Personal

De (drukke) week van mijn verjaardag

Afgelopen week was ik jarig. Op 16 juni om precies te zijn. Ik ben alweer 28 jaar geworden. En wat was die week ontzettend druk. Jullie hebben het vast wel een beetje gemerkt aan het feit dat ik helemaal niet geblogd heb en ook helemaal geen reacties bij jullie heb achter gelaten. Maar goed, die week is nu voorbij en hopelijk komt er weer een klein beetje rust. Ik wil weer stukjes schrijven en blogs lezen en daar begin ik vandaag mee door jullie te vertellen hoe mijn afgelopen week er uit zag. Waarom was het druk en heb ik mijn verjaardag überhaupt nog gevierd?

Kevin in de kost

Zoals ik in een eerder artikel al had geschreven, zit Kevin voor zijn werk in de kost. Dat betekent dat hij ‘s avonds na het werken niet naar huis komt, maar in een hotel blijft slapen. De ene week meer dagen dan de andere week. Afgelopen week zou hij alleen woensdagavond thuis slapen, omdat hij die avond de infoavond en een vergadering van de Speel-In had. Daarna zou hij vrijdag halverwege de middag pas weer thuis komen. Ik was dus eigenlijk heel de week ‘s avonds alleen thuis. Ook met op mijn verjaardag.

Verjaardag plannen

Al weken van te voren had ik Kevin gevraagd wanneer het hem het beste uit kwam om mijn verjaardag te vieren. Hij is natuurlijk in het weekend veel bezig voor zijn eigen bedrijfje en het is wel zo fijn, handig en leuk als hij er gewoon bij is als mijn familie op visite komt voor mijn verjaardag. Uiteindelijk kwam het er op neer dat er last minute een keuze gemaakt moest worden en dat we het dan maar op vrijdagavond zouden vieren. De andere optie was ergens in juli pas een keer, maar dat vond ik weer veel te ver weg, plus dat we dan ook in de knoop kwamen met andere verjaardagen die rond die tijd gevierd zouden worden.

verjaardag

Heel veel werken. Of toch niet?

Normaal werk ik per week drie dagen. Soms vier dagen. Maar deze week moest ik vijf dagen werken. Vijf hele dagen. Dat was best pittig, omdat ik  tussen door ook nog van alles wilde voorbereiden voor mijn verjaardag en ik dus alleen thuis was. Ik wilde het huis schoonmaken, opruimen en hapjes voorbereiden. De verjaardagsboodschappen moesten nog gedaan worden en ook moest ik nog een cadeautje kopen voor vaderdag. Gelukkig heb ik hele lieve collega’s die wel diensten wilden ruilen en kon ik woensdag om 3 uur weg en vrijdag om 1 uur. Uiteindelijk kon ik ook op donderdag al rond 9 uur ‘s ochtend naar huis, omdat er zoveel kindjes werden afgemeld. Wat een geluk!

Verrassing!

Op mijn verjaardag zelf, had ik niet verwacht me heel erg jarig te voelen. Ik zou wel gaan trakteren op mijn werk, maar alles bij elkaar zou dat een half uurtje van de dag zijn. Was ik even stom verbaasd toen er een bestelbusje voor de deur van mijn werk stopte en daar een man met een bos bloemen uit stapte. En ja, ze waren dus echt voor mij. Geen afzender, maar wel een briefje er bij:

Hieperdepiep hoera! Wendy is jarig!
=) Nog vele jaren en ik hoop dat je
je nu jarig voelt!

Al mijn collega’s dachten dat de bloemen van Kevin vandaag kwamen, maar dat geloofde ik niet. Ik gokte dat mijn vriendin Sylvia degene achter deze verrassing was. In mijn pauze appte ik haar en inderdaad: ik had gelijk! Het bosje bloemen kwam bij haar vandaan.

Toen ik ‘s avonds rond half zes thuis kwam, lag er nog een verrassing op mij te wachten bij de buren. Een grote, maar hele lichte doos. Ik wist gelijk wat er in moest zitten en dacht dat ook deze bij Sylvia vandaan kwam. Maar niets bleek minder waar, want nadat de heliumballon uit de doos opsteeg, vond ik een een kaartje met daarin de felicitatie van mijn vader en moeder. Vandaag dat mijn moeder mij gevraagd had of ik die dinsdag thuis was.

verjaardag

Mijn verjaardag

Uiteindelijk was het vrijdagavond en zou de visite komen. Het was niet heel erg druk, maar druk genoeg. Het was gezellig en ik ben weer lekker verwend met cadeautjes.

Van mijn ouders en mijn zusje kreeg ik de blu-ray Big Hero 6, een bewaardoos voor mijn Scent Chips waxmelts, een ketting, een bosje rozen, een nieuwe eierkoker, een H&M cadeaukaart, een drink beker en een lunchdoos. Van Sylvia kreeg ik een kaartje met daarin de tekst dat we samen een dagje met de bus naar Parijs gaan. We moeten alleen nog samen een datum plannen. De tweede H&M cadeaukaart kreeg ik van mijn werk. Van mijn oom, tante, neefje en nichtje kreeg ik een mooie plant voor in de tuin (helaas regent het pijpenstelen op dit moment, dus heb ik geen foto) en van Kevins vader en mijn oma kreeg ik geld om zelf wat te kopen.

verjaardag

En mijn weekend…

Mijn weekend zat vervolgens ook helemaal vol. Zaterdagochtend had ik om half 9 een afspraak bij de kapper. Waarom zo vroeg? Omdat ik weet dat het altijd een lange zit is als ik het wil laten verven en ik ook nog wat aan de rest van mijn dag wil hebben. Tegen 11 uur kwam ik de kapsalon weer uitlopen en stapte ik midden in de Hardinxveldse braderie. Ik belde Kevin om te vragen waar hij zich op dat moment bevond: hij was nog in één van de kroegen nadat hij daar audio had geplaatst in verband met diezelfde braderie. Ik ging naar hem toe, we dronken samen en chocomel en daarna was het tijd voor de boodschappen. Daarna lunchten we met een lekker visje bij de visboer om vervolgens naar Papendrecht te gaan voor Vaderdag cadeautjes. ‘s Avonds moest Kevin een klassenfeestje voorzien van muziek en kwam hij pas weer laat thuis. Ik viel vroeg in slaap, moe van de lange dag.

Zondagochtend ging ik verder met puinruimen na de verjaardag en om half 2 waren we bij Kevins vader. Rond drie uur gingen we daar weer weg om langs mijn vader te gaan. Daar aten we een patatje mee en tegen zeven uur gingen we weer richting huis. We keken samen naar Big Hero 6 en daarna ben ik om kwart over 10 alweer naar bed gegaan.

divider

En dat was de week van mijn verjaardag. Goed gevuld, leuk, maar ook wel een beetje vermoeiend. Deze week word gelukkig weer wat rustiger. Ik ben sowieso de dinsdag vrij en heb dan, behalve een bezoekje aan de bloedbank, geen andere plannen. Aankomend weekend is mijn vader jarig, dus ik moet nog wel even op pad voor een leuk verjaardagscadeau.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Saar 22 juni 2015 op 19:26

  En van wie kreeg je die leuke kat? 😉
  Nee grapje! Fijn dat je toch een leuke verjaardag hebt gehad en je hebt leuke cadeaus gehad.
  Saar heeft onlangs geplaatst..Op Dit Moment #8

  • Reageer Wendy 22 juni 2015 op 21:19

   Dat is mijn persoonlijke verjaardagscadeaus-bewaker. 😉

 • Reageer Tamara 22 juni 2015 op 21:33

  Klinkt als een hele fijne week met gezelligheid en onverwachtse verassingen. Heerlijk!
  Tamara heeft onlangs geplaatst..Pinkpop 2015

 • Reageer Wanda 22 juni 2015 op 22:45

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk dat je ondanks alle hectiek toch nog je verjaardag hebt weten te vieren en dat je familie en vrienden er voor hebben gezorgd dat je je toch jarig voelde!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Normandië, wat was je prachtig!

 • Reageer Jenn 23 juni 2015 op 15:20

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #24

 • Reageer Nina Simplynspecial 23 juni 2015 op 20:02

  Fijn dat je je toch nog een beetje jarig hebt gevoeld 🙂 Super leuk om zo van die onverwachte cadeaus te krijgen!! H&M cadeaukaarten zijn ideaal hihi.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Personal photo diary #25 Sushi, MAC Faux & Defqon1

 • Reageer Esmeralda 23 juni 2015 op 21:33

  Nog gefeliciteerd! Klinkt als een leuke dag die je hebt gehad!

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 23 juni 2015 op 22:22

  Dat was zeker een vol weekje, maar wel gezellig! Gefeliciteerd nog met je verjaardag!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Lezen | Droomwereld, De leugenaar en Het negende oordeel

 • Reageer Morgaine 24 juni 2015 op 00:11

  Alsnog van harte gefeliciteerd en dat was inderdaad dan even een hele drukke week, je hebt het gehaald 😉 Nu op naar een iets minder drukke week, en veel plezier met shoppen voor je vaders verjaardag 😀

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..In Perfect Harmony

 • Reageer Sas 4 juli 2015 op 19:36

  Wauw, wat een fijne verjaardagsweek! Lekker druk maar wel super leuk zo te zien en te lezen!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Mijn nieuwe lange rok

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge