Overige

Een rare week…

In een eerder artikel vertelde ik jullie al dat ik deze zomer één weekje vakantie had. Een week waar ik het beste van ging maken. En dat heb ik ook gedaan, zo goed en zo kwaad als dat het kon. De week liep namelijk wel iets anders dan dat ik van te voren gedacht had.

In de week van mijn vakantie is Kevins opa namelijk overleden. Maandag kregen we te horen dat hij terminaal was verklaard door de arts. We besloten om uiterlijk dat weekend nog even een keer langs te gaan. De volgende ochtend werd ik echter door Kevin gebeld dat zijn opa die nacht was overleden. Opeens was het dus heel snel voorbij.

Ergens verwacht, want die negentig jarig man was al langer aan het rommelen met zijn gezondheid. Hij was oud, het was op. De laatste paar keer dat we langs waren geweest, hadden we ook niet het idee dat hij er nog helemaal bij was. Eerder had hij zelf ook al een paar keer gezegd dat hij er wel klaar mee was. Het was gewoon mooi geweest.

Maar toch was het ook onverwachts. Er was al een paar keer eerder gezegd dat het niet goed ging, dat het niet lang mee zou duren en dan elke keer gingen er toch weer maanden voorbij. Toen we maandag het nieuws hoorden, hadden we niet verwacht dat het de dag daarna al over zou zijn.

Donderdagavond zijn we even langs geweest bij opa. Hij lag opgebaard in zijn kamer in het woonzorgcomplex. We hebben daar een tijdje naast zijn bed gezeten en gepraat met Kevins vader. Opa lag er vredig bij.

Vrijdagmiddag was de begrafenis. Het was simpel, maar mooi. Het paste bij opa voor zo ver ik hem hem kon. We reden met de rouwstoet langs de rivier, omdat hij daar vroeger graag was. Dat was mooi. Eén van zijn kleinkinderen had een mooie speech. Kevins vader had het moeilijk. Al die jaren was hij de mantelzorger, zijn dagen waren altijd gevuld geweest met werk en de zorg voor zijn vader.

Wat de week vooral zo raar maakte, was het feit dat we tegelijkertijd ook bezig waren met de Speel-In. Het ene moment was je bezig met een super leuk en vrolijk kinderevenement, het volgende moment stond ik in mijn nette kleding op de begraafplaats en daarna weer terug naar de Speel-In. En op zich had ik dat niet perse gehoeven als ik dat niet wilde, maar Kevin is één van de personen waarop de Speel-In draait. Die kon niet zomaar zeggen: “Joh, ik ben er deze week niet!” Dat is lastig. Althans, dat lijkt me lastig.

Inmiddels is mijn tweede werkweek weer begonnen en gaat het leven gewoon weer door. Voor opa is het beter zo en voor Kevins vader gaat het hopelijk ook een hoop rust brengen.

Unknown

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

12 Reacties

  • Reageer Nina Simplynspecial 26 augustus 2015 op 08:33

    Ah wat naar 🙁 Gecondoleerd nog en veel sterkte! Lijkt me zeker ‘raar’ zo moeten switchen van blij naar verdrietige omgeving. Hopelijk heb je desondanks toch nog een beetje van je vakantie kunnen genieten. Liefs Nina
    Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst..Personal photo diary #34 Apenheul, Happy Italy & Essen

  • Reageer Marion 26 augustus 2015 op 08:57

    Gecondoleerd. Een prachtige leeftijd, maar afscheid nemen is afscheid nemen. Ongeacht de leeftijd van iemand. Het is afscheid nemen van een opa, een vader, een broer. Sterkte met het verlies, ook voor Kevin en zijn vader natuurlijk.
    Marion heeft onlangs geplaatst..Blogdate: Een Voorproefje

  • Reageer Simone 26 augustus 2015 op 09:01

    Wat ontzettend verdrietig. Heel veel sterkte!

  • Reageer Olga 26 augustus 2015 op 09:43

    Verdrietig nieuws en moeilijk om dan niet even met je bezigheden op te kunnen houden, omdat er zoveel mensen op je rekenen. Hopelijk heeft je vriend zijn rust later nog wel kunnen pakken, toen de SI voorbij was.
    Olga heeft onlangs geplaatst..Home: Aan ruimte geen gebrek!

  • Reageer Stephanie 26 augustus 2015 op 16:05

    Wat verdrietig, gecondoleerd en sterkte de komende tijd.
    Wat een prachtige leeftijd ook!
    Stephanie heeft onlangs geplaatst..Review & WINACTIE | Posters.nl: muurposters van mijn favo series!

  • Reageer Tamara 26 augustus 2015 op 20:05

    Dat is een hele andere wending aan je vakantie week. Gecondoleerd en sterkte!
    Tamara heeft onlangs geplaatst..Mama challenge Zomereditie #3 – Een leuke lunch idee

  • Reageer Jenn 27 augustus 2015 op 16:32

    He wat naar, gecondoleerd 🙁
    Jenn heeft onlangs geplaatst..Review: Pickwick Double Green

  • Reageer Tamarah 28 augustus 2015 op 21:33

    Gecondoleerd en sterkte.
    Tamarah heeft onlangs geplaatst..Watched Movies #1

  • Reageer Morgaine 29 augustus 2015 op 15:59

    Jee lieverd, gecondoleerd voor jou en voor Kevin en alle andere familie leden, vrienden en kenissen.

    En wat je zegt, van de Speel-Inn, heel herkenbaar, zo had ik dit jaar een crematie van een te jong overleden vriendin precies op de dag dat mijn dochter haar diploma uitreiking had…. ik weet dus wat je bedoeld, alleen had ik weinig tijd om echt van kleding te verwisselen, wel gedaan, maar dat is echt heel raar…

    heel veel sterkte in de komende tijd.

    X
    Morgaine heeft onlangs geplaatst..Super (Kazaam) Trooper met grote dank aan….

  • Reageer Wanda 30 augustus 2015 op 09:28

    Gecondoleerd meid! En ja, ook al komt het ergens wel verwacht gezien leeftijd en achteruit gaande gezondheid, toch als het daadwerkelijk zo ver is, dan is het toch nog onverwachts en is het verdriet er niet minder om…
    Wanda heeft onlangs geplaatst..Het leven van een F1 fan… (2)

  • Reageer Sas 30 augustus 2015 op 13:32

    Och wat naar. Nog gecondoleerd. Knuffel!
    Sas heeft onlangs geplaatst..There is nothing like staying at home for real comfort

  • Reageer annouska 31 augustus 2015 op 22:05

    Gecondoleerd! Ik heb er niet veel woorden verder meer voor, het raakt mij altijd namelijk ook al is iemand al zo oud!
    annouska heeft onlangs geplaatst..Moving part 2

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge