tijdschrift
Personal

Geen tijdschrift abonnement voor mij

Als kind las ik de Bobo, de Okki, de Taptoe en de Tjsakka. Thuis hadden we ook nog een abonnement op de Donald Duck. Later heb ik ook nog abonnementen gehad op de Hitkrant, de Break-Out en de Fancy. Is las alles van voor naar achteren en van achter naar voren. De Hitkrant werd regelmatig verknipt om mijn schoolagenda mee te versieren en weggooien vond ik in het begin heel zonde. En nu? Nu had ik geen tijdschrift abonnement meer.

En toch kriebelde het elke keer. Misschien toch weer doen? Ik genoot er vroeger altijd zo van. Gewoon even met een kopje thee (of iets anders) op de bank, ontspannen en lekker zo’n tijdschrift doorbladen. Als het mooi weer zou zijn, lekker buiten in de zon. Toen de Kruidvat met een leuke aanbieding kwam voor een proefabonnement, besloot ik het maar gewoon weer te doen.

tijdschrift

Het eerste exemplaar kwam binnen en ik plofte er gelijk mee op de bank. Ik las wat stukje, legde het weer weg en dat herhaalde zich nog een paar keer. Elke keer maar even, niet gelijk alles uitlezen. Tot ik ongeveer op de helft van het blad zat. Het volgende nummer kwam alweer binnen. “Oeps, snel die ander even uitlezen, want dan kan ik aan de volgende beginnen”, zei ik tegen mezelf. Euhm, tja… Daar is het dus eigenlijk bij gebleven.

Het proefabonnement van 10 weken is inmiddels voorbij en ik ben er geen steek mee verder gekomen. Schandalig eigenlijk. Eigenlijk was ik er stiekem ook al een beetje bang voor. Ik neem er de tijd niet voor en als ik even wil ontspannen, dan heb ik dus blijkbaar andere dingen die ik dan liever doe ter ontspanning. Maar goed, ik heb er wel van geleerd. Voor een zacht prijsje en geen automatisch stilzwijgend verlengen. Voor mij geen tijdschrift abonnementen meer. Als ik er echt één wil lezen, dan koop ik er maar één los in de winkel.

tijdschrift

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

18 Reacties

 • Reageer Joyce 15 mei 2015 op 08:32

  Haha dat heb ik nou dus ook! Ik ben begonnen aan een abonnement met veel korting en ik ben in de tweede nog niet eens begonnen terwijl ik het een mega leuk blad vind!
  Joyce heeft onlangs geplaatst..INTERIEUR |De kracht van het rolgordijn

 • Reageer Marion 15 mei 2015 op 08:50

  Heel herkenbaar. Ik heb precies hetzelfde. Daarom koop ik ze ook meestal los. Ik heb wel de mazzel dat mijn moeder een abonnement heeft op de Happinez.
  Marion heeft onlangs geplaatst..Winactie: Mini’s & Armcandy

 • Reageer Simone 15 mei 2015 op 09:35

  Ik denk ook al een tijd na over een abonnement op een tijdschrift. Ik heb alleen ook het probleem dat ik mezelf de tijd en de rust ervoor niet gun. En daarnaast kan ik niet kiezen tussen de flair en de via, haha!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Wat als ik eerder… [#2]

 • Reageer Morgaine 15 mei 2015 op 11:09

  Hier dito, wij hadden de Donald Duck, mijn oma had de Margriet, mijn moeder de Libelle mijn opa de Panorama en dan mijn oom de Revue en ga zo maar door, wij hadden vroeger onze eigen leesmap in de familie tot ik inderdaad lid werd van de Hitkrant en daar heb ik nog een complete jaargang van liggen van de eind jaren 80 die niet verknipt is, dat is nu heilig, hahahaha en ja de meeste posters zitten er ook nog in 😉 toen werd ik lid van de Yes, bestaat die nog? Kocht ik los de Popfoto en er was er nog eentje… volgens mij. Nou ja…

  Een paar jaar terug ben ik lid geworden in proef van Het Atelier heet het geloof ik, schilder en tekenblad, maar die heb ik inderdaad ook opgezegd na 2 jaar, herhaling kwam en ergens is het ook wel weer klaar, ook ik koop al jaren los als ik iets zie en dan nog, zo zonde, zoveel geld omdat je 1 artikel wilt lezen…
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Counting my blessings

 • Reageer Nienke 15 mei 2015 op 11:31

  Ik vind het ook heerlijk om een tijdschriftje door te bladeren! Lekker iets te snacken erbij, beetje tot rust komen. Ik ben ook niet zo van de abonnementen, ik koop er een los als ik er zin in heb.

 • Reageer Manon 15 mei 2015 op 11:51

  Ik las altijd de happinezz en toen dacht ik, ik neem een abbonement, maar toen ik het abbonement had las ik het opeens minder haha! dus voor mij geen abbonement meer.
  Manon heeft onlangs geplaatst..Kardashian Beauty Honey Stick Lipgloss

 • Reageer Amanda 15 mei 2015 op 14:56

  Ik heb een abonnement op de Cosmopolitan en de Viva en ik herken me wel in jouw leesgedrag. Al heb ik soms wel een periode dat ik alleen maar tijdschriften wil lezen. Ik heb nog een behoorlijke stapel liggen haha.
  Amanda heeft onlangs geplaatst..Mei in foto’s – deel één

 • Reageer Eline 15 mei 2015 op 15:59

  Ik ben juist dol op tijdschriften, maar wil kunnen afwisselen. Dus de ene maand de Linda, dan weer een keer de Viva etc.!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Jaime Moore Not just a girl

 • Reageer Nathalie 15 mei 2015 op 16:50

  Ik ben er ook niet geschikt voor. Er liggen hier nog stapels ongelezen tijdschriften, maar gelukkig ben ik inmiddels gestopt met lid worden, waardoor de stapels niet meer groeien.
  Daarbij vraag ik me af of ik niet te weinig leuk vind in de meeste tijdschriften. Ik vind vaak de helft van de artikelen maar interessant! Wel mag ik altijd van een vriendin haar gelezen tijdschriften lenen, dat is wel heel leuk!
  Nathalie heeft onlangs geplaatst..Uitstellen: Waarom we liever morgen doen wat vandaag ook kan.

 • Reageer Tamarah 15 mei 2015 op 19:26

  Herkenbaar! Ik koop tijdschriften eigenlijk altijd los of ik vraag soms om een proefabbo met verjaardagen ofzo. Ik vind het eigenlijk ook wel prima, dan zit ik ook nergens aan vast 🙂
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Wedding | Nog 1 week…

 • Reageer Sanne 15 mei 2015 op 22:05

  De meeste tijdschriften koop ik los. En dan ben ik ook zeker dat ik het ga lezen.
  Sanne heeft onlangs geplaatst..1# Wat wil je dit jaar nog bereiken?

 • Reageer Nina Simplynspecial 16 mei 2015 op 17:32

  Oh zo herkenbaar! Dit had ik geschreven kunnen hebben 🙂 Vroeger las ik tijdschriften vaak in één keer uit. Nu laat ik ze gewoon in het plasticje zitten en leg ik ze op de grote hoop. Oeps!
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Pretty P2! 010 Honey fluff

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 16 mei 2015 op 18:31

  Heel erg herkenbaar! En je helpt me er weer even aan herinneren om mijn abo op te zeggen. Zonde van m’n geld want komt er gewoon niet aan toe om te lezen. Dan koop ik inderdaad ook liever af en toe een los tijdschrift.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Bloggen, het creatieve proces

 • Reageer Tamarah 16 mei 2015 op 22:23

  Voor mij is dit gedeeltelijk herkenbaar. Als ik geen abonnement heb dan ga ik regelmatig naar de boekenhandel en koop ik er één, die ik vervolgens van A tot Z doorlees! Ik dacht als ik dit tijdschrift zo leuk vind en regelmatig koop dan kan ik beter een abonnement nemen want dat is voordeliger. Maar op één of andere manier belanden die toch wat sneller ongelezen in de krantenbak. Heel vreemd.
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Twenty Something…

 • Reageer Kim 17 mei 2015 op 08:02

  Slim om het echt goed te testen. Denk dat veel mensen het vergeten op te zeggen. Zelf wil ik het niet meer omdat ik dan met zoveel papier blijf zitten.
  Kim heeft onlangs geplaatst..Ik onthul mijn tip tegen rugpijn

 • Reageer Sas 17 mei 2015 op 21:00

  Voor een boek ga ik zitten, voor een tijdschrift niet. Heel raar is dat. Hier ook geen tijdschriften koper of iemand die een abbo erop neemt. Zou echt zonde zijn want doe er niks mee. Vroeger had ik een abbo op de Tina & De Donald Duck..
  Sas heeft onlangs geplaatst..Maakt geld gelukkig(er)?

 • Reageer annouska 18 mei 2015 op 22:02

  Oops, ja dat zijn dingen waar je gewoon tijd voor moet inplannen. In plaats van die tv aan, gewoon lekker lezen haha.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Food confessions

 • Reageer Flaviena 24 mei 2015 op 09:16

  Oh ik ben er ook helemaal voor om naar behoefte een blad aan te schaffen ipv er meteen maandenlang aan vast te zitten.. pff :’)
  Flaviena heeft onlangs geplaatst..What about Hippie Glamour?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge