Challenges + Tags

De “Is het al bijna Kerst?” tag

Ik loop misschien een beetje vooruit op de zaken, want Sinterklaas is nog niet eens in het land. Maar toen ik deze tag voorbij zag komen bij Malou, moest ik hem wel overnemen. Kerst is namelijk een tijd in het najaar waar ik altijd weer naar uit kijk.

Hoe lang nog tot het kerst is?

Nog 43 dagen.

Op een schaal van 1 tot en met 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Zeker een 8,5 op dit moment. Door het redelijk mooie weer de laatste tijd heb ik nog niet echt heel erg last van een herfstdip, maar dat het zo kort licht is, vind ik echt niet fijn. Van de kerstdagen leef ik dan echt weer helemaal op, dus daar kijk ik altijd weer naar uit.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Eigenlijk heb ik met Kevin de afspraak dat we wachten tot Sinterklaas weer het land uit is. Als het aan mij ligt, zou hij er al eerder staan (eind november/begin december). Dit jaar zullen we wel zien hoe het gaat. Kevin zei namelijk een tijdje terug (toen het een paar dagen rot weer was geweest en ik echt een beetje ‘down’ was) dat ik de kerstboom dit jaar misschien wel wat eerder mocht neerzetten, omdat hij wist dat ik daar altijd weer vrolijk van wordt.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Lampjes, een paar slingers en heel veel kerstballen. Ikzelf doe al een paar jaar elk jaar een ander kleurthema in de boom, maar een hele bonte boom vind ik ook heel erg leuk. Ik houd trouwens helemaal niet van die alternatieve bomen van bijvoorbeeld hout ofzo.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Ik heb niet echt een favoriete kerstliedjes. In 2013 schreef ik daar ook al een stukje over. Om mezelf maar even te quoten: “Het is gewoon het hele gevoel en de sfeer die om zulke nummers heen hangt, waardoor ik het eigenlijk allemaal wel leuk vind. Ik krijg er gewoon zo’n warm fuzzy feeling van.”

Wat vind jij echt niet kunnen tijdens kerst?

Ruzie maken. Dat hoort zo niet bij het kerstgevoel. Zet je ruzietjes gewoon even opzij tijdens de kerstdagen.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meeste uit?

Wij gourmetten altijd met de kerst en daar heb ik ook altijd weer ontzettend veel zin in. Lekker standaard misschien, maar dat maakt mij helemaal niet uit.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Een jurkje en/of iets met een hoop glitters. Of we nou gezellig bij mijn ouders gaan gourmetten, ergens op visite gaan of bijvoorbeeld naar het kerstcircus gaan.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Jeetje, over 25 jaar. Dan ben ik inmiddels 53 jaar. Ik hoop dan gezellig een dagje te kunnen spenderen met mijn toekomstige kind(eren), hun aanhang en wie weet ook wel al met kleinkinderen. Gezellig samen cadeaus uitpakken, lekker eten en genieten van elkaars gezelschap. Net zoals wij nu bij mijn ouders doen.

Tot slot; wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Ook daar heb ik wel eens eerder een stuk over geschreven. Kort samengevat: bij mijn ouders, een kerstboom met daaronder allerlei cadeautjes, kerstfilms kijken, gourmetten en tussendoor af en toe een rondje cadeaus uitpakken.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

7 Reacties

 • Reageer Sylvia 11 november 2015 op 23:11

  Ik zet de boom meestal zo rond 8-9 december op. Ik vind het erg gezellig, die lichtjes in huis 🙂

 • Reageer Eilish 11 november 2015 op 23:13

  1 december gaat de kerstboom op! YAY! Kijk er nu al naar uit! Ik heb echt 0.0 met sinterklaas. Ik ben een kerstliefhebber. We trekken elk jaar lootjes en doen dus cadeautjes
  Eilish heeft onlangs geplaatst..Beauty ♥ Ik ben een Diva | MAC

 • Reageer Morgaine 11 november 2015 op 23:20

  Leuk! en inderdaad je hoeft niet te wachten tot na Sint om dit in te kunnen vullen 😀

  Hier hebben we altijd lichtmis gevierd, zelf ben ik op 6 dec. jarig en werd de kerstboom gekocht van het statiegeld het eerste weekend na mijn verjaardag, hahaha Zelf heb ik hem altijd op 5 dec. opgezet, midden in de nacht, na Sint, nadat mijn dochter er was dan 😉 Zodat zij wakker werd op mama’s verjaardag met de boom al helemaal klaar!

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..De Chocolat Brownie Pizza | Het etentje

 • Reageer Tamarah 12 november 2015 op 10:04

  Leuke TAG! Wij zetten de boom altijd op het weekend na 6 december, dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik kan echt niet wachten tot het zo ver is, heerlijk! Ben gek op de kerstdagen!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Jeugdliefde: Boyband Blue

 • Reageer Jenn 12 november 2015 op 11:28

  Leuk om te lezen! Hier gaat de kerstboom altijd op als Sinterklaas het land weer uit is 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Tomaten met een kale kop

 • Reageer Vlijtig Liesje 12 november 2015 op 11:44

  Ik vind Kerst altijd gezellig en fijn. Op eerste kerstdag ga ik altijd naar de kerk.
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Life hacks: slimme maar ook ‘Duh!’ life hacks

 • Reageer Babs 16 november 2015 op 19:40

  Oh heerlijk kan ook niet meer wachten. Inderdaad lekker gourmetten mmh. Helemaal gelijk in, ruzie met kerst is iets wat echt niet kan. Leuke tag.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge