Beauty + Fashion

Zomerjurkjes in de herfst

Toen ik als kind verhuisde van een slaapkamer op de eerste verdieping naar een slaapkamer op zolder, kreeg ik een mooie nieuwe kledingkast. Zo’n 1 meter 50 breed en 2 meter hoog. Drie schuifdeuren met op de middelste een spiegel. Twee derde was een hanggedeelte en de rest was voorzien van planken. Een riante kast voor een jonge meid die over het algemeen niet heel veel kleding bezat. Diezelfde kast staat nu op onze slaapkamer gevuld met kleding van ons beide, Kevin zijn werkkleding en het beddengoed. Opeens is die kast niet zo riant meer als vroeger.

Al heel lang roepen we dat we eigenlijk gewoon een nieuwe kast moeten kopen, maar steeds lijkt het er maar niet van te komen. We kunnen niet beslissen, we hebben het geld voor andere dingen nodig of het wordt gewoon weer even op een laag pitje gezet. Maar ja, de ruimte in de kast wordt er dus niet groter op en dus moet ik mezelf aanpassen aan de kast. Spullen kleiner opvouwen zodat er meer op één plank kan, andere kledinghangers die smaller zijn en dus meer ruimte geven en kleding die niet bij het seizoen passen in een vacuümzak en ergens anders opbergen. Op die manier is het te doen.

En zo stond ik afgelopen week naar mijn kast te kijken, met de gedachte: “Tja, ik moet die zomerjurkjes maar gaan verwisselen voor dikke truien en de vacuümzak maar weer tevoorschijn toveren…” En stiekem vind ik dat best wel een beetje zonde. Waarom zou je die leuke zomerjurkjes niet in de herfst kunnen dragen? Dat knalroze exemplaar is misschien niet een goed voorbeeld, maar die donkerblauwe past met wat aanpassingen toch net zo goed in de herfst? Een donkere maillot of legging er onder aan en een leuke vest erbij. Of gewoon een trui eroverheen, zodat het het idee van een rokje heeft. Enkellaarsjes er bij en naar mijn idee moet het dan ook prima kunnen voor de herfst.

En misschien is het straks voor de winter toch net iets te fris als je een lange tijd buiten door moet brengen. Maar voor de dagjes lekker thuis of voor wie tijdens de feestdagen een jurkje wilt dragen, is dit ook in de winter nog prima te doen. Misschien moet ik toch eens goed gaan kijken naar wat ik wel en niet uit mijn kast ga halen (maar een nieuwe kledingkast staat toch ook nog steeds op het wensenlijstje).

 

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Ismay 4 november 2015 op 16:56

  Ik ben het met je eens. Zo lang het jurkje niet fluoriserend geel of roze is, maar bijv. een mooie donker blauwe kleur of bordeaux rood of zwart of grijs, vind ik dat het prima kan! In fact, ik draag vandaag ook gewoon een jurkje met een zwarte panty. Ik vind dat juist leuk in de herfst!
  Ismay heeft onlangs geplaatst..9 dingen die ik graag wil hebben

 • Reageer Mascha 4 november 2015 op 19:40

  Ik zou echt heel graag meer jurkjes willen dragen, maar ik vind het lastig om te combineren als het wat kouder wordt. Heb je daar een tip voor?
  Mascha heeft onlangs geplaatst..15 dingen die niemand vraagt

 • Reageer Cynthiiaa 5 november 2015 op 01:57

  Ja, jurkjes voor de feestdagen! De enige dag dat ik verschijn in een jurk, haha! Wel vol met glitters trouwens en dan de kachel maar wat hoger, anders is het te koud. Het is goed te combineren met maillots, deze kun je ook nog afwisselen in kleur! 😀

 • Reageer Morgaine 5 november 2015 op 09:39

  Ik zeg doen, nu echt investeren in die nieuwe kast, het is het eerste wat ik heb gedaan en zo kunnen zowel zomer als winterkleding altijd bij elkaar liggen, zomershirts kort draag ik eventueel als onderhemdje onder truien bijv. Zomerjurken, kunnen heel goed in de winter vaak juist, wat je zegt, dikke legging eronder en ga zo maar door.

  Ik ken dat dus ook niet, dat wisselen van zomer en winterkleding, maar misschien pas ik mijn garderobe er wel op aan ook, hahaha Want alles wat mouwloos is, ook in de zomer draag ik daar een vestje op eventueel, zeker als ik ga fietsen. Het enige wat wel wisselt hier? Is de kapstok.

  X
  Morgaine heeft onlangs geplaatst..Destination

 • Reageer Irma 5 november 2015 op 13:17

  Ik stem voor zomerjurkjes aaaltijd! En wat heb jij een leuke schrijfstijl zeg!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge