Personal

Waarom ik het Sinterklaasjournaal kijk

Hoewel er ook vast en zeker mensen zijn die mij snappen, word ik toch vaak ook wel raar aangekeken als ik zeg dat ik het sinterklaasjournaal volg. “Waarom?”, wordt er dan vaak gezegd: “Jij hebt toch helemaal nog geen kinderen?” Dat klopt, maar toch ben ik graag op de hoogte. Vandaag zal ik jullie eens vertellen waarom. (Bron foto: ANP)

 

Gezellig & jeugdsentiment

Ik vind het heerlijk om op de zaterdag van de intocht voor de tv te kruipen. Tegenwoordig begint dat rond 11 uur met een uurtje Kinderen voor Kinderen. Heel mooi hoe hedendaagse thema’s verwerkt worden in leuke/mooie kinderliedjes. Oorlog, pesten en discriminatie: het komt elke keer wel weer voorbij. En het doet me denken aan vroeger: ik heb twee keer meegedaan aan een playbackshow waarbij ik een Kinderen voor Kinderen liedje playbackte.

En dan om 12 uur begint de intocht. Ik vind het altijd weer mooi om te zien hoe het georganiseerd is en hoe blij en enthousiast de kindjes aan de kant staan. Maar ja, dan wordt er opeens gesproken over sleutels die kwijt waren en onder een mat liggen, mist, de Witte Wieven en de speciale ring van Sinterklaas. Als ik dan niet met honderden vraagtekens wil zitten, dan moet ik natuurlijk wel de dagen daarvoor het Sinterklaasjournaal hebben gekeken. En ja, als ze dan afsluiten met dat heel het Pietenhuis overhoop ligt, dan ben ik ook wel nieuwsgierig naar het vervolg. Of het nou bedoeld is voor kinderen of niet.

En trouwens: er zitten ook zat kleine woordgrapjes in verstopt die een kind niet zo één twee drie door heeft, maar waardoor ik een extra glimlach op mijn gezicht krijg.

 

Mee kunnen praten

Zoals vele van jullie wellicht wel weten, werk ik al een aantal jaren in de kinderopvang. Voornamelijk op de dagopvang met nul tot vier jarige, maar ook geregeld op de buitenschoolse opvang. En daar wordt natuurlijk heel wat afgepraat en gespeculeerd over wat er aan de hand is bij de Sint en zijn pieten. Als de kinderen zich zorgen maken over of pakjesavond nog wel door gaat, moet ik natuurlijk wel een beetje mee kunnen praten. Ik merk dat de kinderen het leuk en fijn vinden als ik met ze mee kan verzinnen en praten, zonder dat ze me alles helemaal vanaf het begin moeten uitleggen.

Dat geldt trouwens niet alleen voor dingen zoals het Sinterklaasjournaal, maar ik heb me ook een beetje verdiept in K3 zoekt K3. De meiden hadden soms hele discussies over wie zij de beste K3 kandidaten vonden en ik kon zo ook hier een daar mee doen aan de discussies. En ja, toen ik de week na de finale een USB-stick meenam met het nieuwste liedjes van K3 er op (welke ik inmiddels ook al helemaal mee kon zingen), had ik natuurlijk helemaal pluspunten gescoord.

 

Kijken jullie naar het Sinterklaasjournaal?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

9 Reacties

 • Reageer Morgaine 16 november 2015 op 10:33

  Het leek mij alleen maar logisch dat jij juist kijkt, ivm je werk, net zoals een leraar of lerares dat zou moeten doen denk ik? Of moeten, maar willen ze weten waar de kinderen het over hebben en vol van zijn, hahaha

  Zelf heb ik amper contact met kinderen in die leeftijd nu, dat komt er wel weer aan dus nee ik kijk het niet op dit moment. zodra de tijd weer komt als mijn achternichtje er is, dan zal ik weer gaan kijken denk ik zo, om inderdaad met haar te kunnen kletsen over 😉

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Oplossingen voor de Huishoud tag

 • Reageer Jantine 16 november 2015 op 11:09

  Ik kijk absoluut ook! Tenminste, vanaf zaterdag moet ik bijkijken, want toen was ik met mijn scoutingkinderen naar de ‘echte’ intocht hier in de stad, en gisteren had ik eigenlijk te weinig tijd om een paar uur voor de laptop terug te kijken. K3 zoekt K3 volgde ik trouwens ook.

  En ja, ik heb dus ook excuuskinderen, maar zonder dat had ik het waarschijnlijk ook gekeken. Gewoon, omdat ik het leuk vind 😀
  Jantine heeft onlangs geplaatst..6 redenen waarom ik schrijven soms lastig vind

 • Reageer Jenn 16 november 2015 op 11:30

  Tja, ik ben in deze periode vaak Schminkpiet, en dan moet ik wel een beetje op de hoogte zijn van wat er speelt he 😉
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #45

 • Reageer Manon 16 november 2015 op 14:13

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet kijk, maar dat ga ik toch wel eens doen, want het is gewoon wel erg leuk om naar te kijken en ook leuk om over mee te praten!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Hema ‘Add a little mystery look’ Blush Stick & Soft Matt Lipbalm

 • Reageer Vlijtig Liesje 17 november 2015 op 13:50

  Nee, maar mijn kinderen zijn ook wat ouder. Maar daarnaast vind ik het altijd zo’n stressprogramma! en daar heb ik geen zin in.
  Vlijtig Liesje heeft onlangs geplaatst..Hoe vaak per week de schoen zetten?

 • Reageer Saar 18 november 2015 op 18:02

  Het is ook voor volwassenen leuk om naar te kijken!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Inspiratie: De Krijtstift

 • Reageer San 20 november 2015 op 16:26

  Ik kijk het ook al jaren en natuurlijk nu met een meisje dat nog gelooft helemaal en dan spelen we er lekker op in. Zo lag er een steen bij haar schoen 😉 hier kijken we ook of we nog andere bekende NL herkennen als piet!
  San heeft onlangs geplaatst..DIY Advent Kalender

 • Reageer Beautyjuf 24 november 2015 op 20:57

  Iedere avond zit ik voor de buis het Sinterklaasjournaal te kijken. Of, ik bekijk de uitzending terug op de laptop. Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en wil er graag over mee kunnen praten met de kinderen. Daarbij komt dat wij ook de rode draad van het Sinterklaasjournaal volgen bij ons op school. De woordgrapjes maken het inderdaad nog een tikkeltje leuker 😉 Leuk dat jij ook naar het Sinterklaasjournaal kijkt!
  Beautyjuf heeft onlangs geplaatst..Photo Diary #7 Sinterklaas, Sushi & Concert Simply Red

 • Reageer annouska 27 november 2015 op 21:09

  Hmm, ik vind het allemaal zo overdreven tegenwoordig. Waarom kan het niet zo blijven zoals vroeger toen Bart peeters langs ging in het kasteel van Sinterklaas. Toen was het nog klein en gezellig.

  Ik laat de kinderen altijd vertellen wat er gebeurd want ik ben nog aan het werk, en daarna toch geen tijd om het terug te kijken. Kinderen vertellen het sowieso altijd met heel veel enthousiasme waardoor ik mee kan praten en vragen stellen.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Happy Friday: Eindelijk wat te vertellen over mijn baan

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge