Creative

DIY Japans Snoep | MostCutest.nl

Popin’ Cooking. De één weet gelijk waar ik het over heb en de ander denk bij zichzelf: “wat ga je koken?!” Kort gezegd gaat het over DIY Japans snoep. Ja, je leest het goed: snoep uit Japan wat je zelf moet maken. YouTube staat vol met filmpjes van deze leuke kits en na al een paar jaar denken: “Ik wil dat ook een keer doen!”, heb ik nu dan toch eindelijk eens een bestelling geplaatst bij MostCutest.nl

Wat is Popin’ Cooking nou precies?

Popin’ Cooking is een serie van DIY snoep kits uit Japan. De pakketjes bestaan uit diverse molds en/of vormpjes en zakjes met poeder. Het enige wat je zelf nog moet doen is water toevoegen, mixen en in sommige gevallen het even in de magnetron zetten. En het is niet zomaar een simpel snoepje, want je hebt bijvoorbeeld sets waarmee je snoep maakt wat precies lijkt op sushi, pizza of een hamburgermenu met frietjes.

Waar haal je dat dan vandaan?

Je kan het waarschijnlijk op heel veel manieren in huis halen, maar degene die ik het meeste tegenkwam bij andere Nederlands bloggers/vloggers/etc. was de webshop MostCutest.nl. Gewoon een webshop in ons eigen kikkerlandje. Geen wekenlang moeten wachten op iets wat je rechtstreeks uit Japan laat overkomen en geen gedoe met creditcards of iets dergelijks. MostCutest.nl verkoopt trouwens niet alleen dit Japanse snoep, maar ook schoolspullen, knuffels, accessoires, decotape, stickers en ga zo maar door. Alles super cute of “Kawaii!” zoals ze dat in Japan zeggen.

Popin' Cooking

Laat maar eens zien dan!

Ik bestelde drie DIY snoep kits en stopte ook gelijk een setje stickynotes in mijn digitale winkelwagentje. De kits die ik koos waren de sushi en de pizza set en de Oekaki Gummyland set. Eigenlijk had ik in plaats van die laatste de hamburger fastfood set willen hebben, maar deze was op het moment dat ik bestelde helaas uitverkocht. De stickynotes die ik bestelde waren de Lovely Days (pink) variant. Lief roze met schattige katjes er op.

Mijn bestelling zou dinsdag bezorgd worden, maar helaas was daar een fijne staking van de pakketbezorgers van PostNL en kwam het uiteindelijk pas donderdag aan. Aan de buitenkant een simpele kartonnen doos, maar in die doos werd ik overspoeld door schattigheid. Een leuke ansichtkaart, een sticker, een flyer en mijn bestelde producten zaten in een schattig tasje.

Popin' CookingPopin' Cooking

En wanneer ga je het maken?

Nou, eigenlijk moest ik me inhouden dat ik niet gelijk alles ging openmaken. Ik wilde eerst dit artikel online zetten en jullie vragen of jullie het leuk zouden vinden als ik het snoep-maak-proces film en hier online zet? Of dat ik er een foto verslag van maak? En ook weet ik dat mijn nichtje ook reuze nieuwsgierig is naar deze kits, dus ik wil er minstens één bewaren om samen met haar te maken.

Dus roept U maar: willen jullie hier meer van zien of was het nu al een te veel aan schattigheid?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Vlijtig Liesje 17 juli 2015 op 08:25

  Mijn zonen zijn gek op alles wat met Japan te maken heeft en zullen dit snoep denk erg leuk vinden. Ik ga ze eens tippen!
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Online (kinder)schoenen kopen: durf jij dat?

 • Reageer Nina Simplynspecial 17 juli 2015 op 09:13

  Ik wil het wel zien hihi, of dit nu in video-vorm is of niet. ik ben benieuwd 😉
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Festival tag

 • Reageer Jenn 17 juli 2015 op 10:27

  Ik vind het leuk! Persoonljik heb ik niet echt iets met filmpjes, dus ik zou een fotoverslag leuker vinden, maar ik ben heel benieuwd.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Kilo’s Knallen: de afspraak bij de diëtist

 • Reageer Morgaine 17 juli 2015 op 11:43

  hahahaha ik wil het zien in een filmpje, ben wel heel erg benieuwd 😀

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Shopahlic? Almere is the place to Be

 • Reageer Saar 18 juli 2015 op 00:04

  Kom maar op!

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 19 juli 2015 op 19:44

  Ik ben nu toch wel heel erg benieuwd hoe het snoep eruit ziet. Kom maar op dus met een artikel of filmpje. 😉
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Quote | Bang voor wat komen gaat

 • Reageer Sas 21 juli 2015 op 15:47

  Ik ben erg benieuwd, ken dit concept nog niet

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge