Personal

5 dingen die ik vroeger verzamelde

Toen ik mijn hobby-/blogkamertje weer een beetje aan het opruimen was, liep ik weer tegen mijn doosje met washi tapes aan. De deksel van het doosje gaat inmiddels niet meer dicht en het lijkt het op dat ik voor de zoveelste keer opzoek moet naar een grotere doos om ze allemaal in op te kunnen bergen. Ongelooflijk hoeveel verschillende tapes ik heb. Elke keer denk ik “en nu heb ik er echt genoeg” en toch gebeurt het nog regelmatig dat er weer wat bij komen. Zoals nu, nu de kerst er weer aan komt. “Maar ik heb helemaal nog geen kerst tape…”, is dan het excuus. Het lijkt wel alsof ik die dingen verzamel! Misschien eens leuk om te kijken naar wat ik vroeger allemaal wel niet verzamelde

Stenen uit grotten in Frankrijk

Samen met mijn ouders en zusje ging ik elk jaar op zomervakantie naar Frankrijk. Eerst een beetje rondreizend met een camper, toen tien jaar lang om dezelfde camping en daarna naar diverse andere campings. Tijdens die vakanties in Frankrijk bezochten wij regelmatig allerlei grotten en op een gegeven moment was het een traditie om bij elke grot waar we kwamen, een mooie steen te kopen bij het souvenirwinkeltje. Zo had ik een amethist, roze kwarts, carborundum en een blauw agaat schijfje. Maar bijvoorbeeld ook een klein flesje met bladgoud er in.

Balletjes uit vulpen-vullingen

Dit is iets wat volgens mij heel veel mensen deden toen ze jong waren. Op de basisschool schreven we met een vulpen en in die vulpen gingen vullingen. Zo’n vulling was afgesloten met een balletje, welke je in de vulling drukte als je de vulling in je pen deed. Zodra de vulling leeg was, knipte ik de vulling open en haalde het balletje er uit. Dat balletje bewaarde ik vervolgens in mijn pennenbakje of een ander klein potje. Waarom? Geen idee. Er je hield er ook nog eens enorm blauwe vingers aan over.

Trollen

Kennen jullie die speelgoed trollen met dat felgekleurde haar, grote ogen en een glimlach op het gezicht? Daar had ik ook een mini verzameling van. Vraag me niet hoe ik aan deze poppetjes kwam en ik weet ook niet of ik ze echt verzamelde. Ik weet alleen dat ik er best een aantal had, groot en klein en zelfs die lichtgevende ogen had. Wat ik me nog het meest aan deze trolletjes kan herinneren, is dat mijn zusje op een dag besloot mijn trollen allemaal te voorzien van een militair kapsel. Voor straf moest ze al haar trollen afstaan aan mij en zat zij dus opgescheept met de kort gewiekte varianten.

Theezakjes

Kennen jullie het fenomeen theezakjes vouwen? Ik wel, want dat wilde ik ook doen als jong meisje. Ik had er zelf eens boekje over en ik spaarde allerlei theezakjes. Het liefst die van Pickwick, want dat waren toen nog zakjes die voor elke smaak één kleur hadden. Het was zelf zo dat ze bij de zwemclub waar ik lid van was, de theezakjes bewaarde voor mij. Elke maandag haalde ik ze dan op en thuis gingen ze in een luchtdichte trommel. En wat rook die trommel lekker van binnen door al die verschillende geurtjes van de theezakjes. Ik hield er dus van om er af en toe even aan te ruiken. Maar om heel eerlijk te zijn kwam het verder maar weinig van daadwerkelijk theezakjes vouwen. Heel af en toe deed ik het wel eens. Voor op een zelfgemaakte verjaardagskaart of iets dergelijks, maar eigenlijk bleef het daar dan bij. Inmiddels zijn alle theezakjes dan ook weggegooid.


Flippo’s

De enige verzameling die ik ooit compleet heb kunnen maken. Zowel mijn zusje als ik hadden allebei de beide flippo mappen met alle verzamelsetjes. Eén setje van twee mappen hebben we helemaal compleet en de andere op een paar na. We hebben ze allemaal: van de eerste serie Looney Tunes flippo’s tot de extra grote winter flippo’s die je in je kerstboom kon hangen en van de techno flippo’s waar je mee kon bouwen tot de griezelige pop-up flippo’s. En natuurlijk werd er ook veel gespeeld met de flippo’s, maar dan wel alleen met degene die we dubbel hadden.

Wat heb jij vroeger als kind verzameld?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

21 Reacties

 • Reageer Vanessa 13 november 2015 op 08:22

  Jaaaa, flippo’s! Ik had er mappen vol van. Verder verzamelde ik ook sleutelhangers. Nostalgie!
  Vanessa heeft onlangs geplaatst..WINACTIE: € 50 shoptegoed bij Coolgift.com

 • Reageer Sylvia 13 november 2015 op 08:58

  Haha, jaah, die balletjes! Geen idee wat daar uiteindelijk mee is gebeurd, maar ik had er echt heel veel 😛 Ik verzamelde verder dierenplaatjes en knikkers.
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Tag | Blogger dilemma

 • Reageer Veerlez 13 november 2015 op 09:08

  Haha, ik heb ze ook bijna allemaal, alleen die stenen niet! Maar de trollen en de balletjes en vooral de flippo’s! Ik vind het zo jammer dat mijn moeder alle flippo’s heeft weg gedaan, dat is nou op en top jeugdsentiment!
  Veerlez heeft onlangs geplaatst..Veerlez reist

 • Reageer Jenn 13 november 2015 op 09:22

  Haha, die balletjes, dat deed ik vroeger ook. En flippo’s natuurlijk, hoewel ik ze niet allemaal had. De allereerste serie had ik op 1 na helemaal compleet, zo frustrerend die laatste. En ik spaarde parfumflesjes.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Tomaten met een kale kop

 • Reageer Irma 13 november 2015 op 09:50

  Wat gaaf die stenen uit de grotten! En jaaaa, de vulpenballetjes haha. En als je daar dan mee speelde dat je op de één of andere manier tóch altijd onder het inkt zat..
  Irma heeft onlangs geplaatst..Een paar dingen die sommige mensen even moeten horen -#7

 • Reageer Suzanne 13 november 2015 op 12:15

  Check! Ik spaarde ook die balletjes en flippo’s! En ik had ook van die trollen inderdaad. Leuk was dat 😉
  Suzanne heeft onlangs geplaatst..Gezichtsverzorging van Clarins

 • Reageer Mama van Vesper 13 november 2015 op 14:51

  Hahah die balletjes en de flippo’s heb ik ook verzameld 😀
  Mama van Vesper heeft onlangs geplaatst..Review: Vtech Zoef Zoef Dierentuin

 • Reageer Manon 13 november 2015 op 15:50

  Ja flippo’s die heb ik echt veel hahaha
  Manon heeft onlangs geplaatst..5 series die je echt moet zien

 • Reageer Jantine 13 november 2015 op 16:16

  Oh ja, die balletjes, dat deed ik vroeger ook, en de trolletjes ook!
  De flippo’s vond ik ook geweldig, en die spaarde ik soort van, maar mijn ouders weigerden het goede soort chips te kopen haha. Achteraf hadden ze daar natuurlijk helemaal gelijk in, maar oh wat baalde ik ervan. En toch had ik best een aardige verzameling van die dingen.

  Ik had als kind trouwens ook nog een verzameling ‘speentjes’, van die plastic speentjes – die waren er in het heel klein, en in het groot, en met andere vormpjes … en die kon je dan gewoon kopen, ze zaten niet in een zak snoep of zo. Echt geweldig <3
  Jantine heeft onlangs geplaatst..Muziek | Speciaal voor kinderen!

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 13 november 2015 op 16:20

  Alles van Diddl! Haha. En flippo’s, knikkers, allerlei soorten kaarten…
  Eilish (artisticstateofmind) heeft onlangs geplaatst..Personal ♥ Ik zie weer scherp!

 • Reageer Dina 13 november 2015 op 21:04

  Aaaah zo grappig. Ik verzamelde ook altijd van die stenen uit grotten in Frankrijk. Als kind vond ik het zo spannend in die grotten, wat een avontuur.
  Dina heeft onlangs geplaatst..Fairtrade vloerkleed van Sukhi

 • Reageer Morgaine 14 november 2015 op 08:50

  goh die flippo’s de absolute reden dat ik aankwam tot 138 kilo, ja serieus, omdat ik ze spaarde voor mijn dochter, hahahaha erg he?

  Ik had ze niet eens compleet, wel 2 mappen, eerste map bijna, maar ik heb ze weg gedaan, misschien zonde, maar toch, een stukje verleden afgesloten op deze wijze.

  Wat spaarde ik vroeger, lucifer poppetjes, dat waren hele kleine poppetjes die in een lucifer doosje pasten, en waren gevuld met rijst, zo lief! Ja, seventies spreek ik over, toch had ik er ooit maar 2 of 3, verder is het niet gekomen. Wat ik nu spaar is edelstenen, en schelpen, beiden eigenlijk altijd al, schelpen vroeger al, en ja dat is er nog steeds, als ik naar zee ga en er zijn schelpen? Dan gaat er geheid eentje mee, en uit Oostenrijk heb ik ooit een steen mee terug genomen gewoon uit de bergen en deze heb ik weer terug gekregen. Want die gaf ik aan mijn oma ze heeft hem altijd gehouden…

  Zo bleek na overlijden.

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Vrijdag de 13de : Mijn geluksdag

 • Reageer VeerlePlume 14 november 2015 op 09:07

  Haha, wat leuk om te zien! Vooral de theezakjes vind ik wel wat hebben, echt tof!

 • Reageer Sheila 14 november 2015 op 23:41

  Wat herken ik hier veel!! Die Pickwick theezakjes verzamelen. Ja, dat deed ik ook. Maar ik verzamelde ze weer voor iemand anders die dat maakte wat bij jou op de plaatjes staat. Flippo’s heb ik nooit verzameld, want ik had er niet veel mee. Maar werd er natuurlijk wel mee dood gegooid. En die trollen. Haha.. die herken ik ook nog wel.

  Ik spaar nu magneten. Van elk land waar ik reis (en als het land groot is en ik ben er voor een langere tijd, koop ik ook wat in steden), koop ik een magneet. Ik mis alleen de Cook Eilanden. De winkels waren dicht op het moment dat ik er dus wel aan dacht (net voor vertrek). Verder spaar ik nu waxstempels. Je kan ze tegenwoordig ook bij de Hema halen (erg cool, want ik heb nog nooit zo goedkoop wax kunnen kopen), maar ik heb een uitgebreidere collectie.
  Sheila heeft onlangs geplaatst..Kan iemand uitleggen wat er leuk is aan de Primark?

 • Reageer Vlijtig Liesje 15 november 2015 op 09:17

  Ik verzamelde een tijdje sigarenbandjes en suikerzakjes. Maar ik was een vrij lakse verzamelaar… Het kwam nooit echt zo goed van de grond.

  Ik vind het prachtig wat jij met die theezakjes kunt doen zeg!
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..10 argumenten voor vriendelijkheid

 • Reageer Eline 15 november 2015 op 13:26

  Ooh ja die flippo’s! Ik had een hele map vol met die dingen haha.

 • Reageer Tamarah 15 november 2015 op 16:16

  Jaaaaa, die trollen!!! En flippo’s ook… maar vooral die trollen! Zo leuk met al die kleurtjes! Ik had zelfs een trollen-kapsalon-speelset haha.
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Geprobeerd: Kiwibessen

 • Reageer joyce 15 november 2015 op 22:53

  🙈 ✂✂ hahah ik was zo zuinig op mn eigen trollen hahaha

 • Reageer Wanda 18 november 2015 op 19:03

  Ik verzamelde vroeger blikjes, had er planken voor mee staan. Het liefst met de meest bijzondere afbeeldingen, zelfde gold voor mokken. Op een gegeven moment helemaal klaar mee en zo ineens alles weggegooid.
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Wandelen in de bergen…

 • Reageer San 20 november 2015 op 16:30

  Hahaha hier nog zo’n washi-addict en moet me ook echt beheersen 🙂 Die theezakjes geweldig wat zijn ze dan veranderd he! Ik verzamel niet zo heel veel meer, maar vroeger spaarde ik ook theezakjes en postzegels 🙂
  San heeft onlangs geplaatst..DIY Advent Kalender

 • Reageer Sas 21 november 2015 op 12:39

  Super leuk zeg om te zien! Ik heb ook Flippo’s gespaard… Maar ook plakplaatjes van de BSB, Diddl spullen.. En zo kan ik wel even doorgaan! Wat ik nu spaar? Ik denk boeken, thee en mokken haha 😉
  Sas heeft onlangs geplaatst..Afsluiting #InspirerendGeluk project

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge