Travel + Trips

Vakantie naar Griekenland

Als ik op dit moment naar buiten kijk, ziet het er allemaal maar een beetje treurig uit. De lucht is grijs en de regen komt met bakken uit de hemel. De meteorologische herfst is begonnen en dat is duidelijk aan het weer te merken. Ik was er helemaal nog niet aan toe om de zomer gedag te zeggen. Ik heb er helemaal nog niet genoeg van kunnen genieten. En dus vond ik dat we eigenlijk echt nog wel op vakantie moesten gaan. In de hoop een beetje een fijne nazomer mee te pikken. Gelukkig was Kevin het daar wel mee eens.

Kevin en ik namen beide twee weken vrij en ik ging online opzoek naar een leuke bestemming. Uiteindelijk heb ik die gevonden in Griekenland. Op het eiland Kos op precies te zijn. Beide zijn we nog nooit naar Griekenland geweest en Kevin heeft zelfs nog nooit gevlogen. Ik wel, want ik ben ooit eens met mijn ouders naar Turkije geweest. Maar eigenlijk telt dit ook een beetje als mijn eerste keer, want destijds hoefde ik alleen maar achter mijn ouders aan te hobbelen en nu moet ik alles qua vliegen, inchecken, bagage, enzovoorts zelf regelen.

griekenland

We hebben gekozen voor een all inclusive vakantie van acht dagen in het Blue Lagoon Resort. Gewoon even helemaal niks hoeven of moeten doen. We hebben er echt ontzettend veel zin in. De stoelen in het vliegtuig zijn ook al gereserveerd, want Kevin wilde tijdens zijn eerste keer vliegen wel zeker weten dat we naast elkaar zaten en hij wilde ook wel graag bij het raampje zitten. Nu alleen nog één extra koffer bij boeken, want dat kon niet rechtstreek bij het reisbureau en met alleen handbagage ga ik het denk ik niet redden.

Een reisgids van Kos ligt ook al klaar en taalgids heb ik ook gelijk maar gekocht. Ik vind het altijd wel zo beleefd dat je in je vakantieland de mensen kan begroeten en bedanken in hun eigen taal. Dat deed ik als kind in Frankrijk ook altijd.

griekenland

Ja, we weten dat Kos op het moment ook één van de plekken is waar veel vluchtelingen aankomen, maar daar maak ik me geen zorgen om. Ik heb bij verschillende reisbureaus bekeken wat hun verklaren rondom deze situatie en er wordt ook genoeg besproken op diverse forums. We weten wat we kunnen verwachten en we hebben samen besloten dat we daar geen ‘probleem’ mee hebben.

En nu is het aftellen geblazen en langzaam al een beetje bedenken wat we wel en niet mee gaan nemen. Maar zoals het weer nu is, kan het me niet snel genoeg gaan.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Marlissa 5 september 2015 op 12:58

  Heerlijk om nog even weg te gaan! Met al die regen is het helemaal een fijn vooruitzicht:)
  Marlissa heeft onlangs geplaatst..My marathon secrets: Nog maar 57 dagen

 • Reageer Morgaine 5 september 2015 op 14:42

  Oh wat heerlijk, ik zeg alvast, geniet ervan! 😀

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Stichting A.A.P: een uitnodiging

 • Reageer Nicetobeout 5 september 2015 op 17:24

  Ik ben dol op Griekenland en heb al veel eilanden bezocht. Kos nog niet, dus ik ben benieuwd hoe jullie het gaan hebben. En All inclusive! Wauw dubbel genieten 😀
  Nicetobeout heeft onlangs geplaatst..Buiten tips voor in de herfst

 • Reageer Wanda 6 september 2015 op 17:39

  Lekker vooruitzicht zeg! Nog even lekker er tussen uit en vooral ook nog naar een zonnige bestemming! Hopelijk weinig tot geen overlast van de vluchtelingenstroom!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..De Zondagse Drie… (1)

 • Reageer Sas 9 september 2015 op 13:47

  Oh wat een fijn vooruitzicht. Wij waren in 2008 in Kos. Ander hotel, maar hadden volgens mij ook voor deze gekeken. Alvast heel erg veel plezier, Kos is een prachtig eiland.
  Sas heeft onlangs geplaatst..De reis richting mijn vaste contract…

 • Reageer Jenn 17 september 2015 op 15:25

  Wat heerlijk zeg!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Groeifactor #10: Elke dag steeds beter

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 30 september 2015 op 19:16

  Heerlijk! Geen idee wanneer jullie precies weg gaan, maar als jullie nog gaan, heel erg veel plezier! Zijn jullie al geweest, dan hoop ik dat jullie ontzettend genoten hebben!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..#InspirerendGeluk | Passie

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge