Personal

Tien dingen die ik mee zou willen maken

Er zijn wel eens van die dingen waarvan je denkt: “Dat hoop ik nog eens mee te maken in mijn leven”. Je kan dan in allerlei richtingen denken. Bijvoorbeeld dat ene land nog eens bezoeken. Of misschien wil jij wel heel graag een keer een tatoeage zetten of bungeejumpen. Vandaag heb ik voor jullie een lijstje gemaakt van tien willekeurige dingen die bij in me hoofd opkwamen.

In een luchtballon varen

Er is zo’n moment in het jaar waarop je veel luchtballonnen tegelijkertijd in de lucht ziet. Vaak in de zomer, zo’n beetje begin van de avond, tegen zonsondergang aan. En iedere keer denk ik dan weer: “Dat wil ik echt nog een keer doen.” Het lijkt me zo mooi om zo hoog door de lucht te zweven. Het idee dat een ballon met warme lucht je doet opstijgen, fascineert me. Ik wil een keer meemaken dat je in een luchtballon geen wind voelt omdat je met de wind mee vaart.

 

Reizen met een onbekende bestemming

Eigenlijk is dit iets wat helemaal niet bij me past: ik plan alles het liefst ver vooruit, ik wil weten waar ik aan toe ben en waar ik in terecht kom. Ik ben ook een gewoonte dier, want ik zoek toch vaak naar iets waar ik al bekend mee ben. En toch trekt het idee steeds weer me aandacht. Ik zit dan ook wel eens rond te kijken op srprs.me naar de mogelijkheden en de kosten. Het idee dat je een prachtige plek ontdekt waar je anders nooit naar toe had gegaan, vind ik leuk.

 

Slapen onder de sterren

Ik vind sterren prachtig. Het gebeurt regelmatig dat we ‘s avonds thuis uit de auto stappen en ik dan eerst een minuut lang naar de sterrenhemel sta te staren voor ik naar de voordeur loop. “Mooi hè?”, zegt Kevin dan zachtjes tegen me. Waarop ik vraag waarom we niet een tentje hebben met een doorzichtig dak. Of gewoon op een moment of plek met goed weer, in een slaapzak, in de openlucht. De glazen iglo’s in Finland of de bubbels in Frankrijk trekken me dan ook enorm.

 

Zwemmen met dolfijnen

Toen ik jong was, heb ik heel lang geroepen dat ik dolfijnentrainster wilde worden. Ik vond het geweldig toen we het een keer in dolfinarium troffen dat één van de dolfijnen in de lagune uit zichzelf met een hoepel naar ons over ging gooien. Op de basisschool maakte ik een werkstuk over dolfijnen. Nog steeds behoren ze tot één van mijn lievelingsdieren en jeetje, wat zou ik graag eens zwemmen met deze prachtige beesten.

 

Een trouwjurk dragen (Trouwen)

Ik heb al één keer in mijn leven een trouwjurk gedragen en dat was die van mijn moeder toen ik nog vrij jong was. En toch voelde dat al heel erg bijzonder. Natuurlijk zou ik die jurk dan het liefste dragen, omdat ik ook ga trouwen. Volgens mij voelt iedere vrouw zich prachtig in haar bruidsjurk. Ik wil die ervaring ook meemaken. Een klein beetje een prinses voor een dag? Ja, dat idee.

 

Naar de Verenigde Staten (New York)

Je hebt er door films en series al zoveel van gezien, maar ik wil het eigenlijk nog wel eens in het echt zien: de VS. En dan vooral New York. De wolkenkrabbers, het vrijheidsbeeld, Times Square, Brooklyn Bridge en Central Park. Ik wil het allemaal een keer in het echt zien.

 

Moeder worden

Soms krijg ik de vraag wel eens: “Wil je moeder worden?” Daar kan ik volmondig ‘Ja’ op zeggen. Dat wil ik heel graag. Het lijkt me een prachtige ervaring om zwanger te zijn, je kind voor het eerst in je armen te hebben en het vervolgens te zien opgroeien. Natuurlijk is het ook een heel verantwoordelijkheid, maar die neem ik er graag bij. En ja, de gebroken nachten, puberdriftbuien en het inleveren van een stukje vrijheid neem ik ook graag op de koop toe.

 

Parachute springen

Het lijkt me doodeng, maar ook zo gaaf. Toevallig hebben twee vriendinnen het van de zomer gedaan en toen ik hun foto’s/filmpjes zag, kon ik alleen maar denken aan het feit dat ik dat ook zou willen. Nu de moed nog bij elkaar rapen om het ook echt te doen.

 

Een cruise maken

Varen vind ik echt heerlijk en ik heb door mijn vriend zijn werk al een paar keer mee mogen varen op een riviercruise. Maar wat zou ik graag ook eens zo’n echte grote cruise maken. Op de middellandse zee bijvoorbeeld. Van haven naar haven, van land naar land. Tussendoor genieten van het water om je heen en de luxe van het schip.

 

Een stedentrip naar Londen/Barcelona/Rome

Ik wil nog een keer een stedentrip maken. Eigenlijk wel meer dan één, want ik wil sowieso Londen, Barcelona en Rome een keer bezoeken. Parijs is ook prachtig, maar daar ben ik nou al een paar keer geweest.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Tamarah 23 oktober 2015 op 07:58

  Woah, srprs.me lijkt me zo leuk! Mijn halve facebook tijdlijn bestaat de laatste tijd uit mensen die daarmee op reis gaan en dat werkt erg aanstekelijk haha.
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Dag 2 ~ War Horse

 • Reageer Morgaine 23 oktober 2015 op 10:02

  Jouw lijstje kan mijn lijstje zijn, op het parachutespringen na, hahaha

  Barcelona ben ik al geweest en ik zeg DOEN, ik vind het persoonlijk nog mooier dan Parijs, weet niet waarom, ja daar ben ik ook geweest, maar toch weer zo anders. 😉

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Houtknotszwam , (Dodemanshand), (Dodemansvingers)

 • Reageer Veerlez 23 oktober 2015 op 11:59

  Dit lijstje zou ik letterlijk kunnen overnemen, al ben ik wel al in Londen, Barcelona en de VS geweest, dat neemt niet weg dat ik daar nog een keer naar toe zou willen! <3
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..30 things before i turned 30

 • Reageer Jenn 23 oktober 2015 op 13:14

  Heerlijk lijstje, de meeste dingen staan ook op de mijne 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Kuch, die Zevenheuvelennacht he…

 • Reageer Sas 24 oktober 2015 op 11:05

  Leuk om je lijstje te lezen. Een luchtballon vaart en het noorderlicht zien staan bij mij hoog op m’n lijstje. Net als skaten in Hyderpark<3
  Sas heeft onlangs geplaatst..#InspirerendGeluk project – Dubbele Winactie!

 • Reageer Jolien 27 oktober 2015 op 12:08

  Leuke dingen op je lijstje! Ik wil ook graag eens op reis met een onbekende bestemming, het lijkt me zo tof! 😀

 • Reageer Daenelia 27 oktober 2015 op 12:34

  Het fijne van boven de veertig zijn is dat je dat soort lijstjes steeds minder belangrijk vindt. Ik heb geen dingen die ik écht nog eens wil doen. Als ik iets wil doen, dan doe het meestal gewoon.
  Ik wil wel nog even melden dat een cruise, zo’n lange afstandscruise, heel heel erg saai is, want het zit VOL met ouwe mensen. … OK, ik ben zelf ook hard op weg om oud te worden, maar een cruise ga ik toch echt niet doen voor ik 70 ben en niks meer kan.
  Daenelia heeft onlangs geplaatst..Pups groeien snel

  • Reageer Wendy 27 oktober 2015 op 15:11

   Ik ken anders ook een hoop voorbeelden van mensen van mijn leeftijd (of jonger) die het heel erg leuk hebben gehad op zo’n cruise.
   En wat betreft het belangrijk vinden: niet alles in mijn lijstje vind ik even belangrijk hoor. Het is echt niet dat ik ongelukkig word als ik niet alles kan uitvoeren.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge