Cats

Biologisch kattenvoer voor mini tijgers

Steeds meer mensen kijken kritisch naar hun eten en waar het vandaan komt. Is het wel fair trade? Is het wel biologisch? Maar waarom alleen kijken naar ons eigen eten? Waarom zouden wij die ‘plofkip’ niet willen eten en geven we het vervolgens wel aan onze honden of katten? Waarom wij wel biologisch eten en geen biologisch kattenvoer?

“Mam. Mama! Wat zit er in die doos?! Het ruikt zo lekker!! Wacht, ik help wel mee met uitpakken!” Als Charlie kon praten, dan had hij dat gegarandeerd geroepen. Hij wist niet hoe snel hij zijn nagels en tanden in de kartonnen doos moest zetten en de boel kapot moest trekken. Zijn broer O’Malley kon zich gelukkig wat beter beheersen: met grote nieuwsgierigheid wachtte hij rustig af wat er uit de doos tevoorschijn zou komen.

biologisch kattenvoer

En wat er uit die doos kwam was best een hoop. Ik zal het even opsommen:

 • drie zakken met brokjes in de smaken kip, vis en een graanvrije kip/vis combinatie;
 • vier blikken met nat voer in de varianten kip paté en kip/kalkoen brokjes in saus;
 • zes kuipjes met nat voer met de smaken rund (paté & brokjes in saus), kip/kalkoen (paté & brokjes in saus), vis (brokjes) en zalm (paté);
 • drie kauwstokjes in de smaak vis.

biologisch kattenvoer

Yarrah is de naam van dit biologische merk voor kattenvoer. Maar wat houdt dat dan precies in?

Beter voor de dieren in het voer

Yarrah gebruikt alleen vlees van dieren die een beter leven hebben gehad. Bijvoorbeeld de kip in het kattenvoer: deze heeft binnen en buiten mogen scharrelen, heeft zelf alleen maar bio eten te eten gekregen en groeide op een normale manier. Geen ‘plofkip’ dus!

Niet getest op dieren

Het klinkt in eerste instantie een beetje gek: “Niet getest op dieren.” Hoe weten ze dan of dieren het wel lekker vinden en of het wel goed is voor het beestje? Maar wat ze hiermee bedoelen is dat ze geen kennels hebben waar dieren in zitten ‘opgesloten’ en daar alleen maar zitten voor het proberen van hun producten. Om ze daarna open te snijden om te zien wat het voer met de ingewanden doet. Nieuwe producten worden getest door gewone huisdieren bij hun eigen gezinnen. Vinden deze dieren het lekker en zijn de ingrediënten goed voor het dier, dan lanceren ze een nieuw product.

Beter voor je kat

In het dierenvoer van Yarrah zitten geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en is gewoon van nature al lekker. Het conserveren van het droogvoer wordt gedaan met extract van vitamine E en rozemarijn en niet met kunstmatige conserveringsmiddelen. Ook zijn de dieren die in het voer verwerkt zijn, niet preventief behandeld met antibiotica, dus krijgt je huisdier ook daar niks van binnen.

Is er ook een minpunt?

Ja, dat is er zeker. Althans, niet voor iedereen zal dit punt even zwaar wegen, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit wel als drempel kunnen ervaren: de prijs. Net als dat ons eten duurder is als het biologisch is, geldt dat ook voor Yarrah. En daarbij zit er in het droogvoer 28% kip ten opzichten van 4% vlees bij sommige goedkopere merken.

biologisch kattenvoer

En wat vinden de katten?

Ik denk dat het hun eerlijk gezegd een worst kan wezen of het voer nou wel of niet biologisch is. Lekker vinden ze het in ieder geval zeker: het gebeurt niet vaak dat ik een zak kattenbrokjes bij Charlie uit zijn bek moet trekken en dat mijn handen vervolgens onder de krassen zitten van het hevige verzet vanaf zijn kant.

Wisten jullie trouwens ook dat de bewoners van het eerste Nederlandse kattencafé (kattencafé Kopjes) ook Yarrah kattenvoer te eten krijgen?

Yarrah heeft naast kattenvoer ook hondenvoer. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het misschien zelf ook gaan aanschaffen voor je lieve huistijger of trouwe viervoeter? Kijk dan even naar deze webshop.

 

gesponsord-item.png

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Nikki 10 juni 2015 op 10:28

  Wat een knappe heren! Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit voer, misschien maar eens proberen.
  Nikki heeft onlangs geplaatst..De konijnenmeisjes op avontuur

 • Reageer Manon 10 juni 2015 op 10:29

  Onze katten zijn op het gebied van voer wel kritisch haha, ik weet niet of ze dit zullen eten. Ik vind biologisch eten en producten of alles wat biologisch is wel erg duur!
  Manon heeft onlangs geplaatst..YEH Tea – Jasmine Pearls Green Tea

 • Reageer Morgaine 10 juni 2015 op 14:03

  Picasso is zeker wel kritisch, als er overduidelijk teveel troep in een blik zit op zak, moet ie het niet, hahahaha Op dit moment is zijn smaak Felix, maar kan ook zo weer veranderen.

  Vroeger haalden mijn ouders altijd verse hart en dan gekookte andijvie vers erdoor heen.. vonden ze heerlijk, maar die geur ervan! Als ik ooit wat rijker ben, en zelf bio kan eten, dan zal de kat ook geupgrade worden, want ik voer mij kat het liefste wat ik zelf ook kan eten 😉 In de zin van vers en goed!

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Your favorite tag

 • Reageer Nina Simplynspecial 10 juni 2015 op 18:22

  Super! Ik wist niet dat zoiets bestond. Zelf eet ik eigenlijk nooit biologisch, maar ik vind het wel goed dat je nu wel die keuze hebt. Ook voor je viervoeter 🙂 Het kattencafé lijkt me echt kei leuk haha.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Festival essentials – checklist

 • Reageer Sas 11 juni 2015 op 12:24

  Hm weet niet of mijn katten dit zouden eten. Eentje is nogal kieskeurig 😉
  Sas heeft onlangs geplaatst..Tips & Trucs: Wat te doen als je een slechte dag hebt

 • Reageer Stephanie 14 juni 2015 op 22:00

  Ik heb een kat dat alle brokjes eet, dus dit vindt ze vast erg lekker. Ik geloof alleen niet dat ik het er voor over heb om er aan uit te geven als ze ‘goedkoop’ voedsel ook prima vindt..
  Het katten cafe lijkt me trouwens echt heel erg leuk, haha!
  Stephanie heeft onlangs geplaatst..Weekend project: Slinger

 • Reageer Jeffrey 16 juni 2015 op 05:52

  Ik don niet van dieren te verhogen, maar ik zal proberen in de toekomst

 • Reageer Silvy 17 juni 2015 op 18:05

  Ik heb zelf geen kat (wel een hondje), maar goed dat je ook voor biologisch voer kan kiezen! Fijn idee trouwens, dat dit niet op dieren is ‘getest’.
  Silvy heeft onlangs geplaatst..Splatoon: De kleurrijkste shooter

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge