Personal

Testje doen: Hoe asociaal ben jij?

De maand juli is van start gegaan en daarom vandaag weer een leuke test voor jullie. Dit keer weer een test van Quest (hey, dat rijmt!) en ergens verwacht ik dat de uitkomst van mijn lezers wel kan voorspellen. Althans, dat hoop ik. Vandaag gaan we namelijk testen hoe asociaal we eigenlijk wel niet zijn. Ik ben benieuwd! Doen jullie mee?

Hoe asociaal ben jij?

 

Je bent in de supermarkt en besluit dat je een product in je karretje toch niet meer wilt hebben. Het schap waar je het uit hebt gehaald, bevindt zich echter aan de andere kant van de winkel. Wat doe je?
 • Ik zoek een medewerker op en zeg dat ik het product toch niet nodig heb. Ik vraag of hij/zij het misschien terug kan leggen.
 • Ik leg het terug waar ik het gepakt had.
 • Ik leg het ergens in het schap op de plek waar ik nu sta.

Ik ben zelf het type dat dingen netjes terug leg die ik niet eens zelf verkeerd heb weggelegd. Oké, niet als ik daarvoor naar een andere stelling of iets dergelijks moet lopen, maar als ik zie dat het twee vakken verderop hoort, dan leg ik het netjes daar. Mijn vriend zegt dan wel eens: “Wendy, je werkt hier niet hoor!”

Er zijn nog twee vakken vrij om in te parkeren. Hoeveel vakken neem je in beslag?
 • 1, zodat iemand anders ook nog zijn auto kwijt kan.
 • 2, het boeit me niet zo veel dat andere mensen ook nog willen parkeren.
 • 2, maar dit is vooral omdat ik niet zo goed kan parkeren.

Ik probeer altijd zo netjes mogelijk te parkeren en dus zal ik nooit twee vakken gebruiken om mijn auto neer te zetten. Is ook absoluut niet nodig met die kleine bolide van mij.

Je pakt het laatste wc-papiertje van de rol, wat doe je?
 • Je laat het lekker zo, jij bent klaar.
 • Je zet een nieuwe wc-rol klaar op de grond.
 • Je pakt een nieuwe wc-rol en doet hem aan de houder.

Ik vind het zo irritant als mensen een leeg rolletje laten hangen voor de volgende wc-bezoeker. Ook heel irritant: net één of twee velletjes laten hangen. Maak hem dan gelijk op en hang een nieuwe op! Net zo irritant als mensen die nog één slok drinken in een fles of pak laten zitten en dan het terug in de koelkast zetten.

Je zit in een overvolle bus en ziet dat er een oudere dame binnenkomt, wat doe je?
 • Je kijkt de andere kant uit en hoopt dat iemand anders opstaat. Als niemand het aanbiedt, vraag jij of de mevrouw wil zitten.
 • Je blijft lekker zitten. Je hebt ook een zware dag gehad!
 • Je vraagt de mevrouw zodra ze binnenkomt of ze misschien wil zitten.

Oké, hier ben ik even heel eerlijk. Ik zal inderdaad niet degene zijn die direct opspringt, maar zal eerst even aankijken wat andere doen. Tja, ik houd er niet van om te staan in bewegende voertuigen…

Je zit in een stiltecoupé en je telefoon gaat, neem je hem op?
 • Nee, stil is stil en ik bel diegene later wel terug.
 • Ik neem snel op en zeg dat ik hem of haar later terug zal bellen.
 • Ik neem op en voer mijn gesprek.

Of ik stuur een sms/app’je om te vragen wat er was. Dat kan namelijk wel in stilte.

Je laat je hond uit en hij poept in het gras. Ruim je het op?
 • Ja, ik ruim het op en gooi het zakje in de speciale vuilnisbak.
 • Nee, ik laat het liggen. Het is biologisch afbreekbaar.
 • Ik ruim het alleen op als er andere mensen omheen staan. Anders denken ze misschien dat ik asociaal ben.

Zo hoort het toch gewoon? Daar kies je toch voor als je een hond neemt?

Je sluit met je vriend(in) achteraan in een lange rij. Ineens hoor je vooraan in de rij vrienden roepen dat jullie daar kunnen komen staan. Wat doe je?
 • Ik loop naar voren en ga erbij staan.
 • Ik zeg sorry, zeg dat mijn vrienden mijn kaartjes hebben en loop naar voren.
 • Niks, ik blijf achterin de rij staan.

Nee, ik doe dat echt niet. Ik zie dat gewoon als voordringen. Ik ben wel eens gedwongen om het wel te doen (vriend waarmee ik was, had de kaartjes en die ging wel naar voren en vond dat ik me niet moest aanstellen) en ik heb me echt een hele tijd ongemakkelijk gevoeld en ik durfde niet om te kijken, bang voor de blikken van de personen die we voorbij gelopen waren.

Je komt binnen in de trein en hebt een tweezitter weten te bemachtigen. Waar zet je jouw bagage neer?
 • Op de grond, in het rek of op mijn schoot, zodat niemand er last van heeft.
 • Naast me. Mocht er iemand willen zitten, dan haal ik het wel weg.
 • Naast me, en daar blijft het ook de hele reis staan.

Toen ik in Rotterdam op school zat, ging ik dagelijks met de trein en als de mogelijkheid er was, stonden mijn spullen naast me. Meer uit gemak, mocht ik er iets uit willen pakken, dan hoefde ik niet te bukken. Maar uiteraard, als het drukker werd, dan gingen mijn spullen gewoon op de grond zodat het plekje vrij kwam voor een ander.

De meeste van je vrienden hebben al een rondje gegeven in de kroeg. Nu is het jouw beurt, geef je ook een rondje?
 • Nee, dat zij dat doen betekent niet dat ik het hoef te doen.
 • Ja, maar alleen aan degenen die ook al een rondje hebben gegeven.
 • Ja natuurlijk, hoe meer drank hoe meer vreugd!

Dit ligt heel erg aan de situatie en eventuele afspraken. Soms spreken we af dat we om de beurt drinken halen en dan doe ik natuurlijk netjes mee. Maar soms krijg ik spontaan ook een rondje aangeboden, geef ik aan dat dat niet hoeft, maar staat men er op. Tja, dan voel ik me niet verplicht om ook mee te doen om heel eerlijk te zijn.

Je staat in de rij te wachten voor de kassa. Er gaat een nieuwe kassa open en de caissière roept dat de eerstvolgende in de rij aan mag sluiten. Jij bent niet de eerstvolgende in de rij, maar je hebt haast. Wat doe je?
 • Ik wacht netjes tot degene voor mij daar is gaan staan en dan sluit ik daarachter aan.
 • Ik kijk of iemand initiatief neemt om in de andere rij te gaan staan. Gebeurt dit niet, dan ga ik er staan.
 • Ik ren zo snel mogelijk naar de andere kassa om als eerste aan de beurt te zijn.

Tja, als er niemand gaat, dan ga ik wel. Toch?

Je raakt lichtjes een andere auto met jouw auto, de schade is bijna niet zichtbaar. De eigenaar van de auto is niet in de buurt, wat doe je?
 • Ik laat een briefje achter met mijn naam en mijn telefoonnummer. Mijn verzekering kan de schade vergoeden.
 • Ik kijk nog een keer goed of de eigenaar nergens te zien is en loop weg.
 • Ik kijk of andere mensen het gezien hebben. Als dat zo is, laat ik een briefje achter, anders laat ik het zo.

Ik zou graag willen dat een ander dat ook bij mij zou doen, dus dan doe ik dat zelf ook.

Je hebt haast en loopt snel door een drukke straat. Er loopt een groepje mensen voor je dat echt te langzaam gaat. Wat doe je?
 • Ik loop dwars door het groepje heen. Ja sorry, maar ik heb echt heel veel haast.
 • Ik vraag: ‘Sorry mag ik er even langs?’ en wacht tot de mensen aan de kant gaan.
 • Ik vraag of ik er even langs mag. Gaan ze niet aan de kant, dan moet ik er toch doorheen lopen.

Haast is haast en als ik het dan al netjes gevraagd heb en dat wordt genegeerd, dan ga ik er gewoon doorheen als ik er niet omheen kan.

Je bent in de bioscoop en je telefoon gaat. Neem je op?
 • Ik neem op en zeg: ‘Sorry, ik bel je later terug want ik ben in de bioscoop.’
 • Ik druk hem/haar weg, zet mijn telefoon uit of stil en bel later terug.
 • Ik neem gewoon op en voer zachtjes het gesprek.

Het eerste wat ik doe als ik de bioscoopzaal in loop, is mijn mobiel op stil zetten. Ik hoef ze dus niet eens weg te drukken, want ik zal het toch al niet merken.

Je hebt wat afval, maar ziet nergens in de buurt een vuilnisbak om het weg te gooien. Wat doe je?
 • Ik stop het even weg of houd het vast tot ik een vuilnisbak tegenkom.
 • Ik gooi het op de grond, hadden er maar meer vuilnisbakken moeten staan.
 • Ik houd het nog even vast, maar als ik na 5 minuten lopen nog geen vuilnisbak zie, dan laat ik het wel ergens achter.

Dat heb ik altijd zo gedaan. Vroeger, tijdens de middelbare school, dronk je nog wel eens onderweg op de fiets een pakje drinken. Heel veel vrienden gooiden dit vervolgens gewoon in de berm. Ik niet. Het ging of in mijn tas of onder de snelbinders op mijn bagagedrager. Thuis gooide ik het vervolgens weg. Of tijdens het buiten spelen en geen prullenbak in de buurt? Dan gooide ik liever in een container van iemand die toevallig aan de weg stond, dan dat ik het op straat gooide. En misschien is dat ook niet helemaal netjes, want het is iemand anders zijn container, maar had die persoon het dan liever in zijn/haar voortuin? Denk het niet…

Je nadert een rotonde en wilt afslaan. Geef je richting aan?
 • Ja, altijd.
 • Soms, als ik eraan denk of als er ander verkeer is.
 • Nee, nooit.

Ik geef altijd richting aan. Het is automatisme. Ik heb het zelf hier bij een kruising waar de doorgaande weg naar rechts afbuigt, ik dan alsnog mijn knipperlicht aan zet. Terwijl het dan eigenlijk niet hoeft, tenzij je rechtdoor zou gaan en de doorgaande weg verlaat.

Uitslag

Je bent niet asociaal

Goed zo, jij bent totaal niet asociaal! De medemens mag blij met je zijn. Als er meer mensen zoals jij op de wereld zouden zijn, zouden we allemaal misschien een beetje gelukkiger zijn.

Nou, totaal niet is misschien iets te positief gezien, want ik heb toch ook echt wel wat minder dan perfecte antwoorden gegeven tijdens deze test. Maar goed, verder kan ik me natuurlijk wel vinden in deze uitslag. Hoe zit het met jullie?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Morgaine 4 juli 2015 op 18:10

  Je bent niet asociaal

  Goed zo, jij bent totaal niet asociaal! De medemens mag blij met je zijn. Als er meer mensen zoals jij op de wereld zouden zijn, zouden we allemaal misschien een beetje gelukkiger zijn.

  hetzelfde als jij dus, maar voor mij zitten er veel auto vragen bij en ik heb niet eens een rijbewijs, ben maar afgegaan hoe ik ben op de fiets… hahaha en van de hond, met poep, laat ik liggen, want als er al honden zijn bij ons in de familie, gaan we altijd naar de speciale uitlaatplaatsen waar dat ook MAG dus daar vond ik ook niet een juist antwoord in.. dus liet ik het maar liggen, weet niet hoe zij denken…. als ze die testen maken… maar goed…

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Bizar #2

  • Reageer Wendy 4 juli 2015 op 18:54

   Ik ben er ook vanuit gegaan dat ze bij de hondenpoep vraag het hadden op een niet aangewezen hondenuitlaatplek. Anders zou het beetje een onzinnige vraag zijn.

   • Reageer Morgaine 4 juli 2015 op 20:32

    hahaha, ja ach, ik woon in almere, het is erg knap als je hier ene plek vind waar de hond niet mag poepen 😉
    Morgaine heeft onlangs geplaatst..Bizar #2

 • Reageer Esmeralda 5 juli 2015 op 22:40

  ‘Je bent een beetje asociaal, soms.

  Echt asociaal ben je niet, maar als het je net wat beter uitkomt, kies je toch voor jezelf. En dat is ook niet erg, stiekem zijn we allemaal een beetje asociaal. Je weet gelukkig nog wel wat echt niet kan.’

  Hahahahha als ik dat zo lees ben ik echt wel asociaal. Poep opruimen uit het gras? No way, m’n hond poept altijd met z’n kont in de bosjes en daar loopt een normaal mens niet dus ik laat het lekker liggen 🙂
  Esmeralda heeft onlangs geplaatst..iPhone 6 case

 • Reageer Saar 6 juli 2015 op 13:46

  Ik ben een beetje asociaal volgens de test en dat klopt ook wel 😉 Soms een beetje voor jezelf opkomen is helemaal niet erg!
  Saar heeft onlangs geplaatst..10 Food Confessions

 • Reageer Ina 7 juli 2015 op 16:14

  Ik ben niet associaal woehoe
  Ina heeft onlangs geplaatst..Kayla itsines – week 1

 • Reageer Jenn 10 juli 2015 op 12:34

  Ik zou bijna dezelfde antwoorden geven 🙂 Alleen de eerste vraag, heel stom misschien, maar ik zou echt niet naar de andere kant van de winkel teruglopen als ik me bedenk. Tenzij het iets is wat in de koeling moet, dan zou ik het sowieso terugbrengen. Staan in bewegende dingen vind ik dan weer niet zo erg, dus voor de oude dame zou ik wel opstaan.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Internet, hoe ouder, hoe wijzer?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge