Challenges + Tags

Let’s Go To Work tag

Opzoek naar inspiratie voor een nieuw artikel, kwam ik tot de conclusie dat er ontzettend veel tag in het bloggerswereldje zijn, maar dat ik er eigenlijk nog nooit één was tegengekomen met als onderwerp ‘je werk’ of ‘je baan’. Ik heb wat rondgesnuffeld op het Internet om te kijken of ik er al die tijd niet gewoon overheen heb gekeken, maar ik vond niks. Tijd om zelf een tag te maken! En natuurlijk beantwoord ik de vragen zelf ook.

Regels Let’s Go To Work tag

 • Link naar de originele blogpost
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier
 • Nomineer drie andere bloggers en laat hen weten dat ze genomineerd zijn.

Let’s Go To Work tag vragen

 1. Wat voor werk doe je op dit moment?
 2. Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?
 3. Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?
 4. Wat banen heb je voor je huidige baan gehad?
 5. Ga je nog naar school naast je werk?
 6. Hoeveel werk je per week?
 7. Werk je doordeweeks of in het weekend?
 8. Moet je ver reizen voor je werk?
 9. Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?
 10. Werk je vooral alleen of in een team?
 11. Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?
 12. Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?
 13. Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?
 14. Neem jij je eigen eten mee naar het werk?
 15. Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?

Mijn antwoorden op de Let’s Go To Work tag

Wat voor werk doe je op dit moment?
Ik werk als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang.

Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?
Dat is op zich wel een leuk verhaal. Ik werkte bij een ander kinderdagverblijf, maar helaas kon ik daar niet blijven na het aflopen van mijn contract. Ouders hadden daar ook hoogte van gekregen en één van die ouders kwam aan het eind van de dag naar mij toe. Ze vroeg me of ze misschien mijn telefoonnummer mocht noteren, want ze had me aanbevolen bij een vriendin die nog niet zo lang geleden een eigen kinderdagverblijf was gestart samen met iemand anders. Ze vond dat haar kindje altijd zo goed op mij reageerde en ze wist dat hun nog iemand zochten. Natuurlijk gaf ik mijn nummer en diezelfde avond heb ik zelf ook een mailtje naar ze gestuurd. In eerste instantie kreeg ik te horen dat ze net iemand hadden aangenomen, maar niet heel lang daarna werd ik gebeld met de vraag of ik toch op gesprek wilde komen. Diezelfde dag werd ik nog aangenomen.

Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?
Als kind heb ik twee verschillende dingen geroepen als men vroeg wat ik later wilde worden, maar beide is het niet geworden wat ik nu doe. Ik wilde namelijk als kind dolfijnentrainster worden en/of badjuffrouw.

Wat banen heb je voor je huidige baan gehad?
Ik ben ooit begonnen met een baantje als folders-/krantenbezorger. Daarna heb ik gewerkt als afwasser in de keuken van een eetcafé. Toen dat bedrijf verkocht werd en ik niet kon blijven, ben ik gaan werken al productiemedewerker bij een verpakkingsbedrijf. Klinkt heel interessant, maar het was echt lopende band werk. Wat ik voornamelijk deed was het ompakken van bijvoorbeeld flesjes Nutridrink (dieetvoeding voor medisch gebruik) van pallets naar doosjes van zes stuks. En ondertussen moesten we deze flesjes dan ook controleren op beschadigingen. Daarna heb ik veel stage gelopen voor mijn opleiding in de gehandicaptenzorg en werkte ik daarnaast op zaterdag bij PostNL als postsorteerder en -bezorger. Uiteindelijk ben ik via een uitzendbureau in de kinderopvang beland.

Ga je nog naar school naast je werk?
Nee, ik ga niet meer naar school.

Hoeveel werk je per week?
Gemiddeld werk ik drie dagen per week. In wat drukkere tijden soms vier dagen.

Werk je doordeweeks of in het weekend?
Ik werk altijd doordeweeks. Alleen voor een trainingsdagen zijn op zaterdag gepland.

Moet je ver reizen voor je werk?
Ik vind het zelf wel meevallen. Ik ben zo’n twintig tot dertig minuutjes onderweg.

Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?
Ik ga met de auto naar mijn werk.

Werk je vooral alleen of in een team?
Ik sta eigenlijk altijd met één of twee andere collega’s op de groep en dan eventueel nog een stagiaire. Daarnaast hebben we op sommige dagen ook nog een collega op de andere groep en iemand boven voor de buitenschoolse opvang.

Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?
Het zien opgroeien en ontwikkelen van de kinderen. Sommige kinderen zie je als klein baby’tje binnenkomen en zijn bij ons tot ze vier jaar zijn en naar school gaan. En soms zien we ze zelfs daarna nog, als ze bij ons naar de BSO gaan.

Lets Go To Work

Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?
Niet extreem anders, maar ik let wel meer op bepaalde dingen. Jurkjes en rokjes heb ik nooit aan op mijn werk, want dat vind ik niet praktisch met al dat bukken. Datzelfde geld voor shirtjes met een lage hals. Ik heb er dan altijd een strakkere top onder, waardoor de inkijk ook beperkt blijft. Verder geen shirts meer plaatjes of teksten die gewoon niet kunnen rondom kinderen.

Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?
Ik heb mijn haar op mijn werk eigenlijk nooit los. Altijd op een staart of in een knotje en heel soms heb ik een vlecht. Ik hoef dan niet steeds mijn haar uit mijn gezicht te wrijven en baby’s hebben ook nog wel eens de neiging om aan lange haren te trekken. Daarbij vind ik het ook hygiënischer rondom al het eten dat je klaarmaakt.
Mijn make-up is niet heel veel anders dan in mijn dagelijks leven. Een concealer, mascara, een beetje oogschaduw en een beetje kleur op mijn lippen. Als ik vrij ben, is dit meestal precies hetzelfde.

Lets Go To Work

Neem jij je eigen eten mee naar het werk?
Ja, wij moeten ons eigen eten mee nemen naar het werk. Water, siroop en thee kunnen we gewoon op het werk pakken, maar als je wat anders wilt drinken tijdens je pauze, dan nemen we het zelf mee en zetten we het boven (in onze kantine) in de koelkast.

Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?
7.00 – 8.45 • De kinderen komen binnen, we doen de overdracht met ouders en de kinderen mogen vrij spelen.
8.45 – 9.00 • Tijd voor ochtendgymnastiek. Ik dans vaak met de kinderen op bijvoorbeeld ‘Theo Theo’ en ‘Superman”.
9.00 – 9.45 • We gaan aan tafel, zingen voor elk kind het goedemorgen liedje en bespreken wat we gaan doen vandaag aan de hand van dagritme kaarten. Daarna eten en drinken we wat en daarbij lezen we voor.
9.45 – 10.15 • Plasrondje! Ondertussen leggen we kindjes die nog twee keer slapen op bed.
10.15 – 11.00 • In deze tijd doen we iets leuks met de kinderen. We gaan buitenspelen of knutselen. Soms gaan we er op uit met de bolderkar.
11.00 – 11.45 • Tijd voor lunch!
11.45 – 12.00 • De kindjes die nog één keer slapen gaan lekker naar bed. Ook gaan we nog even een keer plassen met de kinderen.
12.00 – 12.30/13.00 • In deze tijd word er schoongemaakt en zijn de kinderen die wakker zijn voor zichzelf bezig. Ze kijken bijvoorbeeld even tv of vermaken zich met boekjes, blokjes, poppen of het keukentje.
12.30/13.00 – 15.15 • Dit is de tijd dat wij één voor één met pauze gaan. We hebben drie kwartier of een uur pauze, afhankelijk van hoe laat je bent begonnen. Degene op de groep houdt zich bezig met de kinderen.
15.15 – 16.00 • We gaan aan tafel om fruit te eten.
16.00 – 16.15 • Opfrisrondje! We zorgen er voor dat de kinderen weer netjes naar huis gaan. We doen haartjes netjes en waar nodig trekken we kinderen een fris setje kleren aan.
16.15 – 17.00 • We doen als groep weer wat leuk. We knutselen, gaan naar buiten of zingen liedjes.
17.00 – 17.15 • De eerste collega gaat weg en de collega die blijft gaat met de kinderen aan tafel. We eten dan nog iets kleins zoals stukjes kaas en/of worst.
17.15 – 18.00 • De meeste kinderen worden nu opgehaald. Ondertussen mogen ze vrij spelen op de groep of we geven ze iets te doen aan tafel.

Ik nomineer:

Niet genomineerd, maar je wilt wel graag de Let’s Go To Work tag invullen? Dat geen probleem! Gewoon doen. Laat je wel een linkje achter? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

9 Reacties

 • Reageer Morgaine 6 augustus 2015 op 11:34

  Ontzettend leuk om zo’n day in the life te lezen van iemand anders.

  Mijn moeder is peuterleidster geweest, net even anders, maar wel zeer herkenbaar voor mij ook, ook thuis, hahahaha

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Drie x Drie = Negen?

 • Reageer Rianne 6 augustus 2015 op 13:05

  Wat een leuke tag! 🙂 Superleuk op een kinderdagverblijf werken, al die leuke kindjes (al kan ik me voorstellen dat ze soms ook het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen haha)!
  Rianne heeft onlangs geplaatst..Rianne in Berlijn – deel 2

 • Reageer Lonneke 6 augustus 2015 op 14:01

  Leuke tag 🙂 Je schrijft dat je zelf je eten mee moet nemen, eten jullie niet mee met de kinderen?
  Lonneke heeft onlangs geplaatst..HEMA Shoplog

  • Reageer Wendy 6 augustus 2015 op 17:20

   Wij eten niet mee van het brood en het beleg wat voor de kinderen gekocht wordt. Dit om de kosten zo laag mogelijk te houden. Ons eigen meegenomen eten mogen we eten terwijl de kinderen eten, maar moet niet. Ik kies er vaak voor om in mijn pauze te eten. Ik heb regelmatig lunch mee waar de kinderen niet voor kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan lekkere broodjes in plaats van een gewone boterham. Ik vind het niet eerlijk tegenover de kinderen dat ik dan iets zit te eten wat (in hun ogen) veel lekkerder is. Wat ik ook merk is dat ik liever wat later eet, maar dan rustig kan eten, dan dat ik met de kinderen mee eet en die boterham of half vergeet of snel snel naar binnen werk.

 • Reageer Simone 8 augustus 2015 op 11:12

  Wat een leuke tag! Leuk ook om te lezen hoe je werkdag eruit ziet 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..Monthly Pictures #4

 • Reageer Sas 9 augustus 2015 op 10:51

  Wat een leuke tag om te lezen. Tof te zien hoe jou werkdag/werk eruit ziet
  Sas heeft onlangs geplaatst..Mijn 10 meest populaire artikelen van de afgelopen 6.5 jaar

 • Reageer Linda 9 augustus 2015 op 13:29

  Wat leuk om dit eens te lezen! Vooral hoe zo’n werkdag voor jou in elkaar steekt, super interessant, vooral ook omdat ik zelf voor iets totaal anders studeer 🙂
  Linda heeft onlangs geplaatst..Tips voor een reis naar Berlijn

 • Reageer Nikki -BolletjesKleed 15 augustus 2015 op 09:59

  Wat een leuk idee! En ook erg leuk om te lezen 🙂
  Leuk om even een idee te krijgen van iemand anders’ leven !

  Gr, Nikki
  http://www.BolletjesKleed.nl
  Nikki -BolletjesKleed heeft onlangs geplaatst..BolletjesKleed.nl Waar komt de wol vandaag? En hoe worden de kleden gemaakt?

 • Reageer Dita 20 september 2015 op 09:09

  Wat leuk! Ik ben ook pedagogisch medewerkster. Eten jullie niet samen met de kinderen?
  Dita heeft onlangs geplaatst..Lichtpuntjes #16

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge