Cats

Onze Kattenspeeltjes Top 3

Speeltjes voor de kat: je hebt ze in allerlei verschillende soorten, maten en prijsklassen. Je denkt je kat er heel blij mee te maken, maar uiteindelijk lijkt je kat er zijn neus voor op te halen en totaal geen interesse te hebben in het speeltje wat je voor hem/haar hebt gekocht. De verpakking en het bonnetje zijn vaak nog interessanter. Wij hebben eigenlijk maar drie soorten kattenspeeltjes in huis voor de katten en deze drie vinden ze ook echt leuk. Pluspunt: ze zijn nog lekker budget ook!

 

Balletje van zilverfolie

Simpeler dan dit kan het eigenlijk niet. Je pakt een stuk zilverfolie (aluminiumfolie), je maakt hier een balletje van en vervolgens gooi je het op de grond. Meerdere generaties aan katten vinden dat bij mijn ouders thuis nog steeds geweldig. Ze slaan er tegen, rennen er achteraan of nemen het mee in hun bek om ergens anders er mee verder te stoeien. Vaak gebruikten we een stukje gebruikt folie wat anders toch in de prullenbak zou belanden, dus het is ook nog een stukje hergebruik.

 

“Friemel”

Op een ochtend na een verjaardag zagen we O’Malley helemaal wild worden van iets. Toen we gingen kijken waar hij nou zo druk mee aan het spelen was, bleek dat hij een restant van een cadeauverpakking had gevonden. Op één van de cadeautjes die ik had gekregen, zat een klein pomponnetje geplakt. Zo één met van die glimmende sliertjes. We gaven het balletje een naam: Friemel! Helaas verdween Friemel regelmatig onder de bank en dan kan O’Malley ons zo smekend aankijken dat we uiteindelijk elke 5 minuten de bank aan het optillen waren. Toen ik bij de Xenos een zakje van die pomponnetjes zag liggen heb ik ze gelijk meegenomen. Maken ze ze nu kwijt, dan pak ik gewoon twee nieuwe. Die andere komen dan wel tevoorschijn als ik de banken van hun plek haal om te stofzuigen.

kattenspeeltjes

Meneer Egel en Muis

Zowel Charlie als O’Malley hebben toch echt wel hun favorieten speeltje en dat zijn Meneer Egel en Muis. Het zijn knuffeltjes die je kan vullen met kattenkruid. Standaard zit er een buisje met kattenkruid bij, maar je kan natuurlijk ook gewoon een losse pot kattenkruid gebruiken om de knuffels opnieuw te vullen. De knuffeltjes hebben een opening die dicht zit door middel van stevig klittenband. Het is de katten nog nooit gelukt om het zelf open te trekken. Verder zijn ze leeg van binnen, dus in plaats van de normale knuffelvulling, stop je deze vol met kattenkruid.

Ze zijn er helemaal gek van. De knuffeltjes vliegen door de lucht en het andere moment liggen ze er weer mee te knuffelen en likken ze ze zo lang tot ze kletsnat zijn. Heeft het knuffeltje een paar dagen stil gelegen, dan pak ik de stof vast en wrijf ik de linker- en rechterkant even tegen elkaar. Je kneust het kruid daardoor weer een beetje, waardoor de geur weer vrij komt. Reageren ze er dan alsnog niet echt op, dan is het tijd om het kattenkruid te vervangen voor nieuw.

We begonnen ooit met alleen de egel, maar omdat ze niet konden delen en de ene dan vaak stond toe te kijken terwijl de ander bezig was, kochten we de muis er bij. De egel is inmiddels echt wel een beetje aan vervanging toe. Na die paar jaar sluit het klittenband toch niet meer zo heel goed.

Voor de geïnteresseerden: ze zijn van KONG Company en op de verpakking stond Kong Refillables. De mijne heb ik gekocht bij de Intratuin en ze kosten ongeveer 4 á 5 euro per stuk.

kattenspeeltjes

kattenspeeltjes

kattenspeeltjes

kattenspeeltjes

kattenspeeltjes

kattenspeeltjes

Waar speelt jouw huisdier het allerliefst mee?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

19 Reacties

 • Reageer Sylvia 18 november 2015 op 08:21

  Yup, een bolletje aluminiumfolie is ook hier het populairste. Of een simpel touwtje, dan heb ik geen kind meer aan ‘m 😛
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..De wonderlijke wereld van Snapchat

 • Reageer Nikki 18 november 2015 op 09:13

  Oh, die muis ligt hier ook. Helemaal smerig van al het gelebber! Een grote favoriet inderdaad. Verder gaan de heren vooral hard op blaadjes die ze mee naar binnen nemen. En balletjes zijn ook leuk, maar alleen als ik ze steeds weggooi.
  Nikki heeft onlangs geplaatst..Fijne boeken op mijn nachtkastje

 • Reageer Suzanne 18 november 2015 op 09:16

  Haha, leuke foto’s ook! Aluminiumfolie was inderdaad lang een favoriet, nu is het vaak de (plastic) verpakking van iets, of een satéprikker. Of een doos. Of een veertje uit een kussen van de bank. Eigenlijk alles wat geen kattenspeeltje is. Ze zijn ook allemaal hetzelfde.
  Suzanne heeft onlangs geplaatst..Shoplog DA Mooi Etten-Leur

 • Reageer sunny mama 18 november 2015 op 09:23

  Heel herkenbaar dat balletje van aluminiumfolie! Wij hadden vroeger een kat die apporteerde. Dan moesten we dat balletje weggooien en kwam hij het terugbrengen. Daar kon hij uren mee spelen – en ons hield hij daar natuurlijk ook uren zoet mee! 😉
  sunny mama heeft onlangs geplaatst..LEKKERDER DAN MELBA TOAST: GEVULDE CHAMPIGNONS!

 • Reageer Olga 18 november 2015 op 10:35

  Met propjes papier die we maken van theezakjes (dat papiertje dus), simpel en ze vinden het prachtig. Dus duur speelgoed heb je echt niet nodig als je een kat hebt.
  Olga heeft onlangs geplaatst..Home: 10x je eerste woning

 • Reageer Margo 18 november 2015 op 10:39

  Ach je hart smelt toch van die foto’s dat ie dat beestje vast heeft <3 pure liefde!
  De stomste dingen zijn het leukst: zoals haarspeldjes (ben ze allemaal kwijt) en oordopjes. Ik heb nieuwe gekocht en die hou ik angstvallig in het doosje, want alle andere 6 zijn verdwenen (verstopt onder het kleed, of tussen de bank.. fijn). Die kattenkruid speeltjes klinken wel interessant, fijn om haar er mee te vermaken als ze d'r gekke uurtje heeft.
  Margo heeft onlangs geplaatst..Video: Shoplog Vietnam

 • Reageer Morgaine 18 november 2015 op 10:56

  Hahaha, ja die aluminum folie of de bonnetjes, zo schreef ik nog 8 andere tips waar mijn katten of onze katten helemaal gek van kunnen worden, anders dan gekocht speciaal voor hen, eerder bedoeld voor ons…

  https://mymorgaine.wordpress.com/2015/10/03/10-tips-om-zelf-kattenspeelgoed-te-maken/

  x
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..De happiness tag

 • Reageer Manon 18 november 2015 op 11:38

  Hier zijn de aluminium folie bolletjes ook het populairste haha !
  Manon heeft onlangs geplaatst..BLOGSALE Van BLOG & BEAUTY

 • Reageer Vlijtig Liesje 18 november 2015 op 13:27

  Wat lief! Het lijkt wel alsof de kat hem echt knuffelt : )
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Opium van Marian Mudder

 • Reageer Daenelia 18 november 2015 op 15:31

  De chihuahua. Mijn kat speelt het liefst met de chihuahua. Of met het flosje van de chihuahua. En anders zit hij graag in een doos. Waar hij uit kan springen, bovenop de chihuahua.
  Daenelia heeft onlangs geplaatst..Foto’s van onze zelfgemaakte keuken

 • Reageer Dina 18 november 2015 op 17:12

  Oooh zo schattig, met de egel en de muis. Hier spelen de poesjes het liefst met dingen die gewoon geen speelgoed zijn, zoals inderdaad een stukje zilverfolie of een ui of zo.
  Dina heeft onlangs geplaatst..Als ik een man was

 • Reageer Eline 18 november 2015 op 20:17

  Superleuk om te zien! Een vriendin van mij heeft ook zo’n laserpen en daar is de kat helemaal dol op. Die is dan echt aan het jagen op het rode lichtje!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Wat ik mis aan zwanger zijn

 • Reageer Wendy 18 november 2015 op 22:20

  Wat leuk, een naamgenote die ook nog eens van katten houdt! Nice to meet you Wendy! 😉 Mijn kat Irem is helaas totaal niet speels, maar nu ik die ‘friemels’ zie realiseer ik me ineens dat ze daar ooit wél heel enthousiast mee speelde! Zelfs toen ik verhuisde ging ‘Bollie’ (ik maakte een hele persoonlijkheid van de gouden friemel) mee, maar uiteindelijk is ie toch verdwenen in de stofzuiger vrees ik. Goed om te weten dat ze die bij de Xenos verkopen, ik ga ze toch weer eens kopen!
  Wendy heeft onlangs geplaatst..5 x Exotisch uit eten in Utrecht

 • Reageer Tamarah 19 november 2015 op 13:38

  Ahhh dat koppie op die laatste foto! Mijn vader’s kat was altijd HE-LE-MAAL gek van zo’n infaroodlampje. Lachen was dat! Maar nu is hij wat ouder en wil hij niet meer spelen haha…
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Review: Nude Audio Move Super M Bluetooth Speaker

 • Reageer Sas 21 november 2015 op 12:49

  Yara vind wattenstaafjes helemaal geweldig :’)
  En van die propjes van verpakkingen, of gewoon post it briefjes die ik weggooi… Leuk om te zien waar je katten blij van worden!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Afsluiting #InspirerendGeluk project

 • Reageer Saskia 23 november 2015 op 20:15

  Wat een lieve foto’s. Ik moest wel heel erg lachen om friemel haha, wat dat betreft zijn katten soms net een beetje als baby’s; die kunnen zich ook met van die kleine dingen vermaken 🙂
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Persoonlijk: Welcome To My Life! Ziek, Zwarte piet & Gourmetten

 • Reageer Bianca 29 november 2015 op 19:19

  Ik mis mijn kat!!! Hij is er al 2 jaar niet meer, maar soms denk ik hem serieus nog te horen. Hij kwam ook om in de speeltjes, maar zijn lievelingsspeeltje, een propje van de chokotoff.
  Bianca heeft onlangs geplaatst..I have a dream! *Martin Luther King*

 • Reageer Iloontje 1 december 2015 op 23:11

  Ik vin die balletjes zilverfolie helemaal geweldig, maar op een of andere manier bijten onze sphynxjes deze kapot en ik wil niet dat ze dat opeten.
  Ik doe regelmatig haken en haak dan ook kleine balletjes die ik opvul en dan in het rond gooi. Daar spelen ze ook heel graag mee en is ook niet duur!
  Iloontje heeft onlangs geplaatst..WITTE CHOCOLADE CHEESECAKE MET KRUIDNOTEN EN GEZOUTEN CARAMEL

 • Reageer De Kapsalon in Amersfoort 8 december 2015 op 06:08

  De muis is natuurlijk het beste. Ik zag er laatst een die op afstand bestuurbaar was. Goede foto´s trouwens!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge