Overige

“Een kijkje terug” | Juli

De tijd vliegt soms zo ontzettend snel voorbij en dat zonder dat je het echt beseft. Maar met bijvoorbeeld een app zoals Timehop, wordt je daar toch af en toe mee geconfronteerd. Ook op Facebook heb je tegenwoordig de mogelijkheid om terug te kijken naar bijvoorbeeld precies een jaar geleden. Regelmatig denk ik dan bij mezelf: “Is dat echt al een jaar (of meerdere jaren) geleden?!” Het leek me leuk om hier op mijn blog ook eens terug te kijken. Naar één jaar geleden. Of misschien zelfs naar twee of drie jaar geleden.

Juli 2011

We wonen nog maar net in ons huisje. Na een paar maanden hard klussen aan de binnenkant, zijn we ingetrokken en is Kevin keihard bezig aan de tuin. Samen met een vriend is hij druk bezig met het plaatsen van een schutting.

Ook was er in juli van dat jaar goed nieuws voor mij: mijn contract werd, ondanks dat steeds slechter ging in de kinderopvang, toch nog voor een jaar verlengd.

Juli 2012

Ik zat in een rollercoaster van emoties die maand. Het ging nog steeds niet goed in de kinderopvang en de crisis heeft nog harder toegeslagen. Hoe graag ze me ook wilden houden, het kon echt niet. Nog twee maanden en dan zou mijn contract aflopen. Ik vond het vreselijk, want ik had het zo ontzettend naar mijn zin met de kinderen en de collega’s. Ik was boos, verdrietig en teleurgesteld.

Maar diezelfde maand kreeg ik ook te maken met blijdschap en opluchting. Ik was zo ontzettend bang dat ik geen andere baan zou vinden, maar toch kreeg ik opeens dat telefoontje. Of ik diezelfde middag nog wilde komen voor een sollicitatiegesprek. Een paar dagen later was mijn contract getekend en kon ik met een gerust hart op vakantie.

Juli 2013

Is het echt waar alweer twee jaar geleden dat Instagram met de video functie kwam? Oké…? Verder was juli van twee jaar geleden een rustige maand. Ik ging met mijn zusje naar Slagharen en daar werden we nog even door de lokale televisie vastgelegd voor een paar ‘Seconds of Fame’.

Juli 2014

Ons gazonnetje werd gelegd en ik was even enorm de weg kwijt wat betreft mijn blog. Ik wist even niet meer zo goed wat ik er mee moest, wat ik moest schrijven en of ik er überhaupt wel mee door wilde gaan. Gelukkig deed ik dat toch en zijn we nu alweer een heel jaar verder.

En toen werden we in Nederland (en ook in de rest van de wereld) even flink wakker geschud door een vreselijk nieuwsbericht. Ik zat vol ongeloof voor de televisie. 193 landgenoten vonden de dood bij deze vreselijke gebeurtenis. Het neerstorten van de MH17 staat ons allen in het geheugen gegrift. Samen met Kevin ben ik wezen kijken bij één van de colonne van rouwwagens. Wat maakte dat een diepe indruk…

Juli 2015 – Het heden

We zijn de maand begonnen met een hittegolf, maar het record van de warmste dag ooit gemeten in Nederland, werd niet verbroken. Deze maand is de laatste maand van mijn huidige contract en voor degene die goed kunnen rekenen: ik zou hierna een vast contract moeten krijgen. Ik heb er nog niets over gehoord en wilde vorige week zelf aan de bel trekken. Helaas bleek mijn baas ‘s middags niet aanwezig te zijn en heb ik de kans nog niet gekregen. Deze week dus maar even officieel controleren of ze me willen houden (ook al weet ik dat eigenlijk al in verband met het aanvragen van mijn vakantie).

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Morgaine 8 juli 2015 op 09:19

  Heel erg leuk inderdaad om te zien waar je een jaar geleden mee bezig was, ik heb de herinnering ook aan staan op FB nu, en ik las net al, dat vandaag een jaar geleden Menno Buch is overleden, ook alweer een jaar geleden, verder speelde Brazilië vorig jaar zijn wedstrijd, hahahaha Het was WK tijd wat ik al dagenlang zit te bekijken bij mijzelf 😉

  Ik doe hetzelfde heel vaak met mijn foto bestanden, die heb ik in mappen op jaar en maand en zelfs datum staan, ooit dacht ik dat dit makkelijk zou zijn, nou niet altijd, behalve om de data op te pikken uit verschillende jaren om te ‘zien’ wat ik heb gedaan in foto’s die dag of in die tijd. 😉

  Ik hoop dat jij binnenkort ons zult vertellen dat je een vast contract hebt!
  Ik duim voor jou!
  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Raad de stad

 • Reageer Maaike 8 juli 2015 op 09:19

  Een hoop ups en downs lees ik! Gelukkig heb je het bloggen weer helemaal teruggevonden 🙂 En ik hoop dat ze je ook een vast contract aanbieden, als je nog niets hebt gehoord, kunnen ze je er niet zomaar uitgooien toch?
  Maaike heeft onlangs geplaatst..FASHION – Mijn statement necklaces

 • Reageer Manon 8 juli 2015 op 09:57

  Leuk om zo een aantal jaren terug te gaan en te kijken wat je op dat moment aan het doen was.
  Manon heeft onlangs geplaatst..E.L.F. Matte Jumbo Lippotlood – Coral

 • Reageer sunny mama 8 juli 2015 op 15:06

  Ik zal voor je duimen dat je een vast contract krijgt!
  Leuk om zo’n overzichtje te lezen van jouw julimaanden in de voorbije jaren.
  Die vliegtuigramp van vorig jaar lijkt naar mijn gevoel nou juist al weer veel langer geleden dan pas een jaartje. Men zegt dat iedereen in NL wel iemand kende die door deze ramp getroffen was. Ik kende ook iemand die daarbij is omgekomen en iedereen die ik erover sprak ook, trouwens.
  sunny mama heeft onlangs geplaatst..GEGRILDE WATERMELOEN – EEN AANRADER VOOR OP DE BBQ!

 • Reageer Elbrich 8 juli 2015 op 15:17

  Soms moet je gewoon eens even lekker terugkijken!
  Elbrich heeft onlangs geplaatst..Hoe ik mijn instagram foto’s bewerk

 • Reageer Saskia 8 juli 2015 op 17:50

  Wat een leuk idee om ons zo door de jaren heen mee te laten lezen!
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Review: Scholl Velvet Smooth Voetenserum

 • Reageer Saar 8 juli 2015 op 17:52

  Wat een leuke blog zo. Leuk om even te kijken te vergelijken!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Zelf Je Hoesje Ontwerpen

 • Reageer Jenn 9 juli 2015 op 14:42

  Leuk om zo terug te kunnen kijken 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Gedumpt en verlaten!

 • Reageer Monique | WritingMonique 9 juli 2015 op 16:02

  Dit is een leuke manier om even terug te blikken! Wat ontzettend fijn dat je zo snel een nieuwe baan hebt kunnen vinden! Fantastisch!
  Monique | WritingMonique heeft onlangs geplaatst..Mini Chocolade Bar

 • Reageer Sas 11 juli 2015 op 13:58

  Ik hoop ZOOOOO dat je een vast contract krijgt. Is je zo gegund<3
  Sas heeft onlangs geplaatst..Challenge: Een week offline leven

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge