Overige

Mijn geocaching essentials

Degene die me al wat langer volgen, weten dat ik naast het bloggen nog een andere kleine hobby heb: geocachen. Lekker in de buitenlucht opzoek naar ‘schatten’. Nog niet helemaal op de hoogte en denk je bij jezelf: “Wendy, waar heb je het over?”, neem dan even de moeite om een kort uitleg filmpje te bekijken of bekijk de stukjes die ik hier eerder over schreef. Vandaag wil ik jullie vertellen wat ik nou allemaal mee neem als ik ga geocachen.

Mijn mobiel

Zonder mijn mobiel kan ik niet geocachen, want mijn mobiel is mijn GPS-apparaat. Hiermee weet ik welke kant ik op moet lopen en hoe ver ik (ongeveer) verwijderd ben van de cache. Ik heb een app op mijn mobiel (c:geo) die gekoppeld staat aan mijn geocaching.com account. Via deze app kan ik zien welke caches er in de buurt liggen, kan ik ze vinden en kan ik ook aangeven dat ik ze al dan niet gevonden heb.

Meerdere pennen

Als ik de cache heb gevonden wil ik niet alleen mijn naam in het digitale logboek zetten, maar zet ik hem ook graag op de papieren versie die zich in de cache bevind. Een pen is daarbij natuurlijk heel erg handig. En omdat je nooit weet wanneer je pen het zou kunnen begeven, is het ook fijn om er meer dan één mee te nemen. Vaak neem ik er zelfs wel vier mee. Tja, je weet het nooit…

Een notieboekje

Om bepaalde caches te kunnen vinden, moet je puzzels oplossen of nummers en cijfers noteren. Aan de hand daarvan kan je dan bijvoorbeeld een coördinaat maken. Mooi niet dat ik dat allemaal uit mijn hoofd kan en kan onthouden, dus een notitieboekje is daarbij erg handig. Ik heb één van mijn notitieboekjes omgedoopt tot geocachingboekje en daarin schrijf ik ook eventuele andere notities op die betrekken hebben tot te gevonden caches. Bijvoorbeeld als het logboekje bijna vol is of als de cache beschadigd is. Dan kan ik het thuis aangekomen even doorgeven aan de maker/eigenaar van de cache en weet ik nog precies waar het was.

Drinken en iets te snacken

Soms duren de wandelingen langer dan verwacht. De trail kan misschien maar vijf kilometer lang zijn, maar als je meerdere caches hebt waarbij je een half uur staat te zoeken, dan tikt de tijd snel aan. Het is daarom wel lekker om iets te drinken en eventueel wat te snoepen bij je te hebben.

En wat neem ik sporadisch ook mee?

Er zijn ook altijd wat dingen die af en toe mee gaan. Gevonden travel bugs bijvoorbeeld of leuke goodies om te ruilen. Iets wat zeker bij de langere wandelingen mee gaat is een power bank. Niks vervelender dan halverwege het geocachen met een lege telefoon zitten.

Momenteel gebruik een zeer krachtige exemplaar van 9000 mAH. Oftewel: ik kan hier mijn telefoon wel drie keer volledig mee opladen. En dat doet hij ook nog eens heel snel en eventueel kan hij ook twee telefoons tegelijk opladen. Je kan je voorstellen dat continu bezig zijn met de GPS op je telefoon, best een grote impact op de accu van je mobiel heeft. Ik kan iets relaxter gaan geocachen met deze powerbank op zak. Hij is te koop bij TelecomTelecom.nl en vergeet dan ook zeker niet een bijvoorbeeld te kijken naar iPhone 6 beschermhoesjes of LG G4 hoesjes, want als je continu met je telefoon in je hand loopt, dan zit ik ongelukje ook in een klein hoekje.

 

gesponsord-item.png

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Kim 20 juli 2015 op 22:38

  Leuk gedaan zo, met het gekregen artikel. 🙂 Tof een eigen draai eraan gegeven. 🙂
  Kim heeft onlangs geplaatst..Bewegingsdrang en dat soort onzin

 • Reageer Marion 21 juli 2015 op 07:36

  Dat geocoachen moet ik nog steeds gaan ontdekken. Maar eens doen binnenkort. Dan is zo’n powerbank wel handig ja.
  Marion heeft onlangs geplaatst..Kwetsbaarheid

 • Reageer Jenn 21 juli 2015 op 12:47

  Leuk om te lezen, lijkt mij ook wel iets om een keer te doen. Maar ja, iets met maar 24 uur in een dag en maar 7 dagen in een week…
  Jenn heeft onlangs geplaatst..#Groeifactor 2: van jezelf houden en verbinding

 • Reageer Nikki -BolletjesKleed 22 juli 2015 op 10:40

  Gave Blog! 🙂 en mooie foto’s!!

  Gr, Nikki
  http://www.BolletjesKleed.nl

 • Reageer Vlijtig Liesje 23 juli 2015 op 11:16

  Ik heb pas een keer ‘gegeocoached’ maar ik vond het erg leuk. Handig artikel dit!
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Kinderfeestjes: alles wat je weten wilde!

 • Reageer Willemvk 27 juli 2015 op 21:00

  Ik heb er vaker van gehoord, maar tot nu toe voel ik mij nog niet geroepen om mij er aan te wagen.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Vakantie Loopjes

 • Reageer Dennis 10 september 2015 op 11:27

  Geocachen is zo leuk om te doen! Vrouwtje en ik deden het ook redelijk vaak maar de laatste tijd niet meer. Jammer eigenlijk. Maar leuke en handige tips voor de beginners.
  Dennis heeft onlangs geplaatst..Instagrumpy #3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge