Overige

Vertel eens cadeauboeken + Winactie! [GESLOTEN]

Mijn oma wordt alweer tachtig dit jaar. Een hele leeftijd en een kleurrijke geschiedenis. De tweede wereldoorlog, de wederopbouw, de watersnoodramp, vrouwenemancipatie enzovoorts. We weten de algemene feiten door de geschiedenislessen op school, maar hoe beleefde mijn oma dat zelf? Hoe was haar leven in deze turbulente tijd? Hoe zag haar dagelijks leven er uit, hoe heeft ze mijn opa ontmoet en hoe was het om voor de eerste keer oma te worden?

Oma, vertel eens

Al meerdere keren had ik met soortgelijke boeken in mijn handen gestaan. Wat zou het prachtig zijn om zo’n cadeauboek aan mijn oma te geven en deze dan weer ingevuld terug te krijgen. Vol met haar herinneringen, haar levensverhaal, haar wensen en dromen. Toen ik uiteindelijk het “Oma, vertel eens” boek van schrijfster Elma van Vliet, binnen had, ben ik meteen naar mijn oma gereden om het haar te geven. Bladerend door het boek, de vragen lezend, kwamen er al een heleboel verhalen naar buiten. Herinneringen over de oorlog werden omgehaald. Over hoe mijn opa brood stal van de bakker en hoe mijn oma chocola kreeg van de Duitse soldaten. Zulke tijden kennen wij helemaal niet en dus vind ik het ontzettend interessant om te horen. Ik kan nu al niet wachten tot ik het boek terug mag krijgen, want ik ben heel nieuwsgierig naar hoe haar leven verder was.

vertel eens

Mam, vertel eens

Het boek “Mam, vertel eens” gaat binnenkort naar mijn moeder. Ondanks dat ze zegt dat ze echt niet meer zoveel weet van vroeger, hoop ik toch dat door de leuke vragen in dit boek de herinneringen weer boven komen drijven. Lijkt me ook ontzettend mooi om zo’n uniek en persoonlijk boek, ingevuld door mijn moeder, te hebben. Voor nu en voor later.

Winnen!

Van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum mag ik maar liefst twee van mijn bezoekers blij maken met ook zo’n prachtig cadeau boek ter waarde van €19,99!

Wat moet je doen om kans te maken?

♥ Laat in een reactie duidelijk weten of je mee doet met de winactie en welk boek (“Mam, vertel eens” of “Oma, vertel eens”) je zou willen winnen. Vergeet niet in het daarvoor bestemde vakje een geldig e-mailadres achterlaat, zodat ik je een mailtje kan sturen als je gewonnen hebt.

♥ Wil je extra kans maken? Ik zou het erg leuk vinden als je de Facebookpagina van ItsWendy.nl leuk vind. Dit is dus niet verplicht.

De winactie loopt tot zondag 10 mei 12:00 uur. Daarna zal ik de reacties sluiten en diezelfde middag of avond zullen de twee winnaars van mij een mailtje ontvangen.

 

gesponsord-item.png

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk