Overige

Moestuin Mania

De welbekende supermarkt moestuintjes: je hoort er eigenlijk helemaal niks meer over. Een maand lang kon je wel 20 verschillende plantjes sparen om je eigen moestuin te creëren. En zoals het bij een supermarkt spaaractie gaat, ging het ook deze keer, want heel Nederland leek wel mee te doen. Iedereen wilde een moestuin en iedereen was druk in de weer met zaaien en verpotten. De bekende moestuintjes heb ik niet gehad, maar ook ik deed een poging met zakjes zaad uit een lokale bouwmarkt.

Ik had allerlei theekruiden, maar niks daarvan is een beetje fatsoenlijk zijn best gaan doen. Lag het aan mijn gebrek aan groene vingers of lag het aan de kwaliteit van de zaadjes? Ik heb werkelijk waar geen idee. Maar ik gaf niet op en besloot nog wat anders te proberen.

Tomaten en komkommers werden er uiteindelijk in het kweekkastje in de vensterbank gezet. Deze gingen als een speer! Ik moest al heel snel de boel gaan verpotten en ze groeiden echt super snel. Het was maar goed dat de moestuintjes op mijn werk totaal hun best niet deden en we nog steeds met een lege moestuin zaten, want ik had niet geweten wat ik met tien (!) tomatenplanten en drie komkommerplanten moest. Ikzelf heb uiteindelijk drie tomaten- en één komkommerplant voor mezelf gehouden en de rest in de moestuin van het kinderdagverblijf gezet.

En toen stonden ze buiten in de tuin. En ze werden nog steeds groter en groter. Er kwamen ook allemaal bloemetjes aan, dus het leek mij dat het niet lang meer ging duren voor ik ook tomaten en komkommers zou gaan zien. Maar voor mijn gevoel duurde dat dan weer heel lang. Tot opeens: een mini komkommer! Trots dat ik was. En nu, niet eens heel veel later, is die komkommer al een heel stuk groter en wordt hij vergezeld door nog een aantal andere komkommers. De tomaten houden zich nog een beetje schuil, al heb ik hier en daar wel al een klein groen bolletje tevoorschijn zien komen.

moestuinmoestuinmoestuinmoestuin

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Paulien 19 juli 2015 op 08:46

  Oh, wat leuk! Ik heb zelf niet meegedaan met de actie, maar dit doet me spontaan denken aan hoe ik als kind m’n eigen moestuintje had. Ik had enkel courgette en pompoen – daar moet je niet zo veel voor zorgen, want dat kon ik toen nog niet echt. Wat was ik blij toen daar een minipompoentje tevoorschijn kwam! Je tomaten beginnen inderdaad ook echt te komen, spannend! X
  Paulien heeft onlangs geplaatst..Mijn favoriete plekjes in Antwerpen

 • Reageer Marion 19 juli 2015 op 08:51

  Wauw, wat gaaf zeg! Mijn ouders hadden vroeger ook een moestuin. Vond het altijd zo leuk. Sla, sperziebonen, boerenkool. Geweldig! Die komkommers zeg! Ongelooflijk dat die zo groot zijn al!
  Marion heeft onlangs geplaatst..Loving Lazy Sundays #49

 • Reageer Monique | WritingMonique 19 juli 2015 op 10:21

  Wat een prachtige foto’s! Ik krijg altijd zin om zelf een moestuintje te beginnen als ik dit zie, maar ik ben zelf niet zo’n tuinierder.
  Monique | WritingMonique heeft onlangs geplaatst..The Hidden Magic Of Walt Disney World

 • Reageer Morgaine 19 juli 2015 op 12:09

  Uh, dat is niet helemaal waar dat niemand de AH moestuintjes nog laat zien, ik heb ze van de week nog neergezet, of in elk geval de radijs, ik ben alles aan het proberen in de bloei te krijgen en binnenkort komt daar nog een blog over… maar de reacties waren wel duidelijk, dat bij de meesten die er wel aan deden het niet helemaal goed is gegaan en bij eentje las ik zelfs, dat de aardbei, geen aardbei bleek maar munt, hahahaha

  De jouwe gaan ook goed!

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Een onverwachte Logee #1

 • Reageer Simone 19 juli 2015 op 13:35

  Ik heb die potjes van de actie wel gespaard, maar kon er pas wat mee volgend jaar. Uiteindelijk heb ik ze weg gedaan omdat het een grote verzamelbende werd 😛
  Simone heeft onlangs geplaatst..Views vanaf mijn balkon

 • Reageer Kim 19 juli 2015 op 14:08

  Ah wat super leuk dat ze zo goed zijn gaan groeien! Bij mij en mijn vriend was het echt een fiasco haha.

 • Reageer Tamarah 19 juli 2015 op 14:40

  Wat ontzettend leuk om te zien. En als de komkommers eenmaal beginnen te groeien is er geen houden meer aan en moet je behoorlijk door-eten 😉 Tof dat je moestuintje het goed doet! Ik had ook van die zaadjes van de AH maar deze kwamen ook niet op, heel jammer.
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Picture Diary – Juni 2015

 • Reageer Lysanne 19 juli 2015 op 15:09

  Wat leuk! Zelfs een komkommer in je moestuintje. Ik had de keuken ook vol staan. Bij mij groeide alles als kool. Mn andijvie begint zelfs opnieuw te groeien nadat ik het geoogst heb.
  Lysanne heeft onlangs geplaatst..♥ Photo Diary ♥

 • Reageer Vlijtig Liesje 20 juli 2015 op 08:50

  Dat ziet er goed uit zeg! Leuk om nog eens een update te lezen inderdaad. Want je hoort er verder weinig meer over. Maar ze doen het dus echt goed.
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Uitgestelde klusjes

 • Reageer Jenn 23 juli 2015 op 16:34

  Leuk! Ik had dit jaar alleen aardbeien, maar dat komt ook omdat ik niet echt mijn best heb gedaan… Te weinig tijd.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Kletsblogje #5

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge