Overige

Op vakantie met kinderen

Op vakantie gaan is leuk. Of je nou volwassen bent of een kind. Maar je beleeft het als kind natuurlijk wel heel anders dan als een volwassenen. Niet alleen de vakantie zelf, maar ook de reis daar naartoe. Ik kan me die kilometers in de auto nog goed herinneren en ik moet zeggen dat ik het nooit vervelend heb gevonden. Mijn ouders wisten goed hoe ze het zo leuk mogelijk voor ons konden maken.

Op vakantie met de camper

Jarenlang zijn wij op vakantie gegaan met een camper die we van iemand konden lenen. Dat was voor ons als kinderen altijd een feestje op zich. Niemand van onze vriendjes ging ook met een camper op vakantie, dus het was super speciaal. We gingen altijd ‘s nachts rijden, zodat we de meeste drukte voor waren. De avond voor vertrek gingen wij altijd op een normaal tijdstip naar bed. Rond middernacht kwam onze vader (gewapend met camcorder) ons dan wakker maken. In onze pyjama’s gingen we dan naar beneden, naar buiten en de camper in. In de camper was het tweepersoonsbed al opgemaakt en daar sliepen wij verder. Vaak vielen we al snel weer in slaap en rond één uur stapten mijn ouders in en gingen we op reis. Ideaal, want eer dat mijn zusje en ik weer wakker werden, waren we vaak al in Frankrijk.

vakantie met kinderenvakantie met kinderen

Als we dan wakker werden, werd het bed weer omgetoverd tot een tafel met een bank er omheen. De ideale plek om spelletjes te doen of om lekker te tekenen. Iets wat in een gewone auto toch een beetje lastiger is bij het gebrek aan een tafel. En als mijn zusje in slaap viel, dan kroop ik maar al te graag tussen mijn ouders in. Voorin hadden we namelijk drie stoelen: één voor de bestuurder en twee voor eventuele bijrijders. Ik vond het reuze interessant om de routekaart te bekijken en mijn vader te ‘helpen’ met navigeren. Wat voelde ik me belangrijk als mijn vader mij vroeg om goed op te letten of ik een bepaalde plaatsnaam voorbij zag komen.

Maar goed, er valt natuurlijk te discussiëren over hoe veilig dit eigenlijk is, want ondanks het hebben van een goede autoverzekering met inzittendenverzekering, zie je je kinderen bij een ongeluk natuurlijk liever niet door de hele camper heen vliegen.

Op vakantie met de auto

Op een gegeven moment zijn wij op de camping in Frankrijk een stacaravan gaan huren. Een camper was dus niet meer nodig en we gingen met onze auto op reis. Een stuk minder bewegingsruimte voor ons, geen tafel om aan te kleuren en gewoon in de gordels. Ja, dat was wel even wennen.

Gelukkig zorgden mijn ouders altijd dat we wat te doen hadden. Zo kregen wij bijvoorbeeld een eigen kinderroutekaart met allerlei spelletjes die je onderweg kan doen. Wist je bijvoorbeeld dat elk departement in Frankrijk zijn eigen nummer heeft en dat een auto uit dat departement dat nummer in zijn kentekenplaat had? Wij hadden allebei een kaartje van Frankrijk met al die nummers er op en zodra we een auto hadden gezien met bijvoorbeeld nummer 08 (de Ardennen), mochten we die wegkrassen op het kaartje. Het werd een soort wedstrijdje wie er het meeste van Frankrijk kon wegkrassen.

Ook zorgde mijn moeder voor een aantal kleine cadeautjes voor onderweg. Om de zoveel uur mochten we dan een cadeautje open maken en dat was ook een leuke afleiding tijdens de lange reis.

vakantie met kinderen

En natuurlijk was het ook wel eens niet leuk om zo lang achterin een auto te moeten zitten. Zeker toen ik ouder werd en minder sliep onderweg, kon ik me soms best wel eens vervelen. En het hielp ook niet echt dat ik soms de achterbank niet alleen met mijn zusje moest delen, maar ook nog met een hele familie aan poppen (van mijn zusje). Maar goed, al met al was het altijd best te doen en heb ik de lange reis nooit als heel vervelend gezien.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Manon 3 april 2015 op 08:23

  Lijkt me best moeilijk om met kinderen op vakantie te gaan, overal op letten hihi
  Manon heeft onlangs geplaatst..Look; Paaslook met de voorjaarsproducten van Gosh 2015

 • Reageer Morgaine 3 april 2015 op 09:39

  In deze tijd is het discutabel of het veilig is of niet, in die tijd, als ik de foto’s zo zie, was het verkeer op de weg nog heel anders! Ik weet nog dat ik in mijn opa’s auto zat, gewoon voorin, wel met riemen enzo, maar in die kever konden we ook met zijn zessen zitten, als ik nu een kever zie gaan, vraag ik mij af hoe we dat in godesnaam ooit voor elkaar hebben gekregen, laat staan, dat je dat in deze tijd nog een keer zou doen, hahaha

  En zo weet ik ook nog, dat als de auto zo vol was met zijn allen, dat ik dan voorin op schoot zat gewoon, bij de bijrijder…. ik bedoel… 😉

  Het is best herkenbaar, maar onze autoritjes naar de vakantiebestemming bleven vaak in Nederland, geen idee hoe het zou zijn om helemaal naar Frankrijk te gaan, ja ooit een keer naar Parijs, maar toen was ik al ouder, met mijn eigen vriend onderweg, met zijn tweetjes in 1 auto, is toch ook weer anders. Nog zonder kids.

 • Reageer Nina Simplynspecial 3 april 2015 op 10:01

  Ik kan me eigenlijk niet zo heel veel meer herinneren van deze ‘vakantie-ritten’.. Is al zo lang geleden hihi. Maar wat noemt klinkt als een goed idee, af en toe een cadeautje doet vast wonderen hihi.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..20 facts about me

 • Reageer annouska 3 april 2015 op 11:07

  Wat leuk om over jou ervaringen te lezen. Ik heb nooit een camper gehad en toen mijn vader overleed had mijn moeder het geld niet om buiten NL op vakantie te gaan. Mijn moeder had al snel de eenoudergezinsvakantie ontdekt voor alleenstaande ouders met kinderen, onze oom en tante reden ons daar de eerste jaren heen tot mijn moeder zelf een auto kreeg. Dat was een ritje van een twee uurtjes dus we waren daar altijd zo en daar stonden stacaravans en toen ik wat ouder was sliep ik met vriendinnen samen in een huisje.

  Toen mijn moeder een nieuwe vriend kreeg reden we met de vouwwagen en een kleine auto waar we net met mijn drietjes op de achterbank paste vaak naar duitsland of belgië, wat een gedoe was dat op de achterbank. Niemand wilde achter mijn moeders vriend zitten omdat die nogal lange benen had, wat betekende dat je zelf amper zit ruimte had XD..
  annouska heeft onlangs geplaatst..Hotspot: Londen

 • Reageer Eline 4 april 2015 op 12:29

  Wat leuk om te lezen!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Friday Favorites

 • Reageer Jenn 4 april 2015 op 13:54

  Leuk om te lezen! Vroeger kon er denk ik idd veel meer dan tegenwoordig, het verkeer is heel anders nu.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Kletsblogje #1

 • Reageer Saar 4 april 2015 op 17:12

  Leuk die oude foto’s!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Wat Gebeurde Er Allemaal In Maart 2015?

 • Reageer joyce 8 september 2015 op 13:52

  Hahahhaha dat was toch hartstikke gezellig met mijn poppen op de achterbank 😂😂😂😂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge