Overige

Goede sfeer, gezelligheid en gekke tradities

Als het voorjaar alweer even aan de gang is en de koning bijna jarig is, wordt er op de voetbalvelden van het dorp weer een grote feesttent opgebouwd. Het is een feest waar toch altijd wel een beetje naar toe wordt geleefd. De sfeer is er altijd goed, het is er gezellig en er ontstaan gekke tradities zoals het stiekeme wildplassen waar toch eigenlijk iedereen van op de hoogte is. Jong en oud is vertegenwoordigd in de tent. De drankjes staan er klaar en de frituurkar staat klaar voor de lekkere vette hap na afloop.

De feestweek, zoals het officieel heet, is eigenlijk geen feestweek meer, maar een verlengd weekend. Op donderdag beginnen we dit jaar met een “Ik hou van Hardinxveld” quizavond. Op deze avond, waaraan je in teamverband meedoet, zijn geldprijzen te winnen voor vereniging of zelf gekozen goed doel binnen de gemeente. Ik ben via via uitgenodigd om mee te doen met één van de team, maar ik kijk nog even of ik er ook echt bij ga zijn. Er moet namelijk ook gewoon nog gewerkt worden de dag daarna en ik moet vroeg beginnen,

Vrijdag is dan de eerste echte feestavond. DJ Tony Star (ook wel bekend als Sterretje van Oh Oh Cherso) zal dan komen draaien. De rest van de avond wordt verzorgd door HITM (Hardinxveld In The Mix), een groep samenwerkende, lokale DJ’s. Helaas draaien deze DJ’s niet altijd mijn smaak muziek. Vaker niet dan wel. Maar goed, als je maar leuke mensen om je heen hebt, dan kan het nog een gezellige avond worden.

Feestweek-2.jpg

Zaterdagavond is het tijd voor een feestavond met de radio Veronica DJ Tour en optredens van Xander de Buisonjé en Sharon Doorson. Dit zou wel eens één van de leukste avonden kunnen worden. De jaren ‘80 en ‘90 muziek vallen namelijk wel binnen mijn muzieksmaak.

Op zondag kunnen we even uitrusten (in de tent is dan voor de geïnteresseerde een kerkdienst) en maandag is het tijd om de verjaardag van Koning Willem Alexander te vieren. ‘s Middags is er voor de kinderen van alles te doen op het terrein, maar onze interesse gaat vooral naar het avond programma. Après-ski muziek is dan weer niet helemaal mijn ding, maar gelukkig weet ik dat Après ski hut on tour niet continu alleen maar van die typische Après-ski muziek draait.

En dan is de ‘feestweek’ alweer voorbij en moeten we een jaar wachten tot het weer zo ver is. Maar daar hoeven we nu nog niet aan te denken. Het zou dus kunnen zijn dat ik misschien een blog dagje over sla of veel minder reageer dan anders. Ook kunnen jullie in de dagen daarna één of twee artikelen verwachten over hoe mijn avonden waren, inclusief wellicht enkele partypics.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Sylvia 22 april 2015 op 10:08

  Heb er zin in!

 • Reageer Morgaine 22 april 2015 op 14:13

  Ik wens jullie heel veel plezier toe! 😀
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Costa Brava 8: Calella

 • Reageer Jenn 22 april 2015 op 16:11

  Leuk zo’n feestweek, dat hebben wij niet. Veel plezier!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Ask me anything!

 • Reageer Sanne 22 april 2015 op 20:14

  Ik ben via via op deze blog gekomen.
  Mooie blog en leuke geschreven.
  Veel plezier met je week.

 • Reageer Vlijtig Liesje 23 april 2015 op 07:13

  Wat leuk zeg! Mooi dat het hele dorp er naar toe leeft. Ik vind het fijn om te zien hoe Koningsdag saamhorigheid kan oproepen.
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Kinderkleding kopen: wie betaalt bepaalt?

 • Reageer Tamarah 23 april 2015 op 07:41

  Klinkt gezellig! In het dorp waar J. vandaan kwam hadden ze altijd een feestweek/weekend rond Pinksteren, dat was ook altijd erg gezellig.
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Trouwupdate: Nog 1 maand…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge