstorm-techniek geloof ik. De ideeën komen vanzelf bij me op of niet. Als ik bewust ideeën probeer te maken, dan lukt het vaak toch niet. Of het lukt op dat moment wel en dan sta ik er een dag later toch niet helemaal achter.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Niet voor inspiratie, maar wel om in the mood te blijven en lekker door te gaan met typen. Zo komt nu Crazy in Love van Beyonce voorbij in mijn playlist en ik merk dat ik er vanzelf sneller van ga typen. Gek eigenlijk wat muziek met je dan doen, hahaha.

Waar ontstaan de beste ideeën?

Gewoon thuis of overal en nergens. Ik heb niet een specifieke plek waar ik geïnspireerd word tot geniale ideeën.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Omdat wij samen in een eengezinswoning wonen, hebben we een aantal kamertjes ‘over’. Eén daarvan is officieel de logeerkamer (en zou in de toekomst een kinderkamer worden) en de andere zou ons kantoortje worden. Een werkkamertje waar ik kan bloggen en Kevin de administratie van zijn eigen bedrijfje kan bijhouden. Helaas is dat kamertje er nog niet en dus heb ik voor nu de logeerkamer omgebouwd tot mijn blogkamertje. Ik probeer het er zo clean mogelijk te houden. De muren en meubeltjes zijn wit en ik probeer het opgeruimd te houden. Daar werk ik het fijnst. Af en toe plak ik een inspirerende quote op de muur of wat leuke foto’s, maar verder niet te veel afleiding.

Heb jij ook een ware “blogbijbel” op je bureau voor als je het even niet meer weet?

Ik heb met kerst het Blogboek van Kelly Deriemaeker en daar ben ik heel blij mee. Helaas gun ik me veel te weinig tijd om er in te lezen en ben ik dus nog niet heel ver gekomen. Maar ik heb er zo eens door heen gebladerd en heb al heel veel interessante onderwerpen voorbij zien komen. En er staan ook een heleboel blogideeën in.

blogspiratie

Welke bloggers inspireren jou?

Niet zo lang geleden zou ik hier nog neerzetten dat er niet iemand in het bijzonder is die mij inspireert, maar toch heb ik inmiddels wel wat bloggers die dat wel doen. Zo vind ik Mascha van Beautygloss erg inspirerend. Ik ben helemaal geen beautyblogger en ik volg haar daar dan ook helemaal niet voor. Het leukste vind ik haar nieuwe YouTube-kanaal Vloggloss. Zo inspirerend om te zien hoe zij is uitgegroeid tot de blogger/YouTuber die ze nu is. Ik denk dat ik dat vooral interessant vind, omdat ze ook van mij leeftijd is. Dezelfde levensfase, net zoals ik nog steeds samen met haar jeugdliefde, twee katten.

Maar ook Saskia van iliveformydreams.com inspireert mij enorm. Ik volg haar nu al een lange tijd en heb haar blog zien groeien tot dat wat het nu is. Haar #plukhetgeluk project vond ik echt super gaaf en ook zo tof om te zien hoe veel mensen dit opgepakt hebben. Ik kan toch wel een beetje zeggen dat haar blog een voorbeeld is van wat ik graag zou willen bereiken met mijn blog.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Andere inspiratiebronnen? Euhm, Pinterest doet het af en toe ook wel goed als het gaat om inspiratie geven voor leuke artikelen voor mijn blog. Al is het maar voor een leuke tag of een blogchallenge.

Nomineren?

Ja, nu moet ik dus eigenlijk andere mensen gaan nomineren. Maar er gaat altijd zo veel tijd in zitten om te zoeken naar mensen die een bepaalde tag nog niet gedaan hebben en ik weet ook dat er mensen zijn die eigenlijk helemaal geen tags willen doen. Dus laat ik het lekker aan jullie! Vinden jullie de tag leuk? Neem hem dan zeker over en laat het me even weten, want ik ben natuurlijk wel heel erg nieuwsgierig naar jullie antwoorden.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Sas 5 april 2015 op 10:04

  Wat heb je deze tag erg leuk ingevuld. Vind het altijd leuk te lezen hoe andere bloggers dit doen.

  En wauw, ik ben een beetje stil van je lieve compliment<3
  Ik zie mezelf helemaal niet als 'grote' blogger die een voorbeeld is, maar dit vind ik echt super, super lief om te lezen!

  Ook super leuk dat we elkaar echt al zolang (hoeveel jaren zou het inmiddels alweer zijn?) met zoveel plezier volgen. Fijn Paasweekend!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Geluksmomentjes #2 – Vast contract, Casper, lieve (post)kaartjes, quality time & winacties

 • Reageer Simone 5 april 2015 op 15:41

  Wat heb je ‘m leuk ingevuld!
  Simone heeft onlangs geplaatst..8 dingen die ik in de lente wil doen

 • Reageer Nina Simplynspecial 5 april 2015 op 18:32

  Deze tag is leuk, heb ‘m ook onlangs ingevuld! Wat lief dat je Saskia noemt, haar plukhetgeluk project was inderdaad erg inspirerend. Jouw bloegboekje is trouwens super cute 😀
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Get your freak on – tag

 • Reageer Morgaine 6 april 2015 op 02:30

  Wie weet, als ik geen inspiratie heb, dan pak ik hem mee, hahaha

  Heel leuk geschreven in elk geval 😀

 • Reageer Patricia 6 april 2015 op 19:42

  Wat leuk dat je mijn tag hebt ingevuld. Met plezier gelezen. En ik voeg je natuurlijk aan het ‘zij vulden ‘m in’ lijstje.
  Patricia heeft onlangs geplaatst..Belle Gibson van The Whole Pantry leugenaar?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge